Szavazás

Twitter

Facebook Like

Partnerek

NFC East rangsor: elkapók

2015.07.27. 10:32 :: Asbee

A futók után jöhetnek az elkapók!

Szólj hozzá!

NFC East rangsor: futók

2015.07.25. 16:26 :: Asbee

A légi támadásokért felelős quarterbackek után most következzenek a running backek.

3 komment

NFC East rangsor: irányítók

2015.07.23. 22:11 :: Asbee

Közeledve az edzőtáborhoz és az előszezonhoz egy új bejegyzéssorozat veszi kezdetét, melynek a lényege, hogy posztonként összehasonlítom az NFC East csapatait és ez alapján alakítok ki közöttük egy rangsort. Elsőként itt vannak az irányítók!

4 komment

JPP-t kiengedték a kórházból

2015.07.14. 23:00 :: Asbee

Egy nagy lépcsőfokot kipipálhat Jason Pierre-Paul, hiszen ma hazatérhetett műtétje után. Ahogyan már olvashattuk levágták jobb mutatóujját, hüvelykujja pedig eltörött, így azon szintén beavatkozást kellett végrehajtani. A felépülési idő 6 hét lehet.

Persze továbbra is kérdőjelek vannak. Egyelőre Steve Spagnuolo visszatérése óta JPP nem vett részt egy edzésen sem. Egyelőre azt sem tudhatjuk, hogy milyen szinten lesz képes visszatérni. A franchise taget még nem írta alá, így egyelőre nem tagja csapatunk keretének, addig pedig nem is fogja ezt aláírni amíg fel nem épül.

Ha aláírja, akkor NFI listára kerül, amely esetben könnyen kihagyhatja a szezon első 6 mérkőzését, melyeken fizetést sem kapna. Így inkább kivár és felépülése után írja csak alá az egy éves szerződést, utána pedig a pályán próbál majd bizonyítani.

Szólj hozzá!

Amputálni kellett JPP jobb mutatóujját

2015.07.09. 09:43 :: Asbee

Nem túl jó hírek érkeztek Miamiból, hiszen le kellett vágni játékosunk jobb kezének mutatóujját. A hírt az ESPN-es Adam Schefter tudatta twitteren. Azt még nem tudjuk ez mennyire fogja befolyásolni JPP pályafutását, de állítólag a gyorsabb gyógyulás érdekében ő kérte ezt a beavatkozást.

Pozíciójánál fontos a kézhasználat, azonban az ujjak közül a mutatóujjnak van a legkisebb jelentősége, ez alapján tehát vissza tud majd térni a pályára. Kezének további részein nem szenvedett olyan sérüléseket, amelyek műtétet igényelnének, így 2 hónap múlva akár már edzésbe is állhat.

Szólj hozzá!

Mi lehet JPP sorsa?

2015.07.07. 18:30 :: Asbee

Csapatunk legjobb defensive endje buta kézsérülést szenvedett, hiszen a július. 4-i ünneplés során baleset érte. Ugyan pontos információnk még mindig nincs az állapotáról, de annyi szerencsére biztos, hogy a pályafutása nem került veszélybe. Ennek ellenére sokba kerülhet neki ez a malőr...

Legfőképp azért, mivel a franchise taget nem írta alá, csapatunktól pedig egy 5 évre szóló 62,5 millió dolláros szerződést kapott volna, ez azonban értelemszerűen visszavonásra került. A tagelt játékosokkal július. 15-ig lehet hosszútávú megállapodásokat kötni, így az is biztos, hogy JPP ezt nem fogja megkapni. Vagy marad a FT alatt, vagy ez lekerül róla, akkor viszont korlátlan státuszú szabadügynök lesz.

Csapatunk nem valószínű, hogy megkockáztatja ezt, így játékosunk egyetlen esélye, hogy a franchise tag alatt játssza végig az évet, utána pedig ismét szabadügynök lesz. Tehát az a két megoldás maradt JPP számára, hogy vagy aláírja a 14,8 millió dollárt tartalmazó tendert vagy pedig kivár.

Furán hangozhat, de a második döntés lenne az ésszerűbb. Először épüljön fel, aztán pedig írjon alá. A szezont szinte biztosan NFI (non-football injury) listán kezdené, amiről a hírekkel ellentétben bármikor aktiválni lehet. Kihagyott mérkőzésenként kb. 870 ezer dollárt veszítene a defensive end. Csapatunk képviselői ma látogatják meg a kórházban, úgyhogy holnapra már biztosan tisztábban fogjuk látni a helyzetet.

2 komment

Ki lehet a kezdő futó?

2015.06.30. 21:14 :: Asbee

Pozitívak lehetünk csapatunk támadó alakulatával kapcsolatban, hiszen jót tett az egy évvel ezelőtti váltás, a passzjáték újra felerősödött. A futójáték tekintetében viszont több kérdőjel is van, de running backjeinkben ott van a tehetség. Manning élete legjobb szezonja előtt állhat, Beckham pedig már újoncként megállíthatatlan volt, de ne feledjük, a jó passzjátékot a futójáték tudja megalapozni.

Tavaly Rashad Jennings volt elsősorban a kezdő, akit azonban egy sérülés több hétre az oldalvonal mellé küldött. Addig jól szerepelt, türelmes stílusával valamelyest kompenzálni tudta a támadófal hiányosságait, persze csodát tőle sem várhattunk. A legnagyobb kérdésre azonban szerintem választ adott, mégpedig arra, hogy első számú RB-ként is helytáll. Gyorsasága alulértékelt és az ereje is megvan hozzá, hogy meghiúsítsa a szereléseket. A kezeivel sincs gond, az elkapásokba is be tud segíteni.

2013-ban Andre Williams-nek remek éve volt a Boston College-en, a legjobb futó volt az egyetemi ligában. Újoncként megmutatta képességeit, ugyanakkor azt is, hogy van még hová fejlődnie. Egyelőre nagyon türelmetlenül játszik, nem várja meg azt, hogy társai megnyissák előtte az útvonalat. Azt viszont pozitív volt látni, hogy fizikailag készen állt az NFL-re és amellett, hogy rendkívül fizikális, a védőket sebességből is ott tudja hagyni. Idén elsősorban a red zone-ban lehet majd hatékony. Ha megtartja produktivitását veszélyben lehet Bandon Jacobs TD rekordja.

A Patriots-tól érkező Shane Vereen jó benyomást tett az edzői stábra és a hírek szerint több van benne annál, hogy egy szimpla 3rd down back legyen. David Wilson visszavonulásával szükség volt egy apróbb termetű running backre is, erre a szerepkörre pedig jó lehet Vereen. Legnagyobb ereje az elkapásokban rejlik, tavaly több elkapott mint futott yardja volt. Ben McAdoo rendszerébe tökéletesen passzolhat, ráadásul akár az egyik elkapó pozícióból is indítható. Kérdés milyen szerepet szánunk neki, de ne lepődjünk meg ha sokat látjuk majd a pályán.

A keretbe kerülésért is nagy harc lesz, a depth chart negyedik helye valószínűleg Orleans Darkwa és az UDFA Akeem Hunt között fog eldőlni.

Hogy ki lesz a kezdő azt nehéz megjósolni. Szerencsére olyan pozícióról van szó, ahol több jó játékosra is szükség van, így a rotációban Williams, Jennings és Vereen is ott lesz. Egy-egy sérülés bármikor jöhet, így kellett is a mélyítés az offseasonban. Ha mégis ki kellene emelni valakit, akkor szerintem Jennings lesz szezon elején a kezdő, a mérkőzés előrehaladtával pedig egyre többet láthatjuk majd Williams-t is a pályán. Vereen elsősorban a passz szituációknál kaphat majd játékidőt. Az biztos, hogy mindhárman megkapják a lehetőséget és azon se lepődjünk meg ha év közben változnak majd a szerepkörök.

1 komment

Minden újonc aláírt

2015.06.20. 19:52 :: Asbee

Ereck Flowers-szel és Landon Collins-szal is sikerült megállapodni, így minden újoncunk készülhet az edzőtáborra. Az új CBA szerencsére nem sok mozgásteret enged a rookie-knak, így csak idő kérdése volt a megegyezés.

Flowers 4 évre (az 5. éves opcióval) 14,4 millió dollárért írt alá, amelyből 8,7 milliót biztosan kézhez kap. Szükség is lesz rá, hiszen Will Beatty kiesésével ő lesz a vakoldali tackle. Beatty valószínűleg visszatérhet szezon közben, érdekes lesz majd tehát hogyan alakul akkor a támadófal felállása.

Collins-ra is fontos szerep vár, újonc létére ő tűnik a legígéretesebb safety-nek, persze ez sajnos minősíti a poszt gyengeségét is. Az viszont biztos, hogy a draft második körének elején már komoly értéket képviselt és nagy szerzemény lehet. Ő 6,1 millió dollárt kereshet meg a következő 4 évben, amelyből 2,7 millió garantált.

Szólj hozzá!

Secret superstar: Devon Kennard

2015.06.19. 00:09 :: Asbee

Ugyan előzetesen az offense-től várhatunk jobb játékot, de a védelemben is remélhetőleg láthatunk majd egy-egy jó teljesítményt. A linebacker sort idén is lehúzzák a szakértők, de találunk egy olyan játékost is, aki szép jövő előtt állhat. Ő nem más mint Devon Kennard, akinek a játékát most részletesebben is megvizsgáljuk.

Szólj hozzá!

Vajon lenne helye Evan Mathis-nek?

2015.06.13. 12:05 :: Asbee

Nemrég rakta ki a Philadelphia Eagles a rutinos guardot, csapatunkba pedig Will Beatty sérülése után elférne egy újabb falember. Ugyan Mathis novemberben már 34 éves lesz, de remek szezont zárt és még mindig képes a jó játékra. 2009 óta bal oldali guardot játszik, így következő csapata is valószínűleg ezen a poszton fog rá számítani.

Nálunk Justin Pugh örökölte meg ezt a pozíciót, aki eddig a jobb oldali tackle volt, de az idei offseasonban tudatosan készült a posztváltásra. Ha leigazolnánk Mathis-t, akkor visszatérhetne eredeti helyére, esetleg ő lehetne a jobb oldali guard és akkor Geoff Schwartz lenne a right tackle.

Pénzügyileg belefér, csapatunknak kb. 7,5 millió dollárnyi helyen van a fizetési sapka alatt. A kérdés az, hogy melyik csapatnak mennyit ér Mathis, illetve az, hogy ő hol szeretné folytatni pályafutását.

1 komment

Érdeklődünk James Jones iránt

2015.06.10. 09:43 :: Asbee

A Packers-ből ismertté vált elkapót a draft után rakta ki a Raiders és azóta nem talált magának csapatot. A hírek szerint a Seahawks-tól és a Chiefs-től is várhatja a hívást, de az sem lenne meglepő, ha New Yorkban kötne ki. A kapocs megvan, hiszen Ben McAdoo Green Bay-ből ismeri már Jones-t.

Az elkapó megszerzésében lenne logika, hiszen Odell Beckham Jr. óvatosságból kihagyott néhány gyakorlást, Vcitor Cruz pedig súlyos sérülés után tér vissza. Egy megbízható negyedik számú elkapóra szükség lehet, bár ne feledjük, hogy Corey Washington az idei edzéseken is brillírozott, Preston Parker jól szerepelt tavaly és akkor még nem beszéltünk Dwayne Harris-ről sem, aki az offense-ben is szerepet kaphat.

Szólj hozzá!

PFF depth chart

2015.06.07. 11:07 :: Asbee

A Pro Football Focus frissítette a depth chartokat, nézzük hát csapatunkat hogyan ítélik meg odaát.

Szólj hozzá!

Cornerbackjeink helyzete

2015.06.01. 21:29 :: Asbee

Tavaly csapatunk egyik legerősebb része volt a CB sor, amely aztán a sérülések miatt atomjaira hullott. Ugyan Walter Thurmond távozott, de így is maradtak nagy nevek. Lássuk hát kik lehetnek a húzóembereink.

A két kezdőnk Prince Amukamara és Dominique Rodgers-Cromartie lesz. Talán DRC a legtehetségesebb a keretben, de egy éve szinte a teljes szezon során kisebb sérüléssel bajlódott, Amukamara pedig már idény közben kidőlt. A legnagyobb kérdés tehát a tartósság lehet velük kapcsolatban. Viszont ha mindketten egészségesek maradnak, akkor a liga egyik legjobb párosát alkotatják.

A slot pozíció még kérdéses, de a legesélyesebb Trumaine McBride a posztra. Ő is IR-en kötött ki 2014-ben, de mikor pályára került akkor meggyőző volt. A másik jelölt Mike Harris lehet, aki cserének érkezett szezon közben, de jó benyomást keltett. Egy másik opció lehet Bennett Jackson szereptetése, aki egy CB/S szerepkörben szerepelhet. Az újonnan érkező Josh Gordy-ra szintén hasonló feladat várhat, neki mindkét poszton van már tapasztalata. Meg kell említeni Jayron Hosley nevét is aki jól kezdett a ligában, de teljesítménye fokozatosan esett vissza és már az is meglepetés lesz ha csapatba kerül.

Harris-hez hasonlóan Chykie Brown is 2014-ben jött, de tőle egyátalán nem voltam elájulva. Coverage-ra gyakorlatilag alkalmatlan, ami nagy hátrány egy cornerback esetében. Chandler Fenner viszont nem volt rossz, bár azért Dez Bryantre őt sem lehet ráállítani.

A helyzet nem sokat változott tavalyhoz képest, egy valamin fog múlni a sikeresség, mégpedig játékosaink tartósságán. Ha csúcsformába vannak, akkor DRC és Amukamara a liga egyik legjobb párosát alkotja, McBride pedig amikor pályán volt nem okozott csalódást. Ők lehetnek a húzónevek, de sleeperként érdemes megemlíteni Mike Harris-t is, aki otthonra találhat New Yorkban.

Szólj hozzá!

Flowers készen áll a kihívásokra

2015.05.31. 13:49 :: Asbee

Will Beatty sérülése felforgatta a teljes támadófalat, a szezon első felében biztosan nem léphet pályára a tapasztalt vakoldali tackle. Emiatt nagy lehetőség van az újonc Ereck Flowers előtt, aki könnyedén a fal bal oldalán találhatja magát. A feladatkör nagy felelősséggel is jár, azonban nem foglalkozik a körülményekkel, csak azzal, hogy minél jobban végezze a dolgát.

Szólj hozzá!

Visszatekintő: A 2011-es szezon

2015.05.24. 16:40 :: Asbee

A FA piac és a daft lezajlása után egyre jobban közeledünk az uborkaszezon felé. Így hát itt a remek alkalom, hogy tegyünk egy visszatekintőt és elevenítsük fel mi történt 2011-ben csapatunk háza táján.

Szólj hozzá!