Milyen szerződést kaphat Hankins?

2017. február 26. - Asbee

Jason Pierre-Paul jövőbeni szerződését már kitárgyaltuk, de nemcsak ő az egyetlen nagy nevű szabadügynökünk, Johnathan Hankins szerződése is lejárt. Ugyan JPP a nagyobb név, de Hankins fiatalabb és az ő megtartására is nagy szükség lehet.

Tovább

A pozitív sokk paradoxona - JPP?!

A fociban nincs holtszezon, minden napra jut valami érdekes, valami elgondolkodtató, valami rossz vagy valami jó. Ennek bizonyítékai mostanában a JPP körüli történések.

A jelen egyik legfontosabb kérdése a Giants esetében: Sikerül-e együtt tartani a 2016-os szezonban sikeres védelmet, ezen belül pedig talán a legégetőbb, sikerül-e megállapodni JPP-vel?

Tegnap maga JPP posztolt egy furcsát a Snapchat-en, ami utalhat arra, hogy közel a megállapodás, szerda hajnalban pedig Jack Rabbit (Janoris Jankins) tweetelt egy hasonlóan különös mondatot JPP fotójával: "Oooo, csináljuk vakmerően" Mit jelent ez? Megszületett a megállapodás? Vagy csak az optimizmus kifejezése? Még nem lehetünk biztosak... Ami biztos: Jack Rabbit kezdettől fogva hangsúlyozta, fontos, hogy mind JPP, mind Johnathan Hankins és DRC is visszatérjen 2017-ben.

Megállapodtunk JPP-vel? Cruz és Jennings elbocsátásától eltérően ez egy olyan hír, amit várok. Mivel JPP megkéri az árát és ez mások sorsát is befolyásolhatja, mivel fontos a csapat számára, sokkoló hír lesz. Nekem pozitívan sokkoló.

jpp_20170222.jpg

JPP következő szerződése

Tavaly komoly erőfeszítéseket tettünk a védőfal megerősítéséért, megszereztük Olivier Vernon és Damon Harrisont, egy évre újragiazoltuk Jason Pierre-Pault és Johnathan Hankins is felépült a sérüléséből. Ezzel gyakorlatilag egy teljesen új négyest tudtunk kiállítani, ami látszott is a játék minőségén. JPP és Big Hank szerződése azonban lejárt és valószínűleg nem tudjuk mindkettejüket megtartani. Inkább előbbi megtartása lenne a hatásosabb, egy ilyen képességű defensive endet nehezebb találni, mint egy jó defensive tackle-t, azonban értelemszerűen jobban meg is kell őket fizetni. Az ESPN-nél próbálták megbecsülni mekkora pénzt tartalmazhat JPP következő kontraktusa, így most ennek próbálok utánajárni.

Tovább

Az utolsó tánc - Búcsúzik a Salsakirály

Köszönjük Victor Cruz!

Biztos ismeritek azt az érzést, amikor valamit várunk, tudjuk, hogy be fog következni, de azt reméljük, hogy talán még sem és ha már muszáj, akkor minél később.

Ilyen volt az a hétfői hír is, hogy a Giants megvált Victor Cruztól.Több éves "nyűglődésre" került pont hétfőn. Felfoghatnám úgy is, hogy kaptam, kaptunk elég haladékot, de egyelőre nem tudom. Egy várható, szakmailag indokolt döntésről van szó, mégis nehéz szembesülni vele. Miért? A történet dióhéjban...

Victor Cruz 1986. november 11-én született, a New Jersey állambeli Patersonban. Ezen a környéken felnőni nem volt egyszerű, de családja segítségével sikeresen vette az akadályokat. Már a középiskolában kiemelkedő sportoló volt, később a Massachusetts Egyetem sztárja lett, egyike az egyetemen valaha megfordult legjobb elkapóknak. Számos statisztikában a legjobb 10 közé került, annak ellenére, hogy csak két évet játszott végig kezdőként.

Kiváló eredményei ellenére a 2010-es drafton nem kelt el. Bár számos csapat érdeklődött iránta, ő a hazai New York Giants-et választotta. Így került hozzánk draftolatlan szabadügynökként. A kezdés nem volt szerencsés, súlyos sérülés miatt a szezon nagy részét kihagyta. De ami ezután jött! 2011-ben kezdő lett, a főszezonban neki volt a legtöbb elkapása és klubrekordot állított fel az elkapott yardok számát tekintve. A rájátszásban is kiemelkedőt nyújtott, a Superbowl győzelemből is kivette a részét. Hamar a média és a szurkolók kedvence lett, salsa TD tánca - ami a nagymamája előtti tisztelgés - legendává vált. 2013-ban egy ötéves szerződést írt alá a csapattal, de sajnos közbeszóltak a sérülések.

A 2013-as szezon decemberben ért véget a számára, a Seahawks elleni meccsen megsérült. A következő év októberében, mindössze 6 meccs után az Eagles ellen nagyon  súlyos térdsérülés jött. 2015-ben több sérülése is volt, kihagyta a szezont. Bevallom, én már akkor nagyon aggódtam és kétségeim voltak, képes lesz-e visszatérni? Bármilyen, Cruzzal kapcsolatos kérdésnél visszakérdeztem: a szívemmel vagy az eszemmel válaszoljak?

Tovább

Mi lehet a szerződésbontások hatása?

A héten megkezdődött a 2017-es csapat keretének a kialakítása, Victor Cruz és Rashad Jennings szabadügynök lett, Larry Donnell pedig a hírek szerint nem kap új szerződést. Ezzel kb. 10 millió dollárt sikerült felszabadítani a fizetési plafon alatt, Mike Garafolo szerint pedig mindent megteszünk Jason Pierre-Paul megtartásáért.

Tovább

Hogyan is állunk a pénzügyekkel?

A tavalyi költekezés szinte páratlan volt a csapat történetében, de szerencsére bevált, a védelem ismét a régi fényében csillogott. Természetesen idén nem számíthatunk ilyen neves érkezőkre, de hiányposztok még mindig vannak amelyekre új emberek kellenek és több játékosunk szerződése is lejárt. Lássuk mennyi az annyi.

Tovább

Draft prospectek: Taco Charlton DE, Michigan

Alaposan sikerült felturbózni a védőfalat Olivier Vernon és Damon Harrison megszerzésével valamint Jason Pierre-Paul és Johnathan Hankins felépülésével. JPP és Hankins szerződése lejárt, valószínűleg csak az egyiküket tudjuk megtartani, így képbe kerülhetnek a drafton a pass rusherek is. Az egyik potenciális jelölt a Taco Charlton lehet.

 

Tovább

McAdoo kinevezésének a hatása

Egy éve egy évtizedes éra ért véget csapatunk történetében, hiszen Tom Coughlin eddigi munkáját megköszönte a tulajdonosi kör és a helyére offensive coordinatorát, Ben McAdoo ültették. Merész húzásnak bizonyult hiszen McAdoo első vezetőedzői állásához jutott hozzá és ez mindig kockázatot jelent, ráadásul a második legfiatalabb tavaly kinevezett HC lett Adam Gase után. A váltás eddig bejött, 2011 után újra rájátszásba jutottunk ez pedig elsősorban a head coach érdeme. Most közelebbről is megvizsgálom a tevékenységét.

Tovább