Szavazás

Twitter

Facebook Like

Partnerek

Hogyan is állunk a számokkal?

2014.10.23. 17:06 :: Asbee

Szokták mondani, hogy a statisztika olyan mint a bikini, sok mindent megmutat azonban a lényeget eltakarja. Csapatunk 3-4-es kezdése nem éppen kedvező, a rájátszás még így is összejöhet, azonban ehhez bravúrra lesz már szükség. Lássuk hogyan teljesít az idei Giants a számok alapján.

Szólj hozzá!

JPP élete fizetése előtt

2014.10.22. 22:18 :: Asbee

2012-es Pro Bowl szezonja után hátműtéten esett át Jason Pierre-Paul, ami után tavaly messze volt eredeti formájától. Az idei év egyik nagy kérdése volt, hogy defensive endünk vissza tud-e térni a régi kerékvágásba, amely szerencsére sikerült neki. A jó játék egyetlen hátránya, hogy az adott játékost meg is kell fizetni, így vagy csapatunktól vagy mástól, de JPP mindenképp megkapja a nagy pénzt.

Az ilyen kaliberű DE-k nem sűrűn lépnek ki a piacra, így játékosunk iránt vélhetően nagy kereslet lenne. Idén már 37 szerelésnél jár, ami a legtöbb a defensive endek között (tavaly összesen volt neki 27), ráadásul 3,5 sacket is szerzett már. A futás ellen is helytáll, ez pedig nem túl gyakori posztján. A Cowboys ellen ugyan nem jött össze a győzelem, de JPP élete egyik legjobb játékát nyújtotta és 2 sacket szerzett Tyron Smith ellen. Ennek az értékét növeli, hogy Smith egy héttel előtte falember létére az NFC legjobb támadója volt.

Csapatunk majdnem mindig híres volt kiváló védőfaláról, az idei évhez közeledve azonban a megszokottnál gyengébb defensive line-al állt fel a védelem. Pierre-Paul mellett például Mathias Kiwanuka a másik kezdő, aki évek óta a kritikák kereszttüzében áll. Robert Ayers ugyan nem rossz játékos, de ő sem mondható teljes értékű kezdőnek. Nem szabad megfeledkezni Damontre Moore-ról sem, akiben van potenciál, azonban eddig nem tudott komolyabb játékidőt kiérdemelni magának. Jól látható tehát, hogy szükség van JPP-re és Jerry Reese valószínűleg mindent meg is fog tenni azért, hogy megtartsa egyik legjobb védőjátékosát. Vajon mennyibe fog kerülni?

A liga legdrágább védőjátékosa J.J. Watt, aki a nyár folyamán 6 évre szóló 100 millió dolláros szerződést írt alá elképesztő 51 milliós garantált tartalommal. Ekkora kontraktusra nem számíthatunk, főleg ami az utolsó értéket illeti. Robert Quinn 4 évre, 57 millió dollárért hosszabbított a Rams-nél, ez az érték már reálisabbnak tűnik JPP számára is. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy évi 10 millió dollárnál nagyobb pénzt fog keresni defensive endünk. A franchise tag 14,78 millió $.

Kellemes problémával nézünk szembe. Azt eddig is tudtuk, hogy JPP nem felejtett el játszani, azonban abban nem lehettünk biztosak, hogy visszanyeri-e régi erejét. A jelek szerint ez összejött neki, hiszen eddig all-pro közeli formát mutat. Sack száma ugyan átlagosnak mondható, de már eddig is hihetetlen sok szerelést szorgoskodott össze és az ellenfél irányítóira is rendszerint nagy nyomást helyez. Személyében megtaláltuk a legújabb klasszis pass rusherünket, akinek a megtartására mindenképp szükség lesz ahhoz, hogy a következő néhány évben sikeres védelmet láthassunk.

Szólj hozzá!

Regular season week 7: Giants 21 Cowboys 31

2014.10.20. 06:44 :: Asbee

Ugyan csapatunk hosszú ideig versenyben volt, azonban nem sikerült győzni a Dallas Cowboys otthonában sem, ezzel pedig sorozatban második vereségünket szenvedtük el. Ellenfelünk sokkal teljesebb csapat benyomását keltette és ezen kívül a bravúros egyéni teljesítmények végül oldalukra billentették a mérleget.

1 komment

12. Podcast - Cowboys-Giants előzetes Udvardi Gyulával

2014.10.18. 12:25 :: Asbee

Itt a tegnap beígért meglepetés.

12. Podcast - Cowboys-Giants előzetes Udvardi Gyulával by Giantsbloghun on Mixcloud

Szólj hozzá!

McAdoo reménykedik az offense feléledésében

2014.10.17. 21:02 :: Asbee

Ugyan alaposan meggyengült csapatunk támadó egysége, hiszen Rashad Jennings néhány hétre, Victor Cruz pedig a teljes szezonra kidőlt, de Ben McAdoo így is bízik játékosaiban és úgy gondolja, hogy a helyettesek is képesek lehetnek sztárjaink pótlására.

"Az egyénekre épül az offense-ünk és mindent megteszünk, hogy játékosaink a legtöbbet kihozzák magukból. Április 21-e óta készülünk ebben a rendszerben és az erősségekre építkezünk." -mondta offensive coordinatorunk.

Vajon hogyan fognak készülni a védelmek a Cruz nélküli támadó egységre?

"Majd meglátjuk vasárnap. Megvan a tervünk, többen is lehetőséget kapnak. Azt tesszük amit tennünk kell és mindenkit a megfelelő pozícióba próbálunk helyezni. Az csak később derül ki hogyan áll fel a védelem és ez alapján végezzük majd el a finomhangolásokat."

Aggodalomra adhat okot csapatunk támadófala, de erre is megvan McAdoo válasza:

"Ha úgy játszol, mint legutóbb mi, akkor nemcsak egy csapatrész miatt van ez és innen indul ki az egész. Jobban kell dolgoznom a héten és a mérkőzésen is jobb teljesítményt kell nyújtanom. Ha 8 sacket szedtek be, az nagy mértékben függ az offensive line-tól, de nem ők az egyedüliek akiket hibáztatni kell."

Van egy új elkapónk is Kevin Ogletree személyében, aki komolynak mondható NFL tapasztalattal bír.

"Egy olyan elkapóról van szó, aki eljött edzeni, rögtön szót értett mindenkivel és teljesíteni tudta a feladatait. Az ilyen gyakorlásokon nem mindig úgy alakulnak a feladatok, ahogyan várnád és a játékosok a saját álláspontjuk szerint cselekednek, most azonban erről nem volt szó. Jó volt ezt látni."

Szólj hozzá!

Manning kritikával illette csapattársait

2014.10.14. 21:26 :: Asbee

Természetesen csapatunk irányítója, Eli Manning sem volt elragadtatva a vasárnapi teljesítménytől és elmondta, hogy játékostársainak fel kell nőnie végre ha el szeretnének érni valamit. Szokás szerint magát sem kímélte és nem akart kibújni a felelősség alól.

"Nemcsak a támadófal, mindenki visszaesett az offense-ben. Számos sacket benyeltünk, néhányat azért, mert túl hosszú ideig volt nálam a labda. Volt olyan, amely az elkapókon múlott, akiknek tisztára kell játszani magukat. Volt amelyiknél a running back vette fel rosszul az emberét. Gyorsabban kell szabadulnom a labdától, viszont a támadófalnak is jobb munkát kell végeznie. Nehéz ez nagyon. Egy rakat büntetést gyűjtöttünk össze. Harmadik downra többször is 10, 15 vagy 20 yardot kellett megtennünk. Ezt nem lehet fenntartani, különösképp egy jó védelem ellen.

Ilyen a futball. Vannak olyan mérkőzések, mikor semmi sem jön össze. Túl sok hibát csinálsz, visszafelé haladsz. Megnehezíted a saját dolgod. Pontosan ezt csináltuk vasárnap, ebből pedig tanulnunk kell és fel kell nőnünk. Néha becsúszik egy rosszabb mérkőzés, amely után újra úgy tudunk szerepelni, ahogyan tettük három héten át."

Szólj hozzá!

Regular season week 6: Giants 0 Eagles 27

2014.10.13. 21:26 :: Asbee

Rendhagyó "elemzés" következik:

A végeredményt mindenki látja, nem tudtunk pontot szerezni.
Victor Cruz súlyos térdsérülést szenvedett, idén már biztosan nem játszhat.
Trumaine McBride szintén megsérült, kihagyhat egy vagy két hetet.
Ryan Nassib is lehetőséget kapott.
Irányítóinkat nyolc alkalommal sackelték, a támadófal árnyéka volt önmagának.
Steve Weatherford 10 alkalommal puntolt.
LeSean McCoy-t nem tudtuk tartani, 149 yardot ért el.

Ez a mérkőzés nem érdemel többet... Ha valami kimaradt, azt leírjátok Ti.

6 komment

Nagyító alatt a Philadelphia Eagles

2014.10.11. 12:46 :: Asbee

Az idei év eddigi legnagyobb rangadója következik csapatunk számára, hiszen Manningék Philadelphiába látogatnak, ahol az Eagles otthonában lépnek pályára. Lássuk csoportriválisunk csapatát!

1 komment

Beckham volt az elsődleges célpont a drafton

2014.10.10. 20:56 :: Asbee

Némi meglepetést kelthetett a májusi drafton Odell Beckham Jr. draftolása, csapatunk társtulajdonosa, John Mara azonban elmondta, hogy az elkapó volt az egyik kedvenc újoncuk és az ő megszerzésére törekedtek. Végül sikerrel is jártak.

"A combine környékén jött el a pillanat mikor Odell lett a mi emberünk. Próbáltam nem túl izgatott lenni vele kapcsolatban, hiszen számos játékosnak különös figyelmet szenteltem már a múltban, de sok LSU meccset megnéztem. Látszott rajta, hogy különleges képességekkel rendelkezik. Örültünk, hogy elérhető volt. A draft előtt úgy gondoltam hogyha benn marad, akkor a mi játékosunk lesz. Persze ez nem mindig jön össze, volt B és C tervünk is, ugyanakkor nagyon boldogok vagyunk, hogy ezekre nem volt szükség." -mondta Mara.

Chris Mara pedig a következőket nyilatkozta:

"Ezekben az időkben olyan újoncokat próbálsz szerezni, akik azonnal pályára tudnak lépni. Nincs időd fejleszteni őket. Pláne most, mikor alaposan kicserélődtünk, próbáltunk potenciális kezdőket draftolni."

Szólj hozzá!

PFF osztályzatok a Falcons ellen

2014.10.08. 20:57 :: Asbee

Itt vannak vasárnapról a Pro Football Focus osztályzatai alapján a legjobb és a legrosszabb teljesítményt nyújtó játékosaink.

A jók

Jason Pierre-Paul: +8.1
Johnathan Hankins: +6.0
Justin Pugh: +4.3
Will Beatty: +3.8
Weston Richburg: +3.5
Trumaine McBride: +2.7
J.D. Walton: +2.5
Henry Hynoski: +2.5
Jacquian Williams: +2.1
Andre Williams: +1.9
Odell Beckham Jr.: +1.6
Quintin Demps: +1.5

A rosszak

Markus Kuhn: -1.1
Victor Cruz: -1.4
Antrel Rolle: -1.4
John Jerry: -1.5
Mike Patterson: -1.7
Larry Donnell: -2.0
Dominique Rodgers-Cromartie: -2.9
Mathias Kiwanuka: -3.0

Bónusz

Csapatunk összesítésben a második legjobb értékeléssel rendelkezik.

JPP a legjobban rangsorolt 4-3-as DE Cameron Wake társaságában.

Will Beatty a legjobb OT, Justin Pugh pedig a negyedik (2. legjobb a jobb oldali tackle-k között).

Jacquian Williams a hatodik 4-3-as szélső linebacker.

Szólj hozzá!

Mérkőzés utáni hírek

2014.10.06. 21:31 :: Asbee

Nem sikerült sérülés nélkül megúszni a Falcons elleni diadalt, Rashad Jennings dőlt ki. Kezdő futónk MCL húzódást szenvedett, ami azt jelenti, hogy néhány hetet ki kell hagynia. Ugyan nem vagyok orvos, de meglepne ha bye week előtt a pályán látnánk. Egyelőre az aktív keretben tehát Andre Williams és Peyton Hillis a két running backünk, emiatt számíthatunk Michael Cox aktiválására.

Visszatérhetett Jayron Hosley az eltiltásából, Julian Talley helyét vette át a keretben. Utóbbi visszatérhet a gyakorlócsapatba. Füves cornerbackünk aktiválása azt jelentheti, hogy a napokban keretbe kerülő Chandler Fennertől búcsút vehetünk (természetesen ő is újra PS tag lehet) és a korábban említett Cox léphet a helyére.

Szólj hozzá!

Regular season week 5: Falcons 20 Giants 30

2014.10.06. 00:17 :: Asbee

Küzdelmes csatában egy jól felkészített ellenfél ellen, a vártnál gyengébb első félidővel, majd a végén hengerelve sikerült nyerni. A győzelem azt jelenti, hogy 2012 után ismét pozitív mérleggel áll csapatunk és valamelyest bizakodva lehet várni az előttünk álló két csoportrangadót.

2 komment

Nagyító alatt az Atlana Falcons

2014.10.05. 12:29 :: Asbee

A gyenge kezdés után pozitív mérlegbe kerülhet csapatunk, ehhez azonban le kell győzni az Atlanta Falcons-t. Ellenfelünk kissé szétesőben van, a sérülések nem kímélik játékosaikat, azonban így is veszélyes ellenfélnek számítanak és kemény csatára készülhetünk.

Szólj hozzá!

Szeptember legjobbjai

2014.10.04. 16:30 :: Asbee

Gondolom mindenkinek feltűnt már, hogy október van, csapatunk az első négy mérkőzését is lejátszotta, így itt az idő eldönteni, hogy kik voltak a 2014-es szezon első hónapjának legjobbjai!

Szólj hozzá!

Odell Beckham Jr. bemutatkozhat a hétvégén

2014.10.02. 21:52 :: Asbee

Egyelőre pozitívan állhatunk Odell Beckham Jr. bemutatkozásához. Egymás utáni két edzésen is túljutott, így abban az esetben, ha minden a terv szerint halad első körös választottunk pályára léphet élete első profi mérkőzésén. Elkapónk pozitívan vélekedik erről:

"Jól érzem magam, készen állok. Sokkal jobb állapotban vagyok, mint eddig."

Tom Coughlin elmondta, hogy az egymás utáni edzések döntőek lehetnek játékosunk bevetésében, így mindenképp pozitív, hogy szerdán és csütörtökön is társaival tudott tartani Beckham. Csapatunk irányítója, Eli Manning egyelőre óvatosan bánik mindenféle kijelentéssel és továbbra is félti valamennyire a WR-t. A korábbi LSU játékos pedig továbbra is izgatottan várja a debütálást:

"Mikor először megsérültem rögtön megvolt bennem a késztetés, hogy azonnal visszatérjek. Talán ez is belejátszott abba, hogy túl korán álltam edzésbe és sérültem meg újra. Minden nap köszönetet mondtam istennek, hogy megkaptam a lehetőséget. Ha pályára léphetek vasárnap, akkor megpróbálom tudásom legjavát nyújtani."

1 komment