Szavazás

Twitter

Facebook Like

Partnerek

Továbbra is türelmesnek kell lennie Corey Washingtonnak

2014.12.17. 21:10 :: Asbee

Több kérdés közül az egyik ami foglalkoztatja a szurkolókat, az Corey Washington mellőzése. Újoncunk remek előszezont produkált, amelynek köszönhetően jogosan lett az aktív keret tagja. A preseasonban bemutatott játékait egyelőre nem tudta reprodukálni, igaz sok esélyt nem is kapott rá. Tom Coughlin elárulta ennek az okát.

"Jobbnak kell lenni az edzéseken. Összességében jobb munkát kell végeznie. Az az elvem, hogy a 4-dik, 5-dik számú elkapóknak a special teamben is remekelniük kell. Egyelőre erről nincs szó, pedig ez sokat segítene. Corey-nak a punt és a kickoff visszahordó csapatban is szerepe van és örülnék ha ezen a területen is fejlődne."

Ugyanakkor az offense-ben helytáll elkapónk.

"Ahogyan látjuk több poszton is bevethető, ezt már az első naptól bizonyítja. A feladatait viszont magasabb színvonalon kell teljesítenie." -zárta mondandóját Coughlin.

1 komment

Coughlin nem foglalkozik a jövőjével

2014.12.15. 21:36 :: Asbee

Sok találgatás övezi csapatunk vezetőedzőjének, Tom Coughlinnak további edzői pályafutását, aki egyelőre nem kíván erről nyilatkozni. Azt mondta nem beszélt még csapatunk tulajdonosaival a helyzetről, így a jelenre koncentrál.

"Az egyetlen problémám, hogy felkészítsem játékosaimat a St. Louis Rams ellen. A többivel a maga idejében akarok foglalkozni. Két mérkőzésünk van hátra. A legjobbat próbáljuk nyújtani ezeken." -kezdte a head coach.

Coughlin azt is elárulta, hogy úgy számol marad a csapatnál. Egy jelentés szerint erre 99% esély van. Ez azt jelentené, hogy vezetőedzőnk 12-dik New yorki szezonjának vágna neki.

A mérkőzésre visszatérve elismeréssel beszélt a második félidőt nyitó onside kickről, hiszen Josh Brown és Chandler Fenner kiváló munkát végzett. A special team egyébként is kitett magáért, Ste Weatherford puntja sorra az ellenfél 20 yardos vonalán belül landoltak, Preston Parkernek pedig volt egy szép visszahordása.

A futójáték viszont nem először keltett csalódást és ez vezetőedzőnknek is feltűnt. Egy komolyabb ellenfél ellen nem fogunk nyerni ha ilyen teljesítményt nyújtunk a földön. Ebben benne volt Rashad Jennings ismételt kiválása is, de a támadófal nem nyitott meg kellőképp Andre Williams előtt az utakat.

Akadt némi gond a fegyelmezettséggel is, 9 büntetést szedtünk össze. Ebből több is elkerülhető lett volna, nagyobb figyelemre lesz szükség a jövőben.

A pass rush viszont ismét brillírozott, JPP csúcsformában játszott. Rajta kívül ki kell emelni Johnathan Hankins, Damontre Moore és Devon Kennard játékát is. Ki kell emelni az UDFA Kerry Wynnt is, aki mindössze harmadik mérkőzését játszotta, de újra bebizonyította, hogy 2015-ben is helye lehet csapatunkban.

Szólj hozzá!

Regular season week 15: Redskins 13 Giants 24

2014.12.14. 23:32 :: Asbee

Sokáig döcögős teljesítménnyel, majd a végén feléledve és egy-egy jó egyéni teljesítménynek köszönhetően sikerült legyőzni a Washington Redskins csapatát. Ezzel sorozatban másodszor sikerült nyerni és 5-9-re "javult" csapatunk mérlege.

1 komment

15. Podcast - Kulcsembereink jövői

2014.12.14. 16:12 :: Asbee

Lotus a távozás, én pedig a maradás mellett érveltem. Itt a legújabb podcast:

 

15. Podcast - Kulcsembereink jövői by Giantsbloghun on Mixcloud

1 komment

17 millió dollárral lehetünk a jövő évi fizetési sapka alatt

2014.12.11. 21:48 :: Asbee

Ugyan még nem tudunk pontos számot mondani, de a jövő évi fizetési sapka 138 és 141 millió dollár közé várható. Ez jelentős növelés az idei 133 millió dolláros plafonhoz képest. Ez nagyobb mozgásteret ad a csapatoknak, ami azonban a játékosok magasabb fizetését is vonja maga után.

A két legnevesebb leendő szabadügynökünk Jason Pierre-Paul és Antrel Rolle, akiknek a megtartása vagy elengedése kritikus döntés lesz. Persze a sapka alatti keret tovább növelhető egyes játékosaink elküldésével. Ilyen Mathias Kiwanuka (4,8 millió $), Jon Beason (3,5 millió $), Jameel McClain (2,6 millió $), J.D. Walton (2,5 millió $) és Cullen Jenkins (2,2 millió $). Eli Manning új szerződést kaphat, ami adott esetben tovább növelheti Jerry Reese lehetőségeit.

Szólj hozzá!

Kis statisztikai áttekintő

2014.12.10. 22:27 :: Asbee

Csapatunk összességében már most kudarcot vallott 2014-ben, ami legtöbb játékosunk gyenge teljesítményét vonja maga után. Persze voltak akik ennek ellenére jó játékot hoztak, most azonban kiderül az igazság, lássuk mit mondanak a számok.

Eli Manning egy éve gyenge szezont hozott, ezt azonban valamelyest sikerült feledtetnie. Kereken 88-as QB ratingje jónak számít, ennél csak kétszer hozott jobbat, 62,9%-os pontosságot pedig eddig csak egyszer produkált. Jelenleg 3340 passzolt yardnál jár, a 4000-es határ tehát jó cél lehet. 23 TD mellett 13 INT-t dobott.

A kezdő futónk Rashad Jennings volt a szezon elején, folyamatos sérülései azonban teret adtak Andre Williams-nek is, aki a kezdeti nehézségek után úgy tűik belelendült a játékba és ha így folytatja hosszú évekre hasznos tagja lehet csapatunknak. Előbbi 603, utóbbi 524 yardot futott, 4 illetve 6 touchdown kíséretében. Jó játékuk elsősorban a támadófalon múlik.

Kezdeti sérülése ellenére Odell Beckham Jr. lett a legtermékenyebb elkapónk, már 829 yardnál és 6 TD-nél jár. Összesítésben yardok számában a 24-dik hely az övé. Csak az újoncokra koncentrálva lenyűgözően áll, az elkapások számában holtversenyben a második (59), a yardok tekintetében a harmadik, meccsenként azonban ő szerzi a legtöbb yardot csapata számára. Rueben Randle roppant hullámzóan szerepel, egyszer bravúros játékot mutat be, majd negyedekre eltűnik. Eddigi játéka 618 yardra elég. A touchdownok számát Beckhammel Larry Donnell vezeti, e mellett tight endünknek 544 yardja van. Csak ne lenne az a sok fumble... Dicséret jár Preston Parkernek, nyáron nagyot küzdött a keretbe kerülésért, most pedig a kezdőcsapat tagja és a rangosrban a negyedik (354 yard).

Áttérve a védelemre, az első adat amire rátekintünk a szerelések száma. Ebben magasan Jameel McClain jár az élen, igaz az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az ő játéka sem mindig kielégítő, de 95-ször oda tudott érni az ellenfél játékosához. Jason Pierre-Paul a futások ellen továbbra is szörnyeteg, 61 tackle fűzödik a nevéhez (ez a legtöbb a defensive endek között!) és azt se feledjük, hogy 7 alkalommal az ellenfél irányítóját is sackelni tudta. Johnathan Hankins-re sem lehet panasz, a 42 szerelés dicséretes, pláne a 4,5 sack.

A QB-k terrorizálásából Damontre Moore is kiveszi a részét, 5 sacket írhatott fel eddig magának és Robert Ayers-szel szemben tovább gyarapíthatja ezt a számot. Meg kell említeni Devon Kennardot is, aki az elmúlt két játéknapon két-két sacket is szerzett.

A légteret leginkább Quintin Demps uralja, négyszer húzta már le az ellenfél átadásait. Őt követi Antrel Rolle és Prince Amukamara három-három pickkel, míg Dominique Rodgers-Cromartie és Zack Bowman két alkalommal lódulhatott meg a játékszerrel az ellenfél end zone-ja felé.

Szólj hozzá!

Regular season week 14: Giants 36 Titans 7

2014.12.07. 23:05 :: Asbee

Sikerült megszakítani október eleje óta tartó rossz sorozatunkat és csapatunk súlyos verést mért a Tennessee Titans alakulatára. Ellenfelünknek esélye sem volt, 4 negyeden át sikerült uralni az összecsapást és most a második félidőre sem fogyott el a lendület.

7 komment

5 indok, amiért megnézed a Titans elleni mérkőzést

2014.12.07. 14:49 :: Asbee

1. Odell Beckham Jr.

Újonc elkapónk remekül mutatkozott be a ligában és csapatunk szinte legfontosabb kérdése, hogy a legjobb újonc támadójátékos legyen Beckham. Igaz bejelentette, hogy szeretne cornerbackként is pályára lépni, majd labdát szerezni korábbi csapattársától, Zach Mettenbergertől. Ez valószínűleg nem fog megtörténni, de továbbra is a korábbi LSU WR lesz Manning legveszélyesebb célpontja.

2. Fiatal pass rushereink

Nagy lehetőség előtt áll Damontre Moore, hiszen Mathias Kiwanuka és Robert Ayers is kidőlt, így nagy reménységű defensive endünk szép lehetőség előtt áll, hogy megmutassa képességeit. Idén 3 sacket szerzett már, így hogyha hozzá tud tenni még néhányat, akkor egyénileg korrekt szezont fog zárni és azt is bebizonyíthatja, hogy a jövőben is lehet rá számítani. Kerry Wynn múlt héten kapta meg az első lehetőséget, hogy bemutatkozzon az NFL-ben és nem vallott szégyent. Szép debütálást mutatott be ahhoz képest, hogy draftolatlanként került a ligába. A sérülések miatt ő lett a harmadik számú DE, így valószínűleg megkapja a maga lehetőségét.

3. Új futó a láthatáron?

Rashad Jennings szenved a bokájával, Andre Williams-t pedig egyedül vakmerőség lenne bevetni. Néhány hete érkezett Orleans Darkwa, aki a Miami Dolphins Corey Washingtonja volt az előszezonban. Fantázia tehát lehet a játékában, kérdés ő mit tudna kezdeni a gyenge támadófallal. Az elmúlt héten leigazoltunk még egy RB-t Chris Ogbonnaya személyében.

4. Második félidei összeomlás

Csapatunk újabb szokása az lett, hogy az öltözőben maradnak, ez pedig fájó vereségekhez és a rájátszásról való lemaradáshoz vezetett. Nagyobb koncentrációra van szükség játékosainktól, de edzőinknek is jobban fell kell rázniuk tanítványainknak.

5. Ki is lesz az ellenfél?

Mert valld be nyugodtan fogalmad sem volt róla, hogy a Tennessee Titans még a ligában van:)

3 komment

McAdoo az offense-ről beszélt

2014.12.06. 13:01 :: Asbee

Tom Coughlin és Perry Fewell után csapatunk offensive coordinatora, Ben McAdoo is a mikrofon elé állt és mesélt a New yorki riportereknek egysége jelenlegi helyzetéről. Megemlíti a sérüléseket, a támadófalakat, futójátékosait, valamint Rueben Randle-t is.

Több játékosunk kidőlt az offense-ből is, ami nem könnyíti meg az újjáépülő támadófal helyrehozatalát. Elsőként erről nyilatkozott McAdoo:

"Próbáljuk átvészelni ezt az időszakot az offensive line-nál. Többféle kombinációt is kipróbálunk, megnézzük ki egészséges, kinek van tapasztalata több pozícióban is és kipróbálni őket ezekben."

Justin Pugh maradni fog a jobb oldali tackle posztján, nem ő lesz az egyik guard. Szóba került Weston Richburg is, aki hajlamos szenvedni emberével:

"Voltak jó pillanatai a legutóbbi mérkőzésen. Úgy játszott mint a többiek, sokkal konzisztensebbnek kell lennie a második félidőben is."

Természetesen a visszaeső offense-ről is beszélni kellett.

"Mindenben benne van az én kezem is. A labdaeladásokban szintén felelősségem van, sokkal jobban kell vigyáznunk a játékszerre. Az edzésekre kell visszatekinteni, nem a mérkőzésre, ott próbálod elsajátítani ezeket a dolgokat, így jobb munkát kell végeznem."

Van két újonc futónk Andre Williams és Orleans Darkwa személyében. Előbbi sok lehetőséget kapott Rashad Jennings sérülése alatt.

"Úgy gondolom egészséges egy fiatal játékos számára, ha rögtön megkap egy szerepkört, majd mikor visszatért rutinosabb társa, őt is lássa hogyan végzi el ugyanezeket a feladatokat. Így megvan az esélye, hogy megtanulja a leckét, lássa más milyen módon végzi el ugyanazt és ez alapján fejlődjön. Minden egyes játéknak megvan a maga története. Másképp kell megnézned egy-egy play-t, egy-egy mérkőzést is. Tudom, hogy számos kemény matchupot kapott Williams. Nem mondom, hogy Jennings nem kapta meg ugyanezeket, de ebből sokat tudsz tanulni, ha például elsajátítod a rendszert, az offseasonban jobban végzed a dolgod stb. Más és más játékosaink erőssége és gyengesége, ezek pedig az ellenféltől is függnek."

Darkwaról a következőket tudtuk meg:

"Már egy ideje itt van, dolgozik a csapatba kerülésért. Lelkiismeretes, okos, bízunk benne. Kissé más típusú játékos társaihoz képest, ő a következő bevetésre váró ember. Ravasz RB, szeretjük az ilyen futókat. Jó kezei vannak."

Végül Rueben Randle szerepét is megtudhatjuk:

"Ő az egyik kezdő elkapónk, nagy bizalom van az irányába. Láttunk tőle legutóbb néhány szép elkapást és ezek után jól is futott a labdával. A jövőbe nézve nagy tervünk van vele. Egyre jobb lesz, mi pedig folyamatos fejlődést várunk tőle. Minél jobb döntéseket fog hozni a pályán és azon kívül, annál jobb játékossá fog válni."

Szólj hozzá!

Mely játékosaink jelenthetik a jövőt?

2014.12.03. 21:32 :: Asbee

Az újabb vereséggel 3-9-re romlott csapatunk mérlege, amely után elkerülhetetlen lesz az újabb komoly változás. Több játékosunk is van akiknek minden bizonnyal távozniuk kell, hiszen szezon előtt senki sem várt ilyen mérleget és szerintem is alaposan alulteljesít ez a csapat. Ebből következik, hogy vannak olyan embereink akikben lehet fantázia és a későbbi sikerek alappillérei lehetnek. Lássuk kikről van szó.

7 komment

Coughlin elfogadja a felelősséget

2014.12.01. 21:16 :: Asbee

Nem a legszebb napjait éli csapatunk. Játékosaink sorozatban hetedszer szenvedtek vereséget, pedig több alkalommal is előnnyel mentek neki a második félidőnek, de nem sikerült négy negyeden át jól játszani. A Jacksonville Jaguars elleni mérkőzés után több szimpatizánsnál és szakértőnél is betelt a pohár, radikális változásokat szeretnének. Egy biztos, csapatunk vezetőedzője elismeri, hogy ő is felelős a történtekért.

"Teljes mértékben felelősséget vállalok a történtekért. Alakuljon akárhogy, a legelső ember akit elő lehet venni én vagyok." -nyilatkozta Coughlin.

Ez akár edzői karrierjének végét is jelentheti a legendás head coach-nak, azt pedig szinte bizonyosnak tartják már, hogy új vezetőedzővel vágunk neki 2015-nek. Játékosaink ugyanakkor továbbra is mellette állnak, Eli Manning elmondta, hogy nem az edző hibája az, hogy akár ő akár más elveszíti a labdát. Ugyanakkor Coughlin nem kíván a jövőjéről beszélni:

"Nem rajtam áll a dolog. Nem kívánok ebben nyilatkozni."

Akárhogy is alakul az utolsó négy mérkőzés, az offseasonban radikális változásokra számíthatunk. Szinte biztos, hogy a csapat kerete nagymértékben átalakul, de valószínűleg az edzői stábban is lesznek változások. Holnap jön majd egy írás arról, hogy melyek azon játékosaink, akiknek továbbra is lehet jövője New Yorkban.

Szólj hozzá!

Regular season week 13: Giants 24 Jaguars 25

2014.11.30. 22:29 :: Asbee

November utolsó napján az idei év legfájóbb vereségét sikerült elszenvedni...

7 komment

14. Podcast - Jaguars-Giants előzetes

2014.11.29. 11:36 :: Asbee

Podcast Tom Coughlin 300-dik mérkőzése elé:

14. Podcast - Jaguars-Giants előzetes by Giantsbloghun on Mixcloud

Szólj hozzá!

Offensive rookie of the year?

2014.11.26. 22:02 :: Asbee

Ugyan sérülése miatt több hetet kellett várni Odell Beckham Jr. visszatérésére, de ezután rögtön bombaformába lendült és sorra produkálta a jobbnál jobb mérkőzéseket. A Dallas Cowboys ellen nyújtott produkciója után többen is esélyesnek tartják az év legjobb újonc támadójátékosa címére is. Vajon valóban van erre esélye, vagy év eleji sérülése már meghiúsította ebben?

1 komment

Regular season week 12: Cowboys 31 Giants 28

2014.11.24. 21:22 :: Asbee

Nagy csatában, gyenge második félidei játékkal újabb vereséget szenvedett csapatunk, ezzel pedig véglegessé vált, hogy idén sem lesz rájátszás. Ugyan voltak szép momentumok, mint például Odell Beckham Jr. elkapása, vagy a félidei vezetés, de a győzelemhez ez kevés volt.

2 komment