Szavazás

Twitter

Facebook Like

Partnerek

Regular season week 12: Cowboys 31 Giants 28

2014.11.24. 21:22 :: Asbee

Nagy csatában, gyenge második félidei játékkal újabb vereséget szenvedett csapatunk, ezzel pedig véglegessé vált, hogy idén sem lesz rájátszás. Ugyan voltak szép momentumok, mint például Odell Beckham Jr. elkapása, vagy a félidei vezetés, de a győzelemhez ez kevés volt.

2 komment

Akiktől kell a jó teljesítmény a Cowboys ellen

2014.11.23. 17:19 :: Asbee

Ugyan csapatunk most sem esélyesként lép pályára és a Dallas-nak sokkal nagyobb tétje lesz a mai összecsapásnak, de a csoportmérkőzés az csoportmérkőzés, riválisunkat pedig mindig jó érzés legyőzni. Ehhez több játékosunktól is klasszis teljesítményre lesz szükség, ellenkező esetben nagyon nehéz lesz megszerezni a W-t.

A csapat legfontosabb láncszeme az irányító, Eli Manningre pedig szokásosan nagy nyomás hárul. Ezt egyrészt a szurkolóktól kapja, akik kissé hálátlanul viselkedtek legutóbbi rossz teljesítménye után. Sajnos aktuális ellenfelünk védői is rendszeresen a QB nyakában lihegnek, ami alaposan megnehezíti a teljes offense dolgát. Ennek ellenére úgy gondolom hogyha sikerül megfelelő védelmet adni Manningnek, akkor nem rajta fog múlni a siker.

Persze mit sem ér az irányító, ha nincsenek megfelelő célpontjai. Odell Beckham Jr. bemutatkozása óta lenyűgözi a szurkolókat, az ellenfélnek pedig sok bosszúságot okoz. Szinte egy gyenge mérkőzése nem volt, újonc létére eddig hihetetlen konzisztens teljesítményt nyújtott. Ez kell is tőle, hiszen Victor Cruzt szinte képtelenség pótolni.

A nyáron kissé aggódtunk Jason Pierre-Paul jövőjéért, hiszen hátműtétje rányomta tavalyi szezonjára a bélyegét. Szerencsére az aggodalom alaptalan volt és közelített régi formájához. Ugyan pass rush-ban annyira nem jó, mint volt 2011-ben, de a futás ellen szörnyként szerepelt JPP. Sajnos formája ingadozóvá vált, a Colts és a 49ers ellen is elég harmatos teljesítményt nyújtott. Ezt feledtetnie kell, hiszen Dallas-ban két sacket is szerzett Tyron Smith-szel szemben, erre a bravúrra pedig most is nagy szükség lesz.

Jacquian Williams teljes értékű kezdővé lépett elő, ma azonban sorozatban második mérkőzését kényszerül kihagyni. Helyettese Mark Herzlich lett, aki a San Francisco ellen képességeihez képest jól játszott. Ne legyenek kétségeink, ma is le lesz tesztelve, DeMarco Murray futásait kell majd megállítania. Ugyan nem a leggyorsabb linebackerről beszélünk, de a futás ellen nem lehetett rá panasz.

Prince Amukamara, Walte Thurmond és Trumaine McBride sérülése után Dominique Rodgers-Cromartie maradt az egyetlen kezdő potenciállal rendelkező conerbackünk, most pedig Dez Bryanttel kell majd farkasszemet néznie. Nem lesz egyszerű feladat, az elkapót szinte képtelenség egy teljes mérkőzésen át levenni a pályáról, azonban hajlamos nem csak a játékkal foglalkozni. Ha megismétlődik ez a jelenség, akkor DRC-nek résen kell lennie és kihasználni Byant mentális hiányosságait.

2 komment

Több játékosunk sem játszhat vasárnap

2014.11.21. 21:15 :: Asbee

Idén sincs szerencsénk a sérülésekkel, a vasárnapi Dallas Cowboys elleni mérkőzésen pedig lesz még néhány játékosunk, akik nem léphetnek pályára.

Az egyik ilyen Justin Pugh, aki élete első mérkőzését hagyja ki azok után, hogy másfél évig végig kezdő volt a jobb oldali tackle posztján. Játékosunk combsérülést szenvedett és hiánya sajnos valószínűleg látszani fog, hiszen legutóbb Charles Brown borzalmasan szerepelt a helyén. Egy másik megoldás lehet Geoff Schwartz, aki elsősorban guardnak érkezett, de korábban szerepelt már tackle-ként is. További hír, hogy állítólag Adam Snyder fog kezdeni Weston Richburg helyén.

Mathias Kiwanuka limitáltan edzett, de ő minden bizonnyal pályára léphet majd csoportriválisunk ellen. Cullen Jenkins viszont biztosan nem játszik, így talán lehetőséget kaphat Jay Bromley is a pályán. Jacquian Williams sem lesz ott csapattársai között, helyette Mark Herzlich lehet a kezdő.

1 komment

Parcells továbbra is bízik Coughlinban

2014.11.18. 22:14 :: Asbee

Csapatunk nem éppen a legjobb időszakát éli, emiatt pedig senki sem boldog. Több megoldási javaslatot is hallottunk már, van aki valamelyik edzőnket, valaki az irányítónkat, más pedig a GM-t cserélné le. A leghangosabb kritikák talán a head coach Tom Coughlin felé irányultak. Korábbi vezetőedzőnk, Bill Parcells azonban nem benne látja a hibát.

"Giants szívem van, ebben nőttem fel. Imádom a csapatot, emiatt pedig nagyon elkeseredek ha nem nyernek, de bízom Tomban. Ő egy kiváló edző. A recordja önmagáért beszél." -nyilatkozott a HoF-ba is beválasztott Parcells.

Azt is elmondta, hogy rendkívül fáj neki a 3-7-es mérleg.

"Nehéz helyzet és néha nem is tudod előásni a problémák okait. Közel voltak legutóbb, egy kicsi kellett volna még a sikerhez, de nem sikerült kihasználni a lehetőségeket."

A védelem korábban szenvedett, vasárnapra azonban felszívta magát, de Eli Manning öt alkalommal is eladta a labdát, a futás pedig Rashad Jennings-el sem indult be.

"Ha ezeket a jelenségeket tapasztalod meg mint vasárnap, hogy eladod a labdát, nem szerzel pontot, akkor nem fogsz nyerni az NFL-ben. Legyen akárki az edző ebben nem lesz változás. A csapat nem jó, mindenki csalódott, ilyenkor pedig ez lesz a reakció."

A média és számos szurkoló tehát megtalálta Coughlint, kollégája azonban kiáll mellette.

"Bízom Coughlinban és bízom a Giants-ben is. Tiszta szívemből szurkolok nekik, így ha azt várod, hogy ellenük forduljak, akkor rossz embert találtál hozzá." -zárta mondandóját Parcells.

1 komment

Kik jelenthetik csapatunk (közel)jövőjét?

2014.11.17. 22:14 :: Asbee

A 2014-es év szinte teljesen elúszott csapatunk számára, így mindenkiben felmerül a kérdés, hogy a következő esztendők mit hozhatnak kedvenc franchise-unk számára. A legutóbbi offseasonban egy nagyobb átalakítás kezdődött, ami azonban nem hozta meg a kívánt sikert, hiszen rosszabbul állunk mint egy éve ilyenkor. Vajon kik azok a játékosok, akik az elkövetkezendő években is csapatunk kulcsemberei lehetnek?

Van aki nem így gondolja, de a részemről még mindig töretlen a bizalom Eli Manning felé. Ő a franchise irányítónk, még 4-5 évig a ligában tud maradni, ez pedig egy újabb szerződést jelentene. Nem egyszer felállt már a padlóról, a sérülések pedig elkerülték, így ha rajta múlna bármikor összehozhatunk egy újabb playoff runt. Igazán súlyos sérülése nem volt, így fizikailag is biztos képes lesz még néhány szezont lehúzni.

Andre Williams még csak újonc, de így is sok lehetőséget kapott. Ez Rashad Jennings sérülésének is köszönhető, de nem lehet tőle elvitatni, hogy már rookie-ként sikerült magát felküzdenie a deth chart második helyére. Ugyan sokat kell még fejlődnie, de méretéhez képest jó sebességgel rendelkezik, amit biztosan kamatoztatni fog még a jövőben.

Az idei év legnagyobb robbanását azonban Odell Beckham Jr-tól láthatjuk. Ugyan nehezen indult a szezonja, hiszen hosszú ideig sérüléssel bajlódott, utána azonban rögtön a csapatba verekedte magát és már első meccsén touchdownt szerzett. Útvonalait hihetetlenül jól futja, kiváló ütemben ugrik fel a labdáért, sebessége pedig lenyűgöző. Ha mindenki képességeinek megfelelően játszik majd, nagy hármast alkothatnak Cruzzal és Randle-el.

Johnathan Hankins-re nagy nyomás hárul, hiszen Linval Joseph-et kell pótolnia és poszton levő társai egyelőre nem tudtak felnőni mellé. Mind a futás mind a passzjáték ellen hatásos Hankins, akinek a draftolása egyelőre jó döntésnek bizonyult. Vajon újoncszerződése után is csapatunk tagja marad?

Van esély egy jó linebacker kinevelésére is. Devon Kennardról van szó, aki ötödik körös újonc létére igen sok lehetőséget kapott eddig. Ebbe belejátszott Jon Beason sérülése is, de nem lehet panasz a USC korábbi játékosára. Egy jó linebacker sokat javítana a védelem minőségén.

Ugyan idén is sérülések tizedelték a secondary-t, de így is lehet alapozni több játékosunkra is. Prince Amukamarára és Dominique Rodgers-Cromartie-ra gondolok, akik ha egészségesek, akkor elit CB párost tudnak alkotni. Ha előbbivel sikerült egy hosszútávú szerződést kötni, akkor bizony retteghetnek majd az ellenfelek elkapói.

Szólj hozzá!

Regular season week 11: 49ers 16 Giants 10

2014.11.17. 00:13 :: Asbee

3-7-re romlott csapatunk mérlege miután labdaeladásokkal tarkított, roppant bosszantó vereséget szenvedtünk a San Francisco 49ers ellen. Ezzel szinte minden esélyünket el is veszítettek a rájátszásra.

8 komment

Csiszolatlan gyémánt running back poszton?

2014.11.15. 14:17 :: Asbee

Volt némi változás csapatunk keretében, amiről egyelőre még nem sok szó esett. Michael Cox lábtörése miatt sérültlistára került, Peyton Hillis pedig vasárnap biztosan nem tud pályára lépni. Rashad Jennings csak most fog visszatérni sérüléséből, így mindenképp szükség van egy új futóra. A választás a korábbi Miami Dolphins játékos Orleans Darkwa személyére esett, aki a déli csapat Corey Washingtonja volt az idei előszezonban.

A Tulane egyeteméről érkező, 6 láb magas 215 font tömegű RB 112 yardot ért el a preseasonban. Leghosszabb futása 53 yardos volt és a passzjátékba is be tudott segíteni. A Phinsider a következőket írta róla:

"Darkwa a szurkolók kedvencévé vált a nyár folyamán, draftolatlan játékosként tűnt fel a színen és jó esélye volt rá, hogy rosterre kerüljön. A Dolphins-nak volt még egy ilyen játékosa Damien Williams személyében, de végül mindketten a csapatban maradtak. Mikor roster helyre volt szüksége a Miaminak, akkor Darkwa lett az áldozat és a practice squadba került. Roppant tehetséges, de még mindig fejlődnie kell ahhoz, hogy NFL szintű running backké váljon. Jól lát a pályán és döntéshozatali képességével sincs probléma. Sokoldalú játékos, aki az elkapásokba is be tud segíteni. A blitzek felvételében még fejlődnie kell, de karrierje ezen szakaszában ez teljesen normális. Darkwa jó választásnak tűnik a Giants részéről. Ugyan nem fog még meccsenként 20 snapet kapni, de limtáltan új csapata segítségére tud majd válni."

Az biztos, hogy kell a futókhoz az erősítés, hiszen Rashad Jennings ki tudja mennyit bír, Andre Williams pedig egyedül kevés. Darkwa kezdetben a special teamben lehet hasznos, ott kell majd bizonyítania, minden egyes offene-ben eltöltött snap bónusz.

Szólj hozzá!

Coughlin a jelenlegi helyzetről

2014.11.13. 21:04 :: Asbee

Csapatunk a liga aljára került a futás elleni védekezés tekintetében, azt pedig sejthetjük mi lehet erről Tom Coughlin véleménye. Most meg is tudjuk.

"Minden héten a védelem első számú célja a futás megállítása. Közel sem végeztünk jó munkát a játék ezen elemében. Fegyelmezettnek kell lenned, fel kell ismerned a játékot és a pozíciódban maradni. Ezzel együtt kell élned. Ez a mi csapatunk, a játékosainknak jobban kell szerepelniük. Kegyetlen sok időt töltöttünk azzal, hogy a körülmények ne befolyásoljanak minket, de ezt nem sikerült megvalósítani. Sok mérkőzésünk van még hátra. Négy negyeden át jól kell szerepelünk és túl kell tennünk magunkat egyes dolgokon, amelyek lehúznak minket a mélybe." -értékelt a head coach.

További hír, hogy Geoff Schwartz egyre több lehetőséget kap az edzéseken és közeledik a visszatérése. Az viszont nem eldöntött még, hogy tényleg pályára lép-e a 49ers ellen. Rashad Jennings viszont úgy tűnik játszhat, meglepetés lenne ha ismét az oldalvonal mellett ragadna. Peyton Hillis és Jacquian Williams agyrázkódással küzd. Michael Cox IR-re került, helyére egy érdekes nevű futó, Orleans Darkwa érkezett.

1 komment

Játékosaink, akik több lehetőséget kaphatnának

2014.11.11. 21:47 :: Asbee

Sajnos nem áll jól csapatunk szénája és több okban is kereshetjük ennek az okát. Valamilyen szinten mindegyik tényező belejátszik ebbe. Ilyen például a számos sérülés, edzőink rossz döntése, vagy egyes játékosaink gyenge teljesítménye. Most nem ezt fogjuk átrágni, azonban több olyan emberünk is van, akik több játékidőt is kaphatnának.

Az egyik ilyen Corey Washington. Az idei év nagy sleepere, a semmiből lett az előszezon felfedezettje. Igaz ezeken a mérkőzéseken leginkább a cserék ellen szerepelt, de megérdemelten maradt a csapat tagja. Számíthattunk rá, hogy az alapszakaszban már nem kap ennyi lehetőséget, de a Colts ellen végre pályára került. Ennek egy touchdown lett az eredménye és ugyan nem a legjobb Indianapolis játékosok voltak már pályán, de teljesítményére így sem lehetett panasz. Ehhez képest vasárnap egy snapet sem kapott az offense-ben. Vajon miért nem?

Jay Bromley harmadik körös draftolása nagy meglepetést keltett, a rookie-t egyértelműen a játékosbörze utolsó napjára várták. Emiatt egyértelmű, hogy csapatunk látott benne valami különlegeset, ezért értékes picket áldozott rá. Cullen Jenkins, Mike Patterson és Markus Kuhn sem villog, így illene lehetőséget adni Bromley-nak is.

Damontre Moore sem kapta meg az előre várt szerepét és még mindig a special teamben kell bizonyítania. Emiatt nem is tudjuk valójában mire képes, igaz még mindig csak 22 esztendős, tehát bőven van ideje a bizonyításra. Viszont ha nem kerül pályára, akkor fejlődni sem fog és azt sem tudjuk meg, hogy mekkora potenciál van benne.

Tavalyi éve alapján sokat fejlődött Spencer Paysinger, idén azonban még pályát is alig látott. Jacquian Williams beelőzte a rangosban, aki az idény első mérkőzésein meg is hálálta a bizalmat. Ezt követően azonban teljesítménye visszaesett, így ideje lenne ismét elővenni Paysingert.

1 komment

Regular season week 10: Giants 17 Seahawks 38

2014.11.10. 07:22 :: Asbee

A mérlegünkön a Seattle Seahawks ellen sem sikerült javítani, azonban a múlt heti lélektelen játék elmaradt és ezúttal nagy csatában maradt alul csapatunk. A második félidőre még előnnyel fordulhattunk, utána azonban nem sikerült már pontot szerezni és szinte minden szituációból ellenfelünk jött ki jobban.

Szólj hozzá!

Nagyító alatt a Seattle Seahawks

2014.11.09. 14:20 :: Asbee

Az NFL sem áll meg, csapatunk pedig hosszú utat tett meg, hiszen Seattle-be látogatott, ahol a bajnok Seahawks otthonában fogják lejátszani következő mérkőzésüket. Az összecsapást élőben nézhetitek végig a Sport 2-n.

Szólj hozzá!

Idei sérültjeink

2014.11.08. 11:52 :: Asbee

Sajnos 2014-ben sem kerülték el a sérülések csapatunkat, több poszt is alaposan meggyengült a kieső játékosok miatt. Nem kérdés, hogy a romló teljesítményt befolyásolja ez is, így itt az ideje átnézni, hogy kik azok az (elsősorban kezdő) emberek, akik több mérkőzést is kihagytak, vagy idén már nem is léphetnek pályára.

Szólj hozzá!

Közös meccsnézés a Seahawks ellen

2014.11.07. 20:33 :: Asbee

Ismét lesz közös meccsnézés!

A helyszín változatlan, az End Zone Pub.
Kezdés: 22 óra.

Mindenkit szeretettel várunk!

Szólj hozzá!

Rolle kifakadt

2014.11.05. 20:07 :: Asbee

Megszoktuk már, hogy Antrel Rolle-nak mindenhez van hozzáfűznivalója, így a legutóbbi mérkőzés után sem maradt csendes. Természetesen ő sem volt elragadtatva csapatunk teljesítményétől és a következőképp nyilatkozott:

"3-5-tel állunk, ami aggodalomra ad okot. Nem nyerjük meg a mérkőzéseinket, nem használjuk ki a lehetőségeket. Keményebbnek kell lennünk és sokkal gonoszabban kell játszanunk. Vannak pillanatok mikor úgy érzem akármelyik csapattal felvehetjük a versenyt, máskor viszont úgy érzem, hogy a liga legrosszabb alakulataként is tudunk játszani. Inkonzisztensek vagyunk. Egyszer fenn egyszer lenn. Nem tudhatod melyik arcunkat látod a következő hétvégén. Fel kell fognunk végre, hogy ez az NFL. Ez az a liga ahol mindig is lenni akartunk. Szenvedélyesnek kell lenned a játék iránt. Ha vereséget szenvedsz akkor is harcolnod kell. Küzdened kell, karmolni és harapni. Mindent meg kell tenned a győzelemért, ez viszont most hiányzott."

Szólj hozzá!

Regular season week 9: Colts 40 Giants 24

2014.11.04. 22:07 :: Asbee

Sajnos nem volt pozitív hatással a bye week csapatunk számára és hazai pályán szenvedtünk súlyos vereséget az Indianapolis Colts ellen. A mérkőzésen egyszer sem tudtuk átvenni a vezetést, végig rohanni kellett az eredmény után, amely a harmadik negyedben nem volt már kérdés. Ezzel még nehezebb lett a rájátszásért való küzdelmünk.

1 komment