Szavazás

Twitter

Facebook Like

Partnerek

Milyen fizetésre számíthat JPP?

2015.03.04. 21:38 :: Asbee

Ahogyan vártuk Jason Pierre-Paul megkapta a franchise taget, az ezt követő lépés pedig a hosszútávú kontraktus kötése lesz. Nem lesz olcsó defensive endünk megtartása, de ez már a tagből is kiderült. A megállapodásra nyár elejéig van lehetőség, most lássuk mekkora pénzre számíthat JPP.

Szólj hozzá!

Canty, Cofield és Osi - Visszatérjen valaki?

2015.03.01. 19:11 :: Asbee

Chris Canty és Barry Cofield az elmúlt napokban lett csapat nélküli és valószínűleg Osi Umenyiora is hasonló sorsra jut. Mindhárman szerepet vállaltak az elmúlt két Super Bowl győzelmünk valamelyikében és Steve Spagnuolo-t is ismerik már. Vajon van esély a visszatérésükre?

A helyzet az, hogy várható kisebb-nagyobb erősítés a védőfalba. JPP-vel nem sikerült még megállapodni egy hosszútávú szerződéssel és valószínűleg franchise taget kap majd. Robert Ayers-nek viszont szerződése van 2015-re is, tavaly pedig hatékony volt mikor pályára került. Szintén láthattunk szép pillanatokat Damontre Moore-tól és Kerry Wynntől is, de elfér az erősítés passzsiettetőink közé is.

A legjobb defensive tackle Johnathan Hankins volt tavaly, aki mind a passz mind a futás ellen helytállt. Mellé azonban senki sem tudott felnőni. Cullen Jenkins gyenge évet futott és sérülésekkel is bajlódott. Mike Pattersonnal hasonló a helyzet, rajta is kijött már a kor. Markus Kuhn nem tudott domináns lenni, Jay Bromley pedig kevés lehetőséget kapott és nem is tudott kitűnni társai közül.

Osi Umenyiora nem távozott szépen, Jerry Reese-el sem jön ki túl jól, de valószínűleg visszasírja New yorki éveit. 2013-ban nem volt rossz, de tavaly alig került pályára és csak 2,5 sacket szerzett. 34 éves lesz, nem ilyen játékost képzelünk el az erősítésre. Lehetséges, hogy hasznos tudna még lenni, de inkább Moore kapja meg játékidejét.

Chris Canty négy esztendőt húzott le csapatunkban és többször is sérült volt, de ennek ellenére korrekt játékot hozott. 2014-ben sem játszhatott minden mérkőzésen és a szezon végeztével a visszavonuláson is elgondolkodott. Nem valószínű, hogy lényegesen dominánsabb tudna lenni akár Jenkins-nél akár Pattersonnál.

Barry Cofield nose tackle-t játszott Washingtonban, de előtte nálunk is megállta a helyét. Tavaly nem volt szerencséje a sérülésekkel, de karrierje korábbi szakaszában tartósságával nem volt probléma. Ő is elmúlt már 30, így maximum rövid távon jelentene megoldást és legjobb esetben csak a rotációba férhetne be.

Összefoglalva tehát látható, hogy nem támogatom egyik játékos visszatérését sem, legfeljebb Cofieldet tudnám elképzelni, de őt is csak kis összegért és 1 vagy 2 évre. Nem ilyen játékosokra van szükségünk, maximum fiataljaink elől vennék el a játékidőt és nem is biztos, hogy lényegesen jobban szerepelnének. Inkább egy nagyobb potenciálú szabadügynök és egy korai körös újonc megszerzését támogatnám.

1 komment

Adam Schefter JPP-ről és a tagről

2015.02.23. 19:53 :: Asbee

Újabb hírek láttak napvilágot Jason Pierre-Paul lejáró szerződéséről. Az ESPN-es Adam Schefter azt adta hírül, hogy csapatunk a hosszútávú szerződés megkötésével próbálkozik. Ha ez nem jön össze március 2-ig, akkor viszont taget kap a defensive end.

Tom Coughlin mindenképp szeretné továbbra is csapatunkban tudni védőnket és nem akarja kiengedni a piacra. A tag kb. 15 millió dollárt foglalna el a fizetési sapkából. A salary cap kb. 143 millió dollára várható, jelenleg nagyjából 20 millió dollárnyi hely van a sapka alatt.

Szólj hozzá!

Az idei legjobb pass rusherek

2015.02.22. 12:53 :: Asbee

A mai napon a védőfal játékosai és a linebackerek mutathatják meg tudásokat Indianapolis-ban. Ezekre a posztokra már a draft első ként napján is érkezhet az erősítés, így lássuk kik azok a passzsiettetők akiket az első körbe várnak.

Az első név aki eszébe juthat az embernek Randy Gregory. Talán ő az akit a legmagasabban rangsorolnak, egyesek szerint az 1/1-re is esélye lehet. Azt is hozzá kell tenni, hogy játéka igen megosztja a közvéleményt. Néhányan elájulnak magasságától, hosszú karjaitól és robbanékonyságától, mások szerint azonban posztjához túl kicsi és előszeretettel hasonlítják Dion Jordanhez. Az sem segíthet neki, hogy a combine-on 218 fontos tömeggel mért be, bár elmondása szerint 2014-t 225-235 fontos tömeggel játszotta végig.

Shane Ray sem az a klasszikus 4-3-as defensive end, de sebességét kihasználva némi ötletességgel az NFL-ben is megtalálhatja a helyét. Nála a legfőbb probléma a magassága lehet, néhány scout biztosan nagyobb termetű játékost szeretne csapatának. Sebessége viszont lenyűgöző, leginkább egy 3-4-es védelembe illene bele.

Vele egyező magasságú Dante Fowler Jr., akit rendszerint Terrell Suggs-al hasonlítanak össze. Tömege (260 font) elég lesz a profik között is, lelkesedése és játéktudása akár a top 10-be is repítheti. Mellette szól az is, hogy a Florida egyetemén a védőfal több pozíciójában és szélső lnebackerként is kipróbálták.

A vártnál Vic Beasley is kisebb, azonban a snap pillanatánál talán ő lő ki a legjobban az idei class-ból. Hosszú karjai vannak, amelyeket ki is tud használni, ezzel pedig érvényesíteni tudja akaratát a nagyobb ellenfelek ellen is. A futás ellen ő sem remekel és elsősorban 3-4-ben találhatja meg számításait.

Aki viszont tradicionális 4-3-as DE lehet, az Alvin Dupree. 6'4"-es magassága és 269 fontos tömege tökéletes a poszthoz. Testalkata, gyorsasága és sokoldalúsága sok scout szemét megragadta már. Hátránya lehet, hogy az elmúlt két évben olyan sémában szerepelt, amely több védőből is sztárjátékost csinált, akik aztán az NFL-ben nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Szólj hozzá!

Hogyan éld túl az NFL Combine-t

2015.02.19. 20:08 :: Asbee

Stresszes napok következnek a leendő rookie-k számára, hiszen Indianapolis-ban komoly felmérő alatt állnak. Csapatunk játékosa, Geoff Schwartz írt arról, hogyan lehet átvészelni a fizikailag és mentálisan is megterhelő hetet.

Szólj hozzá!

Cullen Jenkins fizetéscsökkentést kapott

2015.02.17. 18:48 :: Asbee

2014-ben gyengén teljesített, így várható volt, hogy nem fog jelenlegi szerződésével szerepelni a Green Bay-ben híressé vált defensive tackle. 2,25 millió dollárt keresett volna 2015-ben, ez kb. 1 millió dollárral csökkent, játékosunk azonban nem keseredett el és tudta hogy ez is be fog következni.

"Régóta a ligában vagyok, számítottam erre a lépésre az offseasonban. Nem volt jó évem. Nem is voltam teljesen egészséges, hiányzott a robbanékonyságom. Jobb teljesítményt várt tőlem a csapatom és én is. Hogyha nem úgy játszok ahogyan kell, akkor a beígért pénzt sem fogom megkapni. Így hát elfogadom a lehetőséget, hogy újabb egy évig a ligában maradhatok és bebizonyítsam, hogy nem vagyok még elég öreg a játékhoz, valamint a csapatomnak is segítsek a győzelmek megszerzésében."

Becsülendő Jenkins magatartása, sokan követhetnék ezt. Felmérte, hogy ez az utolsó esélye arra, hogy a ligában maradhasson és biztosan mindent bele fog adni azért, hogy jó játékkal örvendeztesse meg a szurkolókat.

1 komment

Draft prospectek: Danny Shelton DT, Washington

2015.02.16. 23:34 :: Asbee

Közeledik a combine, így egy újabb nagy reményű tehetséggel ismerkedhettek meg, aki valamelyik NFL csapat védőfalának kiválósága lehet a következő években. Ő nem más, mint Danny Shelton.

Szólj hozzá!

Sérültjeink helyzete

2015.02.14. 16:59 :: Asbee

2014-ben még a szokásosnál is balszerencsésebbek voltunk a sérülésekkel, összesen 22 játékosunk került IR-re. A következő esztendőre április. 20-án kezdődik a felkészülés, lássuk hát kik azok akik már az elején bekapcsolódhatnak majd a munkába.

Szólj hozzá!

Draft prospectek: Shane Ray DE, Missouri

2015.02.10. 22:29 :: Asbee

Valószínűleg a védelemre kell koncentrálnunk a tavaszi draft első körében, így érdemes megemlíteni Shane Ray nevét is. A Missouri passzsiettetője sack rekordot állított fel, aminek köszönhetően az SEC legjobb védőjátékosának választották. Lássuk kiről is van szó.

Szólj hozzá!

Érdemes-e taget adni JPP-nek?

2015.02.08. 20:38 :: Asbee

A következő hetek egyik slágertémája Jason Pierre-Paul lejárt szerződése lesz. Defensive endünk bebizonyította, hogy továbbra is képes magas színvonalon játszani és a hírek szerint csapatunk is kész a további együttműködésre. Lássuk érdemes-e franchise taget rakni játékosunkra.

Ha megkapja JPP, az azt jelenti, hogy egy egy éves kontraktust kap, amely az öt legnagyobb fizetésű defensive end járandóságának átlagából jön ki eredményül. Kaphat exlusive vagy non-exlusive franchise taget. Az első esetben csak csapatunkkal tárgyalhat a játékos, míg a másodiknál más franchise-ok is felvehetik vele a kapcsolatot. Ha érkezik egy ajánlat, akkor lehetőségünk van azt matchelni. Ha ez megtörténik, akkor marad Pierre-Paul, ha nem, akkor két első körös draft cetlivel gazdagodunk. Ennek a bekövetkezésére azonban elég kevés az esély.

Kik lesznek még szabadügynökök? A legnagyobb név Greg Hardy, akinek az értékét alaposan lecsökkenti pályán kívüli viselkedése, az "asszonyverési" balhékból ő is kivette a részét. Emiatt nem valószínű, hogy megtartja őt a Panthers, jelenlegi értékét pedig csak becsülni lehet. Az azonban biztos, hogy az ilyen jellegű viselkedés nem fér bele a Giants mentalitásába. A következő nagy név Jerry Hughes, aki Buffalo-ban megtalálta önmagát és az elmúlt két szezonban egyaránt 10-10 sacket szerzett. Rajtuk kívül nincs más klasszis, olyan játékosokat találunk csak, mint Kory Biermann, Da'Quan Bowers, vagy George Selvie. Túlzás nélkül állítható tehát, hogy a legsokoldalúbb és a legjobb leendő free agent Jason Pierre-Paul.

A klasszis defensive endek ritkán látnak piacot és érzésem szerint JPP-t sem szabad kiengedni oda. Mind a futás mind a passzjáték ellen képes brillírozni, az ilyen stílusú játékos pedig ritka a posztján. Műtéte után 2013-ban csak árnyéka volt önmagának, de minden problémán felül tudott kerekedni és tavaly újra régi önmaga volt. Erősen fejezte be a szezont, az utolsó öt mérkőzésen 9 sackig jutott, játékára azonban előtte sem lehetett panasz, a szereléseket szorgosan gyűjtötte.

Ő is nyitott a maradásra, így nincs más hátra, mint odaadni neki a franchise taget, utána pedig gyorsan megegyezni vele új hosszútávú kontraktusáról. Top 5 környéki pénzt fog kapni, egy Chris Long vagy Robert Quinn körüli fizetést kaphat. Nem lesz tehát olcsó, azonban a védelem jelenlegi helyzetében nagyon nagy szükség van egy klasszis pass rusherre.

10 komment

Offseason dátumok

2015.02.04. 21:17 :: Asbee

Néhány fontos időpont, melyeket érdemes feljegyezni, hiszen a következő időszak eseményeit meghatározó napok következnek:

Feb. 16.: az első nap mikor franchise vagy transition taget kaphatnak a játékosok

Feb. 17-23.: NFL Scouting Combine Indianapolis-ban

Márc. 2. 4pm: a tagek kiosztásának határideje

Márc. 7-10.: a csapatok megállapodhatnak a korlátlan státuszú szabadügynökeikkel

Márc. 10.: hivatalosan kezdődik a következő szezon:

FA piac kezdete
A csapatoknak be kell férnie a sapka alá
Trade időszak kezdete

Ápr. 6.: az újonnan kinevezett HC-k megkezdhetik együttesükkel a felkészülsét

Ápr. 20.: a többi csapat is kezdhet

Ápr. 24.: az RFA játékosok eddig írhatják alá a kapott offer sheetet

Ápr. 30-Máj. 2.: draft

Máj. 8-11.: a csapatok rookie minicampet tarthatnak

Máj. 15-18.: akik nem rendezték meg a minicampet az előző időpontban, ők ekkor megtehetik

Szólj hozzá!

Draft prospectek: Landon Collins S, Alabama

2015.02.02. 17:48 :: Asbee

Maradunk Alabamában, ezúttal azonban a védelem a soros, a legjobb safety-t, Landon Collins-t ismerhetitek meg közelebbről.

7 komment

Beckham a legjobb rookie

2015.02.01. 13:04 :: Asbee

Győzött az igazság, csapatunk elkapóját választották meg a támadók között az év újoncának. Nem is lehetett kérdés, sorra halmozta a rekordokat és annak ellenére zárt 1300 yard felett, hogy csak 12 mérkőzésen szerepelhetett.

Történelmi jelentőségű is ez a díj, hiszen először kapta meg csapatunk játékosa ezt a címet. Külön öröm, hogy egy bivalyerős class-ból sikerült kiemelkedni és olyan elkapókat felülmúlni, mint Sammy Watkins, Mike Evans vagy Kelvin Benjamin.

4 komment

Draft prospectek: Amari Cooper WR, Alabama

2015.01.30. 07:40 :: Asbee

Továbbra is az offense van terítéken, itt egy top 5 tehetség Amari Cooper személyében.

Szólj hozzá!

OBJ a Pro Bowlon

2015.01.26. 22:33 :: Asbee

Egy elkapás és egy FG:)

 

 

2 komment