Szavazás

Twitter

Facebook Like

Partnerek

Kik maradtak a piacon? - Defense

2015.03.30. 21:09 :: Asbee

A támadók után most jöhetnek a védők, lássuk kik azok akik még mindig nem találtak maguknak csapatot.

Dwight Freeney már nem mai gyerek, de így sem zárt rossz évet és úgy tűnik kiegészítő emberként még mindig képes a hasznos munkára. Perzse a szabad edge rusherekre egyaránt az jellemző, hogy elmúltak 30 évesek, gondoljuk csak Anthony Spencerre, Osi Umenyiorára, vagy Shaun Phillips-re.

Egy DT-t már sikerült igazolni Kenrick Ellis személyében és a defensive endekhez hasonlóan ők is alapíthatnának egy nyugdíjasklubot, hiszen a csapatok maximum a C.J. Mosley, Barry Cofield, B.J. Raji hármasból tudnak mazsolázni. Na jó, Raji még nem múlt el 30, de valószínűleg visszatér Green Bay-be.

A linebackerek között Brandon Spikes és Rolando McClain is jó eséllyel kezdő lehet jövőre, igaz nem tudjuk milyen pénzt akarnak. Azt is figyelembe kell venni, hogy azért ők sem tökéletes játékosok, de a free agent piac ezen szakaszában már kiemelkedő értéket képviselnek. Érdekesség, hogy korábbi játékosaink közül sem Spencer Paysinger sem Jacquian Williams nem talált még magának csapatot.

A cornerbackek közül igazán nem lehet kiemelni senkit sem, szerencsénk, hogy a DRC, Amukamara, McBride hármas megfelelő értéket képvisel. Reméljük végre kibírnak egy teljes szezont sérülés nélkül.

Védelmünk leggyengébb része a safety pozíciója, így meglepő, hogy még Stevie Brownt sem igazoltuk újra. Rajta kívül még Dashon Goldson jelenthet valamiféle megoldást, de az ő megszerzésére sem látok esélyt. Bernard Pollard tavaly Achilles sérülést szenvedett, utána pedig megvált tőle a Titans.

Szólj hozzá!

Draft prospectek: La'el Collins OT, LSU

2015.03.29. 17:03 :: Asbee

Dübörögnek a játékosismertetők, ezúttal egy újabb támadó következik, ő pedig nem más, mint La'el Collins az LSU-ról.

Szólj hozzá!

Kik maradtak a piacon? - Offense

2015.03.26. 23:15 :: Asbee

A szabadügynök piac nagyon leült, a legnagyobb játékosok rögtön gazdára találtak, de a csapatok még így is mazsolázhatnak, hiszen egy-egy hiányzó láncszemet továbbra is találhatnak. Lássuk kik azok a támadók, akik még mindig viszonylag nagy névnek számítanak az NFL-ben, de nem találtak még csapatot.

A futók között megtaláljuk Stevan Ridley-t, aki 2012-ben még 1200 yard felett teljesített, utána azonban visszaesett, októberi térdszalagszakadása pedig a legrosszabbkor jött. Knowshon Moreno hasonló sérülést szenvedett, de a Dolphins továbbra is igényt tarthat rá. Chris Johnson egykor a 2000 yardos álomhatárt is átlépte, de ez már a múlté.

Greg Jennings elmúlt már 30, de egy vagy két évre még jó lehet, állítólag a Jacksonville szeretné is megszerezni. Csapatunk korábbi klasszisa, Hakeem Nicks iránt viszont nincs nagy kereslet és akár profi karrierje is véget érhet. Michael Crabtree-t állítólag vissza akarja vinni a Niners, míg Reggie Wayne számára lehet eljött a visszavonulás ideje.

Egy tight end elférhet még csapatunk keretében, de valószínűleg nem a FA piacról fogunk keresgélni. Rob Houslert tavaly hírbe hozták velünk, mint esetleges trade célpont, de az üzletből szerencsére nem lett semmi. A legjobb TE-nek talán Jermaine Gresham számít.

Jake Long anno 1/1-es választás volt a drafton, de legutóbbi térdsérülése után elgondolkodott a visszavonuláson is. Így a legnagyobb név az offensive tackle-k között Joseph Barksdale, ő a Titans játékosa lehet.

A belső falemberek közül Stefen Wisniewskit rangsorolják a lemagasabban, de ha valakinek center kell ott lehet Chris Myers és Brian De La Puente is. Ha valakinek guard kell, akkor Justin Blalockra csaphat le.

Szólj hozzá!

Scherff lesz a megfelelő választás?

2015.03.23. 21:48 :: Asbee

Több szakértő és szurkoló is Brandon Scherff kiválasztását várja a májusi draft kilencedik pickjénél. Van is benne fantázia, a támadó falemberek elférnek csapatunk keretében. Vajon igazuk van, vagy nem az Iowa játékosa a mi emberünk?

Az SB Nation elemzője, Dan Kadar szerint igen. Lássuk miképp vélekedik Scherffről:

"Annak ellenére, hogy Scherff nem olyan gyors lábon mint számos offensive tackle, a játék többi részében kiemelkedő. Egyértelműen a legerőteljesebb blokkoló idén, remek felsőtesttel. Szereti is kihasználni, szívesen tolja el a védőket. Pont emiatt azonban a lábmunkája inkonzisztens lehet és bajba kerülhet. A speed rusherek komoly problémát okozhatnak neki, hiszen hiányosságait túlságosan is kompenzálni szeretné, ennek következtében pedig megverhetik egy befelé történő counter move-val. Ennek ellenére roppant szívósan játszik, főleg akkor ha futásblokkolásról van szó. A második vonalban is meglepően hatékony és földbe döngöli az arra járó védőt."

És ti hogyan látjátok, valóban Scherff a mi emberünk?

2 komment

Draft prospectek: Kevin White WR, West Virginia

2015.03.22. 20:47 :: Asbee

Az idei év is bővelkedik remek elkapókból és talán nem véletlenül említik meg őket csapatunkkal kapcsolatban is. Persze nincs sok esély egy újabb első körös WR draftolására, de most megismerkedhettek Kevin White-tal.

1 komment

Kenrick Ellis a fedélzeten

2015.03.18. 21:16 :: Asbee

Hasznos igazolással erősödtünk, sikerült megszerezni a korábbi Jets DT-t, Kenrick Ellis-t. A 6'5" magas és 346 lb tömegű monstrum négy szezont töltött el a Jets-ben, akik 2011-ben draftolták a harmadik körben. Itt karrierje nem tudott kiteljesedni, Damon Harrison mögött nem sok lehetőséghez jutott. Csapatunkban könnyen kezdő is lehet, elsősorban a futások megállításában segédkezhet.

Maga Ellis is így vélekedik magáról:

"Run stopper vagyok és szeretem is ezt csinálni. Ez a játékomnak az erőssége. Várom, hogy segítsek a Giants-nek visszakerülni a csúcsra."

Szükség is lesz erre, hiszen védelmünk 2014-ben a 30-dik volt a futások megállításában. Szükség is volt egy DT megszerzésére, hiszen Johnathan Hankins egyedül kevés, Cullen Jenkins-en pedig alaposan kijöttek az öregedés jelei. Jay Bromley-tól biztos sokat várnak edzőink, de egyelőre még talány a jövője. Egy biztos, így már valamivel jobban fest csapatunk védőfala.

1 komment

Draft prospectek: Randy Gregory DE, Nebraska

2015.03.18. 00:02 :: Asbee

Ahogyan már korábban olvashattátok számos nagy reményű passzsiettetőt találunk a leendő újoncok között, így most megismerkedhettek egy újabbal. Ő nem más, mint az ellentmondásos Randy Gregory.

Szólj hozzá!

Hogyan is néz ki csapatunk kerete?

2015.03.15. 19:43 :: Asbee

Több nagynevű játékos is gazdára talált már a szabadügynök piacon, de a csapatok kerete változni fog még. Itt az idő tehát megállni egy pillanatra és szétnézni, hogy melyek azok a pozíciók ahol már most rendben vagyunk és hová várható még erősítés.

Szólj hozzá!

Mélység, mélység, mélység - A FA piac eddig

2015.03.12. 22:17 :: Asbee

Valamennyire mozgalmasan alakult csapatunk számára a piacnyitány, hiszen kapásból több játékost is leigazoltunk, majd kicsit elcsendesedtek a kedélyek. Most lássuk kik az eddigi érkezőink és távozóink, valamint mire számíthatunk a következő hetekben.

5 komment

2015 Free agent tracker

2015.03.10. 22:50 :: Asbee

Idei mozgásunk a piacon:

Érkezők

Shane Vereen, RB - 3 év, 12,35M $ (5M garantált)
Jonathan Casillas, LB - 3 év, 10,5M $
Dwayne Harris, KR/WR - 5 év, 17,5M $ (7,1M garantált)
Marshall Newhouse, OT - 2 év, 3,25M $
JT Thomas, LB - 3 év, 12M $ (4,5M garantált)
Kenrick Ellis, DT - 1 év, 1,65M $
George Selvie, DE - 1 év, 1,4M $

Szabadügynökeink

Jacquian Williams, LB
Spencer Paysinger, LB
Henry Hynoski, FB - marad, 2 év 2M $
Quintin Demps, S
Jerrel Jernigan, WR
Mike Patterson, DT
John Jerry, G - megtartjuk 2015-re is
Zack Bowman, CB
Adam Snyder, G
Daniel Fells, TE - újabb 1 évig riogathatja az ellenfeleket a red zone-ban
Chykie Brown, CB - tavalyi játéka meggyőzte az edzői stábunkat
Chris Ogbonnaya, RB -visszatért
Mark Herzlich, LB - újabb 2 évre írt alá

Távozók

Walter Thurmond, CB - Az Eagles-be távozott, 1 év, 4M $
Antrel Rolle, S
- Chicago-ban folytatja, 3 év, 11,25M $
James Brewer, OT - marad a városban, csak a csapat változik
J.D. Walton, C - Suh-val nézhet farkasszemet a Miami edzésein

Szólj hozzá!

Draft prospectek: Dante Fowler Jr., DE/OLB

2015.03.07. 19:08 :: Asbee

Régen volt már prospect ismertető, így itt az ideje egy újabbnak, megismerkedhettek az idei klasszis passzsiettetők egyikével, aki nem más mint Dante Fowler Jr.

Szólj hozzá!

Milyen fizetésre számíthat JPP?

2015.03.04. 21:38 :: Asbee

Ahogyan vártuk Jason Pierre-Paul megkapta a franchise taget, az ezt követő lépés pedig a hosszútávú kontraktus kötése lesz. Nem lesz olcsó defensive endünk megtartása, de ez már a tagből is kiderült. A megállapodásra nyár elejéig van lehetőség, most lássuk mekkora pénzre számíthat JPP.

Szólj hozzá!

Canty, Cofield és Osi - Visszatérjen valaki?

2015.03.01. 19:11 :: Asbee

Chris Canty és Barry Cofield az elmúlt napokban lett csapat nélküli és valószínűleg Osi Umenyiora is hasonló sorsra jut. Mindhárman szerepet vállaltak az elmúlt két Super Bowl győzelmünk valamelyikében és Steve Spagnuolo-t is ismerik már. Vajon van esély a visszatérésükre?

A helyzet az, hogy várható kisebb-nagyobb erősítés a védőfalba. JPP-vel nem sikerült még megállapodni egy hosszútávú szerződéssel és valószínűleg franchise taget kap majd. Robert Ayers-nek viszont szerződése van 2015-re is, tavaly pedig hatékony volt mikor pályára került. Szintén láthattunk szép pillanatokat Damontre Moore-tól és Kerry Wynntől is, de elfér az erősítés passzsiettetőink közé is.

A legjobb defensive tackle Johnathan Hankins volt tavaly, aki mind a passz mind a futás ellen helytállt. Mellé azonban senki sem tudott felnőni. Cullen Jenkins gyenge évet futott és sérülésekkel is bajlódott. Mike Pattersonnal hasonló a helyzet, rajta is kijött már a kor. Markus Kuhn nem tudott domináns lenni, Jay Bromley pedig kevés lehetőséget kapott és nem is tudott kitűnni társai közül.

Osi Umenyiora nem távozott szépen, Jerry Reese-el sem jön ki túl jól, de valószínűleg visszasírja New yorki éveit. 2013-ban nem volt rossz, de tavaly alig került pályára és csak 2,5 sacket szerzett. 34 éves lesz, nem ilyen játékost képzelünk el az erősítésre. Lehetséges, hogy hasznos tudna még lenni, de inkább Moore kapja meg játékidejét.

Chris Canty négy esztendőt húzott le csapatunkban és többször is sérült volt, de ennek ellenére korrekt játékot hozott. 2014-ben sem játszhatott minden mérkőzésen és a szezon végeztével a visszavonuláson is elgondolkodott. Nem valószínű, hogy lényegesen dominánsabb tudna lenni akár Jenkins-nél akár Pattersonnál.

Barry Cofield nose tackle-t játszott Washingtonban, de előtte nálunk is megállta a helyét. Tavaly nem volt szerencséje a sérülésekkel, de karrierje korábbi szakaszában tartósságával nem volt probléma. Ő is elmúlt már 30, így maximum rövid távon jelentene megoldást és legjobb esetben csak a rotációba férhetne be.

Összefoglalva tehát látható, hogy nem támogatom egyik játékos visszatérését sem, legfeljebb Cofieldet tudnám elképzelni, de őt is csak kis összegért és 1 vagy 2 évre. Nem ilyen játékosokra van szükségünk, maximum fiataljaink elől vennék el a játékidőt és nem is biztos, hogy lényegesen jobban szerepelnének. Inkább egy nagyobb potenciálú szabadügynök és egy korai körös újonc megszerzését támogatnám.

1 komment

Adam Schefter JPP-ről és a tagről

2015.02.23. 19:53 :: Asbee

Újabb hírek láttak napvilágot Jason Pierre-Paul lejáró szerződéséről. Az ESPN-es Adam Schefter azt adta hírül, hogy csapatunk a hosszútávú szerződés megkötésével próbálkozik. Ha ez nem jön össze március 2-ig, akkor viszont taget kap a defensive end.

Tom Coughlin mindenképp szeretné továbbra is csapatunkban tudni védőnket és nem akarja kiengedni a piacra. A tag kb. 15 millió dollárt foglalna el a fizetési sapkából. A salary cap kb. 143 millió dollára várható, jelenleg nagyjából 20 millió dollárnyi hely van a sapka alatt.

Szólj hozzá!

Az idei legjobb pass rusherek

2015.02.22. 12:53 :: Asbee

A mai napon a védőfal játékosai és a linebackerek mutathatják meg tudásokat Indianapolis-ban. Ezekre a posztokra már a draft első ként napján is érkezhet az erősítés, így lássuk kik azok a passzsiettetők akiket az első körbe várnak.

Az első név aki eszébe juthat az embernek Randy Gregory. Talán ő az akit a legmagasabban rangsorolnak, egyesek szerint az 1/1-re is esélye lehet. Azt is hozzá kell tenni, hogy játéka igen megosztja a közvéleményt. Néhányan elájulnak magasságától, hosszú karjaitól és robbanékonyságától, mások szerint azonban posztjához túl kicsi és előszeretettel hasonlítják Dion Jordanhez. Az sem segíthet neki, hogy a combine-on 218 fontos tömeggel mért be, bár elmondása szerint 2014-t 225-235 fontos tömeggel játszotta végig.

Shane Ray sem az a klasszikus 4-3-as defensive end, de sebességét kihasználva némi ötletességgel az NFL-ben is megtalálhatja a helyét. Nála a legfőbb probléma a magassága lehet, néhány scout biztosan nagyobb termetű játékost szeretne csapatának. Sebessége viszont lenyűgöző, leginkább egy 3-4-es védelembe illene bele.

Vele egyező magasságú Dante Fowler Jr., akit rendszerint Terrell Suggs-al hasonlítanak össze. Tömege (260 font) elég lesz a profik között is, lelkesedése és játéktudása akár a top 10-be is repítheti. Mellette szól az is, hogy a Florida egyetemén a védőfal több pozíciójában és szélső lnebackerként is kipróbálták.

A vártnál Vic Beasley is kisebb, azonban a snap pillanatánál talán ő lő ki a legjobban az idei class-ból. Hosszú karjai vannak, amelyeket ki is tud használni, ezzel pedig érvényesíteni tudja akaratát a nagyobb ellenfelek ellen is. A futás ellen ő sem remekel és elsősorban 3-4-ben találhatja meg számításait.

Aki viszont tradicionális 4-3-as DE lehet, az Alvin Dupree. 6'4"-es magassága és 269 fontos tömege tökéletes a poszthoz. Testalkata, gyorsasága és sokoldalúsága sok scout szemét megragadta már. Hátránya lehet, hogy az elmúlt két évben olyan sémában szerepelt, amely több védőből is sztárjátékost csinált, akik aztán az NFL-ben nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Szólj hozzá!