Szavazás: Darnold vagy Rosen?

2017. december 13. - Asbee

Csak egy kis játék, semmi komoly :)

 

Már a héten kinevezhetik Dave Gettlemant

Ha igazak a hírek, akkor előrehaladott állapotban van a következő general managerünk felkutatása. Rögtön Dave Gettleman lett az egyik favorit és jelen pillanatban úgy néz ki, hogy ő lesz a befutó. Korábban hosszú évekig volt a csapatunk tagja, így nem lenne új számára a környezet. Ezután a Carolina Panthers GM-e lett, ahonnan viharosan távozott.

Ott remek csapatot rakott össze, két évvel ezelőtt Super Bowlt játszott a Panthers. Ugyan nem neki voltak a legjobb draftjai a ligában, de nem is választotta ki rosszul az újoncokat. A játékosokkal kapcsolatos döntéseket általában jó érzékkel hozta meg, például egyértelműen jobb választásnak tűnik Luke Kuechly megtartása Josh Norman marasztalásánál. Első pillantásra úgy tűnik, hogy sokkal jobban figyelembe vette a hiányposztokat mint Reese és több figyelmet szentelt a vezetőedző kívánságainak. A kirúgásáról még mindig nincs pontos infónk, több dolgot is pletykálnak az üggyel kapcsolatban. Valószínűleg a túlzott makacssága is hozzájárult a kirakásához, de carolinai vélemény alapján a mostani GM inkább csak bábként van jelen...

Nem biztos, hogy ő lenne a legjobb választás a posztra és abban sem vagyok biztos, hogy már rögtön ki is nevezném őt, de én személy szerint együtt tudnék élni ezzel a lépéssel.

Visszavonult Rashad Jennings

Felhagy az aktív játékkal a korábbi futónk, Rashad Jennings. Ugyan a végén már visszaesett a teljesítménye, de egy olyan személyiségű játékost ismertünk meg a személyében amilyenből nagyon sok kellene még a ligában.

NY giants: Alright, alright @NYGiants! I’ve saved the best for last! All smiles baby! I truly enjoyed all of the teams I’ve played with, but none more than the GMen! When I got the call asking me to join Big Blue, I jumped at the chance! All 32 of the NFL teams are great, but only a handful of them are iconic! And the New York Football Giants is a part of that class! You are four-time Super Bowl Champs! And all of those Lombardis were won in my young lifetime! To top it off, you gave me the pleasure of lockering next to two-time Super Bowl QB and MVP, Eli Manning! Who could ask for more! But you didn’t stop there! You blessed me with a great friend in 3 time Super Bowl winner and NY Giants Ring of Honor member, (and future Hall of Famer) Coach Tom Coughlin! All I can say is I am absolutely full! Much thanks to the Mara’s, my teammates, and the rest of the Giants organization for some of the best times of my NFL career! I will definitely keep the relationship going. Once a Giant, always a Giant! See y’all down the road. #ShadBlessed

Rashad Jennings (@rashadjennings) által megosztott bejegyzés,

Újra Eli Manning a kezdő irányító

Rögtön hatása lett Ben McAdoo és Jerry Reese elbocsátásának, hiszen az edzők egyeztetései után visszakapta Manning a kezdő pozícióját. Gyakorlatilag száz százaléknak vehetjük, hogy ő lesz az irányítónk a Cowboys ellen, így Geno Smith szereplése csak egy mérkőzésig tartott (aki egyébként teljesen vállalhatóan játszott).

Szintén fontos hír, hogy Davis Webb is előrébb lépett, így ha minden igaz ő lesz az első számú csere vasárnap. Ez tehát azt jelenti, hogy az aktív keret tagjaként akár a pályára is kerülhet. Erre azért ne fogadjunk nagyobb pénzben, de elképzelhető, hogy azt ezt követő három mérkőzés valamelyikén látni fogjuk őt is.

Jerry Reese búcsúlevele

A következőképp búcsúzott el Jerry Reese a franchise-tól:

"Szeretném megköszönni a New York Giants-nek a lehetőséget, amit adott nekem az elmúlt 23 évben. Számos remek emlékem van ebből az időszakból. Köszönöm John Marának, Steve Tisch-nek és a családjuknak, hogy évekig bíztak bennem. Hálás vagyok Tom Coughlinnak és Ben McAdoo-nak a csapat irányába mutatott elkötelezettségéért. Köszönettel tartozom George Youngnak, hogy a klubhoz kerülhettem és Ernie Accorsinak, hogy tanulhattam tőle. Szintén köszönöm a front office-nak, az edzőknek, a scoutoknak, a korábbi és a jelenlegi játékosoknak, hogy a legjobbjukat nyújtották. Köszönöm a családomnak és a barátoknak, hogy végig támogattak, hálás vagyok, hogy itt lehettem. Mindenkinek a legjobbakat kívánom! Go Giants!"

Ugyan csúnyára sikerült a búcsú, de sokkal fájóbb Reese távozása, mint McAdoo-é. Egy jó csapatot vett át 2007-ben, amelyet kipótolt a hiányzó darabokkal ahhoz, hogy Super Bowlt nyerhessenek. Ezt követően olyan játékosokat szerzett meg, mint Victor Cruz, Hakeem Nicks és Jason Pierre-Paul, akik kulcsszerepet játszottak a legutóbbi SB győzelemhez. Ugyan az elmúlt években hullámzó teljesítményt láthattunk mind a drafton mind a szabadügynök piacon, de így is a csapat történetének az egyik legsikeresebb general managereként dolgozott Reese!

Ki lehet a jövő évi irányítónk?

Fura egy hetet élünk meg, hiszen a gyenge szereplés a legszélsőségesebb reakciókat váltotta ki és azt hiszem Eli Manning padoztatásánál érte el az idiotizmus a csúcspontot. Azt olvastam ki a lépésből, hogy Ben McAdoo (és John Mara?) elégedetlensége az elsődleges kiváltó ok, persze Davis Webb jelenléte is befolyásoló tényező a történetben. Idén tehát a papírforma alapján nem látjuk már Eli-t, de mi lesz jövőre?

Tovább

Néhány PFF érdekesség

Érdekes mérkőzést láthattunk, hiszen a forduló egyik legnagyobb meglepetése volt a Kansas City Chiefs elleni hosszabbítás utáni győzelmünk. Az eddig motiválatlanul játszó védelem a tavalyi évet idézte, a támadók pedig hiába gyengélkedtek majdnem végig, amikor szükség volt a nagy játékra akkor abszolválták is. Jöjjön néhány adat.

Tovább