Pozíciós áttekintő: támadófal

2017. június 23. - Asbee

Elérkeztünk a leghúzósabb áttekintőhöz, a támadófal kerül nagyító alá. Ahogyan sok más csapat az NFL-ben, úgy együttesünk is szenved egy jól teljesítő ötös összeállításával, hiszen Ereck Flowers draftolása eddig nem vált be, Justin Pugh és Weston Richburg játékát pedig a sérülések akadályozták. A játékosbörze sem dúskált a jó képességű falemberekben, így a harmadik napra hagytuk annak a választását, a szabadügynök piacon pedig a legtöbb játékos áron felül kelt el és maradtunk az olcsóbb megoldást jelentő D.J. Flukernél. Vajon láthatunk pozitív dolgokat is 2017-ben?

1rec51.jpg

Tovább

Pozíciós áttekintő: elkapók

Az elmúlt években szinte mindig izgatottak lehettünk a passzjáték miatt, hiszen Odell Beckham Jr. személyében a liga egyik legjobb elkapóját sikerült draftolni, aki bármikor képes egy váratlan húzásra. Ennek az lett a hátránya, hogy túlságosan is tőle függött az offense, ezt a hiányt azonban megpróbáltuk orvosolni Brandon Marshall megszerzésével. Vajon meghozza ez a lépés a kívánt eredményt? Esetleg más is nagyobb szerepet kap idén?

Tovább

Mini edzőtábor - OBJ visszatért, McAdoo új frizurája

Ma volt a háromnapos mini tábor elő napja, ez a közös gyakorlás az OTA-val ellentétben már kötelező.

Odell Beckham Jr. csatlakozott a csapathoz (Olivier Vernon is) és láthatóan jó formában van. Természetesen szóba került az OTA-tól való távolmaradásának oka, de ő remek választ adott a kétkedőknek.

"Igazán nagyszerű ismét együtt lenni a csapattal. Ez egy speciális kötelék." - mondta. "Itt szeretnék maradni életem végéig."

Ez a kívánsága összhangban van John Mara társtulajdonos korábbi nyilatkozatával, aki azt szeretné, ha Odell Giant-ként vonulna vissza, vagyis egész pályafutását a csapatnál töltené. Azt hiszem, ezzel vagyunk így egy páran. 

A szerződésével kapcsolatos kérdésekre (az OTA-tól való távolmaradásának a szerződéséhez lenne köze) azt válaszolta, hogy az ilyen kérdésekkel az ügynöke foglalkozik, ő egyetlen dologra akar összpontosítani és az a football.

Láthatóan kirobbanó formában érkezett vissza, az első edzés után McAdoo is elégedett volt. Amíg valaki egyedül is ilyen mennyiségű és minőségű edzésmunkát végez és ahogy Asbee fogalmazott, a hátán viszi az offense-t, valóban nincs jelentősége annak, hogy részt vesz-e az önkéntes gyakorlásokon.

A nap másik szenzációja McAdoo új frizurája. Elismerte, hogy játékosai részéről korábban sok kritika érte a hajviselete miatt. Volt olyan vélemény, hogy Pat Riley(kosárlabda edző)-szerű, de idézem a legjobb kommentet szó, helyesebben szám szerint: "19-0!" Hát nem tudom..... Na jó, női szemmel talán egy kicsit tényleg jobb...

minicampmontage.jpg

 

OTA jegyzetek

Újabb három napos gyakorlással folytatódik az OTA sorozat és csapatunk hivatalos honlapján olvashattunk is néhány hírmorzsát, most ezek következnek:

Erős újonc éven van túl Sterling Shepard és idén még nagyobb összhangban lehet Eli Manninggel. Ez látszott is a mai napon, több szép elkapást mutatott be. A kezdő QB leghosszabb sikeres átadását Roger Lewis kapta el.

A védelem is remekelt, Landon Collins-nak lehetett volna egy nagy interceptionje, de végül elejtette a labdát. Nemcsak a kezdők, hanem a 2. és a 3. sor is helytállt.

Az ACL szakadás után lábadozó Geno Smith egyre több lehetőséget kapott és mind a négy irányítónknak volt egy-egy rövid touchdown átadása.

Paul Perkins is nagyon aktív volt ami nem csoda, hiszen őt várjuk a kezdő running backnek. Volt egy futóversenye Janoris Jenkins ellen amit megnyert.

B.J. Goodsonnak is sokkal több lehetőséget szánunk, aki egyelőre élt a lehetőséggel. Ő hívta a játékokat a védelemben és neki is volt majdnem egy interceptionje. Az UDFA Jadar Johnsonnak viszont volt egy pickje.

Evan Engram jól muzsikált a seam route-oknál, több szép elkapása is volt ezekből a játékokból.

Amiért utálom a (New yorki) médiát

A csapatoknál megkezdődtek a tavaszi felkészülések, amelyek egyelőre nem kötelező jellegűek és rendre van egy-egy hiányzó is. Ez természetesen most is így van, Odell Beckham Jr, Olivier Vernon és Owa Odighizuwa nem volt jelen. Igaz utóbbi kettő hiányáról nem nagyon olvashattunk, inkább szokás szerint Beckham került előtérbe, ami kezd már nagyon fárasztó lenni.

Tovább

Cruz új otthona

Victor Cruz és a Chicago Bears megállapodtak egy egyéves szerződésben, amit a napokban alá is írnak majd. Így Cruznak ismét van csapata és - némi meglepetésre - nem a Jaguars. Gratulálunk Victor Cruz, sok sikert!

Cruz többször is kijelentette, hogy mindenképpen játszani szeretne, így ennek a fejleménynek örülni kell.

 

Sajnos itt nincs vége a cikknek. Victor Cruz egy rádióműsorban a következőket mondta:

"Az idény első felében kaptam labdákat, az idény második felében nem. Elgondolkoztam: mi folyik itt? Ok, nézzük, mi fog történni. Szerintem ezek nem akarnak engem itt többet. Sok ember valószínűleg nem tudja ezt... Ha jól játszok - 1.000 yardos elkapó lettem volna, akkor sokkal nehezebb lett volna a szurkolóknak megmagyarázni, miért bocsátanak el."

Hozzátette azt is, hogy olyan ösztönzők voltak a szerződésében, amik szerint egy jó idény után sok pénzt kaphatott volna 2017-ben.

Rákérdeztek, hogy ebben a tervben Eli Manning is benne volt-e? Erre a következőket válaszolta:

"Nehéz elhinni. Valaki odamegy az irányítóhoz és azt mondja neki, hogy hey, ne dobd oda vagy ne add oda annak a srácnak. Mérhetetlenül nehéz ezt gondolni. Én sem hittem, kétségeim voltak. De amikor néztem a filmet és láttam, hogy mennek a dolgok, ez az egyetlen magyarázat."

Tovább

OBJ & Rashad

avagy mire ébred egy Giants fan...

OBJ és a Nike megkötötte minden idők legnagyobb értékű sportcipő szerződését (már ami az NFL-t illeti). Ötéves, 29 millió dolláros szerződésről van szó, ami kiterjeszthető 8 évre és 48 millió dollárra. A hírek szerint az Adidas is tett ajánlatot, de inkább a Nike ajánlatát fogadta el - akivel egyébként korábban is szerződése volt, ami május 1-én lejárt.

Örülök és gratulálok (alig várom az Air-Beckham cipőket :-) ). Megjegyezném, újonc szerződésének utolsó évében van és elég hátul áll a hivatalos fizetési rangsorban. 

A mai reggel másik híre: Rashad Jennings megnyerte a "Dancing with the stars" idei versenyét, ez a Szombat esti láz amerikai megfelelője. Bevallom, nem kedvelem a hasonló műsorokat, de ezt Jennings miatt követtem. Ó, ha így futott volna!!! Valószínűleg nem fog unatkozni akkor sem, ha nem talál csapatot. A legjobbakat Rashad Jennings!

rashad_emma2_jpg.png

Film room: Landon Collins sackjei

Nem férhet hozzá kétség, hogy 2016-ban Landon Collins volt a legjobb safety az NFL-ben, ráadásul az év védője címért is versenyben volt. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a szerelések, a labdaszerzések és a sackek számában is kimagaslót nyújtott. Most az utóbbi kerül terítékre, lássuk Steve Spagnuolo hogyan használta ki játékosa ezen képességeit.

Tovább

Merész jóslat?

A legjobb passz offense 2017-ben

Ennél szebb képpel nem is kívánhatnék jó éjszakát! :-)

Az ESPN NFL Live műsorában van egy műsor blokk, az Overreaction Monday. Itt merész témákat dobnak fel, amit aztán megvitatnak a szakértők.

Egy ilyen: a Giants-nek lesz a legjobb passz offense 2017-ben. Nos, miért ne? Ha az O-line összeáll.... Így legyen!

2017-05-22_22_27_56.jpg