Szavazás

Twitter

Facebook Like

Partnerek

11. Podcast - 2014-es szezonkezdet

2014.09.28. 12:33 :: Asbee

Itt az idei első podcast:

 

11. Podcast - 2014-es szezonkezdet by Giantsbloghun on Mixcloud

Szólj hozzá!

Mi legyen Jayron Hosley sorsa?

2014.09.27. 16:59 :: Asbee

Alulteljesítő cornerbackünk visszatérhetett eltiltásából, a liga szabályai értelmében pedig hétfőig kell döntést hozni további sorsát illetően. Hosley esetében két lehetőség van, vagy visszatér az aktív keretbe vagy pedig máshol kereshet magának boldogságot, a practice squad számára már nem lehetőség.

Az ő malmára hajthatja a vizet, hogy jelenleg mindössze 4 cornerbackünk van az aktív keretben, mégpedig Dominique Rodgers-Cromartie, Prince Amukamara, Trumaine McBride és Zack Bowman. Walter Thurmond IR-re került, őt idén már biztosan nem láthatjuk. Bennett Jackson és Chandler Fenner a gyakorlócsapat tagja.

Thurmond kiválása után nem aktiváltuk egyiküket sem, hanem Dan Fox "ugrott be". Persze ebben is megvolt a ráció, Jon Beason és Devon Kennard is hiányzott. Hosszútávon rizikós lenne mindössze négy CB-el kiállni és azt gondolom pont Hosley miatt nem nyúltunk egyik PS játékoshoz sem. Kik lehetnek a potenciális távozók? Az egyik pont Fox lehet, de ahhoz kell Beason visszatérése is. Esetleg még Kerry Wynn féltheti a pozícióját, de azt hiszem hozzá nem fogunk nyúlni. Hosley jól mutatkozott be a ligában, majd katasztrofálisan játszott, de azt gondolom jelen pillanatban ő lehet a legjobb megoldás a csapat ötödik cornerback pozíciójára és gyengélkedései ellenére is megérdemel egy legutolsó esélyt.

5 komment

Regular season week 4: Giants 45 Redskins 14

2014.09.26. 22:40 :: Asbee

A vártnál könnyebb akadály került csapatunk elé péntek hajnalban és roppant meggyőző mérkőzésen sikerült legyőzni a kissé szétesett Washington Redskins-t. Nem volt kérdés, több játékosunk is legjobbját hozta és nagyon nehéz az egyéneket kiemelni a remek teljesítmények mellett. Ismét felkerültünk az NFL "térképére"!

4 komment

Nagyító alatt a Washington Redskins

2014.09.24. 22:58 :: Asbee

Sorra követik egymást a fontos mérkőzések, a 0-2-es kezdés után kellett a győzelem a Texans ellen, azonban ez nem sokat ér hogyha vereséget szenvedünk csoportriválisunktól, a Washington Redskins-től. Lássuk leendő ellenfelünk játékerejét!

1 komment

Coughlin győztes meccs utáni gondolatai

2014.09.22. 19:42 :: Asbee

Először ünnepelhettünk idén győzelmet, amire nagyon nagy szükség is volt, hiszen egy 0-3-as kezdés után irtó nehéz lett volna visszakapaszkodni. Vezetőedzőnk is elégedett volt és a következőket nyilatkozta:

"Jó dolog nyerni és jó dolog jól is játszani a mérkőzés alatt. Nagy győzelmet arattunk, amire szükségünk is volt. Többen is kiválóan szerepeltek."

Rashad Jennings-ről:

"Nagyon jól futott a labdával, több szerelést is lerázott, olyan játékokat is megcsinált, amelyekben nem volt túl nagy lehetőség. A támadófal is remekelt, jól dolgoztak neki. Tudtuk, hogy meg kell próbálkoznunk a futással, amit meg is tettünk és olyan szinten próbáltuk fenntartani az egyensúlyt (a futó és a passzjátékok között) amennyire az lehetséges."

Eli Manningről:

"Már hetek óta ezen az úton van. Az eddigi problémák a turnoverek voltak, de ezeket sikerült elkerülnünk. Kiváló, 123-as QB ratinget produkált. Rendkívül jól játszott, szépen vette észre a check downokat a green zone-ban, amelyeknek köszönhetően összejöttek a first downok és haladhattunk tovább. Ezen kívül fejben is a topon volt."

Hogy mennyire segít a győzelem a csapaton:

"Mindig jó nyerni. Bárcsak eddig is összejött volna, de csak most sikerült, úgyhogy ennek kell örülni. Rövid hetünk van, szóval tovább kell mennünk."

Szólj hozzá!

Regular season week 3: Texans 17 Giants 30

2014.09.22. 00:06 :: Asbee

Az idei harmadik mérkőzésen végre összejött csapatunk első győzelme. A játék ugyan most sem volt tökéletes és a harmadik negyedben sikerült kicsit le is ereszteni, de végül magabiztosan sikerült nyerni egy igen gyenge ellenfél ellen.

2 komment

Inaktívak listája

2014.09.21. 17:53 :: Asbee

Akik nem lépnek ma pályára:

NEW YORK GIANTS
LB Jon Beason
WR Odell Beckham
LB Devon Kennard
T Charles Brown
DE Kerry Wynn
T James Brewer
DT Jay Bromley

HOUSTON TEXANS
T Jeff Adams
LB Jadeveon Clowney
RB Arian Foster
S Shiloh Keo
T Louis Nix
WR DeVier Posey
QB Tom Savage

Szólj hozzá!

Nagyító alatt a Houston Texans

2014.09.21. 12:53 :: Asbee

A 0-2-es kezdés után szinte kötelező a győzelem. Ellenfelünk még veretlen, annak ellenére, hogy a drafton ők választhattak elsőként és senki sem várt tőlük ilyen kezdést. Kifogásnak azonban már nincs helye, remélhetőleg hosszú délután vár a Texans-ra New Yorkban.

Szólj hozzá!

Texans elleni injury report

2014.09.20. 18:43 :: Asbee

A következő játékosok bajlódtak valamilyen sérüléssel a hét folyamán.

Giants

Jon Beason, LB OUT
Odell Beckham Jr., WR OUT
Devon Kennard, LB OUT
Steve Weatherford, P Questionable
James Brewer, OT Questionable
Charles Brown, OT Questionable
Markus Kuhn, DT Probable

Texans

Jadeveon Clowney, OLB OUT
Shiloh Keo, S OUT
Arian Foster, RB Questionable
D.J. Swearinger, S Questionable
Ben Jones, G Questionable
DeAndre Hopkins, WR Probable
C.J. Fiedorowicz, TE Probable
Johnathan Joseph, CB Probable

Szólj hozzá!

Közös meccsnézés a Texans ellen

2014.09.19. 21:43 :: Asbee

Ismét lesz közös meccsnézés, a helyszín a szokásos:

Időpont: vasárnap 18:45-től
Helyszín: 1072 Budapest, Klauzál tér 14.
Facebook esemény

A mérkőzést NFL gamepass-ról, kivetítőn át élvezhetitek, gyertek minél többen!

Szólj hozzá!

Cruz a vezérré válás útján

2014.09.18. 13:31 :: Asbee

Csapatunk egyik kapitányának Victor Cruzt választották meg a játékostársai, aki nagyon örült a lehetőségnek. Noha nem messze nőtt fel a stadiontól, hiszen Patersonból származik, mégis hosszú utat tett meg idáig. Sztárelkapónk örül annak, hogy az egyik vezér lehet, de egyelőre tanulja is a szerepkört.

"Nagy alkalmazkodóképességet és mentális erőt igényel, hogy visszatartsd a gondolataid és négyszemközt máshogy viselkedj, mint a nyilvánosság előtt. Meg kell tanulni hogyan beszéljek az öltözőben a többiekkel. Ha megőrülök, akkor azt hiszem ők is meg fognak. Ha negatív dolgokról beszélnék, akkor ugyanez lenne a reakció. Tartanom kell magam és pozitív energiát közvetíteni." -nyilatkozta játékosunk.

Már csak az a kérdés vajon a pályán is viszontláthatjuk-e régi formáját, hiszen a Lions és a Cardinals ellen is több elejtett labdája volt. Vajon mikor tér vissza a régi kerékvágásba? A következőképp folytatta elkapónk a mondandóját:

"Kapitánynak lenni még új nekem. Meg kell tanulnom milyen felelősséggel jár ez a szerep és azt is, hogy mit tehetek meg és mit nem. Felelősséggel kell lenned azért amit teszel és ez is a pozícióm része. Nemcsak a többieket kell biztatni, hogy jobban játszanak, hanem saját magammal is ezt kell tennem. Mindig is ilyen típus voltam."

Tom Coughlin korábban elmondta, hogy le fog ülni és beszélni elkapójával, ami meg is történt. A beszélgetés természetesen privát körben zajlott, azonban néhány információt megtudhattunk vezetőedzőnktől:

"Victor kapitány lett és nemcsak a saját csoportjáért felel már, de azt hiszem ők is sokat fognak fejlődni. Nem szerzünk elég pontot, játékosainknak a megfelelő pozícióban kell lenniük és ezzel ő is egyetértett."

1 komment

Na de akkor hogyan is néz ki az offense?

2014.09.17. 19:15 :: Asbee

Két hét után sok okos dolgot nem lehet még mondani, de a semminél azért többet lehet megállapítani csapatunkról. Támadó egységünk alapos átalakulások előtt áll, az új rendszer mellett a fal is megújul, ráadásul a futók és az elkapók között is számos új arcot találunk. Sajnos a sérülések sem kedveznek játékosainknak, így érdemes egy pillantást vetni a csapatrészre.

Szólj hozzá!

Coughlin és játékosai a Cardinals elleni mérkőzésről

2014.09.16. 11:13 :: Asbee

Tom Coughlin sem elégedett csapatunk első két mérkőzésén mutatott teljesítményével, aminek már hangot is adott, azonban továbbra is bízik abban, hogy játékosai képesek megtalálni a győzelem felé vezető utat. Szurkolóitól is várja, hogy kiálljanak a csapat mellett és a vasárnapi aktív jelenlétüket újra és újra megismételjék.

Vezetőedzőnk hétfői napja abból állt, hogy helyrerázza játékosait. Elbeszélgetett Rueben Randle-vel és Victor Cruzzal is, akiknek összesen öt darab elejtett labdájuk volt. A védelemhez is volt néhány szava, hiányolta a turnovereket. Üzenetével azonban nem félelmet akart kelteni, hanem figyelmeztetni a csapatot arra, hogy javítsák ki a hibáikat, de egyelőre még csak két hét telt el, így minden adott a rájátszás kiharcolására is.

"A feladatunk és a célunk az, hogy keményebbek legyünk. Fel kell ébredni és nem megverni magunkat. Ez profi foci. Meg kell csinálni azokat a játékokat, amelyek lehetővé teszik a mérkőzés megnyerését és konzisztenssé kell válni. Nem szabad megismételni azokat a bizarr jeleneteket, amelyek kitépik az ember szívét a helyéről." -nyilatkozta Coughlin.

"A mai nap üzenete az volt, hogy egy csapatot sem tudsz legyőzni hogyha kulcsszituációban 10 büntetést összeszedsz és el is adod a labdát. Ki kell tisztítani az elménket, az egyéni hibákat meg kell szüntetni. Ha ez összejön, akkor valódi Giants futballt fogunk tudni játszani. Ha nem lesznek mentális kihagyásaink jók leszünk. Ha megnézed a mérkőzés felvételeit, tudod mi a hibád és ki is tudod őket javítani, akkor nem lesz problémád. A jó irányba haladunk" -értékelt Rashad Jennings.

Mint kiderült Walter Thurmondot elveszítettük a szezon hátralévő részére és sajnos jó esély van Jon Beason pihenőjére is. Előbbi helyettese Trumaine McBride lehet a kezdőcsapatban, Beasont pedig Jameel McClain vagy Mark Herzlich helyettesítheti. Antrel Rolle sem volt elragadtatva a kiesésüktől:

"Jon és Walter komoly szerepet játszik ebben a védelemben, azonban ha kidől valaki, akkor meg kell találnod a helyettesét, aki képes legalább ilyen teljesítményre. Meg kell találnunk a megoldást, ehhez pedig mélyre kell ásnunk, azonban nem várok semmiféle visszaesést."

Szólj hozzá!

Thurmond mellizomszakadást szenvedett

2014.09.15. 19:37 :: Asbee

Sajnos nem elég a bosszantó vereség, újabb negatív híreket kaptunk a vasárnapi mérkőzés után. Walter Thurmond idő előtt kiállni kényszerült és mint kiderült mellizomszakadást szenvedett, ami miatt egészen biztosan nem játszhat már idén és sérültlistára kerül.

Sorra esnek ki védőink, Devon Kennard a Lions ellen szenvedett combhajlító izomhúzódást, Thurmond mellett pedig Jon Beason sem tudta befejezni a tegnapi mérkőzést. Ezzel négy cornerbackünk maradt, egyre mindenképp szükség lesz. Adná magát Jayron Hosley, aki viszont jelen állás szerint csak az ötödik héten térhet vissza. A gyakorlócsapatban találjuk Bennett Jacksont és Chandler Fennert is, ők szintén esélyesek lehetne a megüresedett pozícióra. Érdemes megemlíteni Charles James nevét is, aki valószínűleg nem kap már lehetőséget, hiszen a preseasonban már az első cut hullám áldozatává vált.

8 komment

Regular season week 2: Cardinals 25 Giants 14

2014.09.15. 00:00 :: Asbee

Második mérkőzésünkön sem sikerült győzedelmeskednie csapatunknak, ezúttal az Arizona Cardinals bizonyult nehéz falatnak. Az összecsapáshoz hozzátartozik, hogy könnyen összejöhetett volna a W, azonban több egyéni hibának köszönhetően a második vereségünket is sikerült begyűjteni.

1 komment