Merész jóslat?

A legjobb passz offense 2017-ben

2017. május 22. - MyG

Ennél szebb képpel nem is kívánhatnék jó éjszakát! :-)

Az ESPN NFL Live műsorában van egy műsor blokk, az Overreaction Monday. Itt merész témákat dobnak fel, amit aztán megvitatnak a szakértők.

Egy ilyen: a Giants-nek lesz a legjobb passz offense 2017-ben. Nos, miért ne? Ha az O-line összeáll.... Így legyen!

2017-05-22_22_27_56.jpg

40 yardos felmérő sisakban

Peyton Manningnek az a véleménye, hogy a sebesség egy irányító esetében túlértékelt tulajdonság. Tény és való, sem ő, sem Eli nem tartozik a leggyorsabb irányítók közé (és akkor még finom voltam :-) ), viszont mindketten eredményesek.

Évekkel ezelőtt a Manning Passing Academyn elmesélt egy történetet Eli sebességéről, hogy okuljanak belőle a fiatalok.

"Emlékszem, Eli hetedikes volt (12-13 éves), a legfiatalabb srác a táborban. Ő volt az egyetlen, aki a 40 yardos (36,6 m) felmérőt sisakban teljesítette. Nem tudom, miért volt a fején a sisak. Emlékszem, 6,2-t futott, ez elég "megalázó" pillanat volt Eli számára."

"Az volt a véleményem, hogy nem számít, ha lassú vagy és nem vagy olyan erős, mint a nyolcadikosok vagy a kilencedikesek. Ha nem születtél gyorsnak, sokat kell ugrókötelezni és jó lábad lesz."

Rendkívül bizarr, hogy valaki egy gyorsasági felmérőt sisakban fut. Amióta Eli az NFL-ben játszik, még egyetlen szezonban sem futott 80 yardnál többet. Viszont nyert két Super Bowl trófeát és begyűjtött két Super Bowl MVP címet.

(Tegnap kipróbáltam a sisakos sprintet. A pokoli enyhe kifejezés. :D - MyG )

eli-peyton-71315.jpg

All-in Paul Perkins-nek?

Csapatunkkal is hírbe hozták LeGarrette Blountot aki végül az Eagles-ben kötött ki. Csoportriválisunk 2,8 millió dollárt adott neki a 2017-es esztendőre, mi viszont csak egy minimális összegű kontraktust adtunk volna neki. Ez akár azt is jelentheti, hogy megbízunk a jelenlegi játékosainkban, főleg Paul Perkins-ben, aki a nyilatkozatok alapján megkapja a kezdő pozíciót.

Tovább

Victor Cruz - Jacksonville Jaguars?

Cruz talán közel van ahhoz, hogy új csapatot találjon.

Eredetileg mára volt beütemezve a Cruz és a Jacksonville találkozója, de a látogatás végül május 23-24-én lesz. Ekkor váhatóan közös gyakorlásra is sor kerül majd, alaposan megnézik, hogyan illik bele a csapatba, mit várhatnak tőle.

A Carolina Panthers-t kivéve más csapattal még nem találkozott. A Jaguars-sal természetesen Tom Coughlin jelenti a kapcsolatot, akivel hosszan és gyümölcsözően dolgoztak együtt. Coughlin minden bizonnyal tudja, hogyan használhatná a Jaguars Cruzt a legjobban.

Sok sikert Victor Cruz!

cruz_20170511.jpg

 

Herzlich a tight endek között?

Mezszámot váltott Mark Herzlich, ezúttal a 44-es lesz az övé. Nem lenne ebből hír, ha tudnánk mennyire közel áll a 94-es számhoz, a váltásnak pedig oka van. 2017-ben a támadók között is lehetőséget kaphat mint tight end. Elsőre elég meredek ötletnek hangzik az elgondolás, de ez a váltás lehet az ami továbbra is a csapatban tartja.

Évek óta izgulhat Herzlich a keretszűkítés napjánál, de eddig mindig sikerrel járt. Special teamerként hasznos játékot nyújtott, igaz azt is hozzá kell tenni, hogy 2016-ban alaposan visszaesett és egy szerelést sem gyűjtött be ezeknél a snapeknél, pedig majdnem mindig a pályán volt. Ezen kívül csereként középső és erős oldali linebackerként is bevethető, ráadásul Zak DeOssie esetleges kidőlése esetén ő lenne a tartalék long snapper. A sokoldalúsága és a mentalitása tehát eddig mindig kisegítette a meleg helyzetekből.

Idén pedig az lehet a kulcs ha a goal line helyzeteknél az offense-ben is szerepet tudjon vállalni. Láttunk már ilyet a ligában például J.J. Wattól vagy Dontari Poe-tól, így az elgondolás nem lenne teljesen új és talán a képességei is lehetővé tennék, hogy bizonyos helyzetekben a támadók hasznára váljon. Ti hogy látjátok, idén is a csapatban marad vagy ez az év már sok lesz neki?

53-as roster tipp

Ugyan még nagyon korai, de érdemes eljátszani azzal a gondolattal, hogy vajon kikből fog állni csapatunk jövő évi kerete. A szezon kezdetéig érkezhetnek és távozhatnak még, de sajnos sérülések is vannak mindig, amiket jelenleg nem tudunk belekalkulálni. Lássuk hát, hogy kiket tartok a legesélyesebbnek az aktív roster elcsípésére.

Tovább

Sir Eli

Eli Manning és Davis Webb beszélgetéséből újabb részlet került napvilágra.

Manning:

"Csak üdvözölni akartam a csapatnál, biztosítani arról, hogy ha bármilyen kérdése van, valamire szüksége van a következő néhány napban, akkor én itt vagyok. Ő így válaszolt: Igen, uram!"

"Mondtam neki, tekintsünk el a szerencsétlen kezdéstől. Ne hívjon engem uramnak. Értékelem a gesztust, de csapattársak vagyunk." :-)

davis-webb.jpg

Davis Webb - élete a futball

Mi győzte meg a New York Giants-et, hogy a 2017 évi NFL draft 87. pickjét Davis Webb megszerzésére használják fel, azt remélve, hogy Webb a jövő QB-je lehet? Jerry Reese, Ben McAdoo és Marc Ross megmagyarázza.

Jerry Reese, GM:

"Webb, sok más QB-hez hasonlóan, nagyon produktív volt a támadójátékban. Azt gondoltuk, hogy neki van a legjobb karja a drafton idén elérhető játékosok közül. Igazán tehetséges kar, tehetséges játékos. Magas srác, igazán jó sportoló. Képes időt nyerni a lábaival, szóval sok dolog van, amit szerettünk benne. Azt gondoltuk, lesz időnk - mint korábban is mondtuk, Eli-nak bőven van még ideje, két vagy három év maradt a szerződéséből és akár tovább is játszhat - azt gondoljuk, hogy ennek a srácnak kiváló lehetőség, hogy Eli mögött fejlődjön, tanulja a profi játékot, a kihívásokat, hogy versenyezzen, hogy QB pozícióért verseny alakuljon ki."

Felhasználtak egy magas draft picket egy játékosra, aki talán néhány évig még nem is játszik.

"Igen, soha nem tudhatjuk, egy QB mikor tud segíteni. Nyilvánvalóan azt szeretnénk, ha néhány évig tanuló lenne, ha megtanulná a profi játékot, megtanulná azokat a nüanszokat, amik ahhoz kellenek, hogy QB legyen ebben a ligában és azt gondoljuk, ehhez minden adottsága megvan. Reményeink szerint képes ülni az oldalvonalon, tartani a táblát és tanulni a játékot."

"Azt reméljük, hogy Eli Manning továbbra is magas szinten játszik és ennek a srácnak lehetősége lesz fejlődni mögötte. Ez az, amit remélünk. Soha nem tudhatjuk, mi fog történni, de ez az, amit remélünk."

Webb még mindig elérhető volt a 87. picknél:

Tovább

"Segítség az offensive line-nak" - Jerry Reese sajtótájékoztatója

A New York Giants miért nem próbált több segítséget adni a támadófalnak, mint egy hatodik körös pick, aki valószínűleg nem sok mindent tesz hozzá az offense-hez 2017-ben, ha egyáltalán hozzátesz valamit?

"Akartunk segíteni a támadófalnak, de nem úgy, hogy bárkit ide hozunk, csak plusz ember legyen." - mondta Jerry Reese szombat éjjel, a draftot követő sajtókonferencián. "Mindig minden pozíciónak segíteni szeretnénk és a támadófal az a pozíció, ahol erre igazán szükség volt. De - még egyszer - nem úgy, hogy bárkit idehozunk."

Az, hogy Reese és a Giants elég keményen próbálkozott-e, pusztán vélemény kérdése. Egy korábbi Giant, Shaun O'Hara (center), bizonyára nem így gondolja. O'Hara megjegyzéseiben kimerítően beszélt a falemberekről, akiket a Giants a draft különböző pontjain választhatott volna. Kétségtelenül, Reese és a Giants megfigyelői nem láttak annyi értéket egyik játékosban sem, hogy kiválasszák őket.

Néhány más téma, amiről Reese szombat éjjel beszélt:

Mit látott a Giants Adam Bisnowaty-ban?

"Azt gondoljuk, hogy ő egy tackle. Tackle-ként indulunk vele, a többi az edzők dolga. Ők bármit kezdhetnek vele. Én azt gondolom, hogy ő tackle."

Miért tradeltek Bisnowaty-ért?

"Azt gondoltuk, nem sok olyan ember maradt már, akit a támadófalnál figyelembe vehetünk. Lehetett volna könnyebb is, de tartottunk egy kis megbeszélést és azt mondtuk, gyerünk, szerezzük meg a srácot, ha tudjuk. Feladtuk érte a hetedik körös választás lehetőségét."

Tovább