A Londonba utazóknak

2016. október 19. - Asbee

Ha minden igaz elég sok magyar Giants szurkoló ott lesz a vasárnapi mérkőzésünkön, az egymással való kommunikáció megkönnyítésére pedig itt egy zárt csoport, amihez csatlakozzatok minél többen, hogy összehozhassunk egy közös programot! A link: https://www.facebook.com/groups/319537458430490/

Mike Sullivan az offense-ről

Nem úgy szerepelnek a támadóink ahogy előzetesen vártuk, egyedül az első héten klappolt minden, azóta folyamatos hibákkal szembesülünk. Vezetőedzőként Ben McAdoo sokkal jobban a saját képére formálhatta ezt az offense-t, de ott van Mike Sullivan is, akinek szintén vannak elképzelései. A következőket mondta az OC a 'mi a rossz az offense-ben' kérdésre:

"Kétségtelenül csalódást keltően játszottunk és ennek több bonyolult oka van. Elsőként hozzá kell tenni, hogy elég erős, jó sémájú védelmekkel játszottunk. Másodsorban ami igazán rajtunk állt, hogy mindig volt egy-egy elem ami épp hiányzott a sikerhez. Például jó volt a védelem és az esély is meglett volna a játékra, de mégsem repült a passz. Máskor hiába repült a labda, az útvonal nem volt megfelelő. Máskor a büntetés akadályozott meg minket az előrehaladásban. Ezekkel a sok apró hibákkal nem tudtunk olyan konzisztensek lenni mint szerettünk volna."

Mint minden offense, úgy a miénk is nagyban függ az irányítónktól, Eli Manningtől, így erre is kitért Sullivan:

"Mindig kiemelt figyelmet fordítunk a videózásra. Mit csináltunk rosszul, miért csináltuk rosszul, mi az amit befolyásolni tud az irányító és mi az amit nem. Régóta együtt dolgozunk, ezekről hosszasan elbeszélgetünk és mindenki nyíltan elmondja a véleményét. Megpróbáljuk összerakni a puzzle-t, levonjuk a szükséges következtetéseket és megnézzük hogyan tudnánk jobbak lenni. Keddig foglalkoztunk az előző mérkőzéssel, most már csak a Baltimore-ra koncentrálunk."

Offensive coordinatorunk azt is elmondta Manningről, hogy úgy érzi sok van még benne és az eddigi eredményei önmagáért beszélnek. Ugyan néhányszor hibázott idén, de az edzéseken magabiztosan mozgott és nem látják akadályát annak, hogy jól szerepeljen vasárnap. Viszont nemcsak Eli-nak, hanem a teljes offense-nek jobban kell játszania és már nem lehet kifogás az ellenfél védelmének az erőssége sem. Láthatunk majd kis változást is, megpróbálják többet rotálni az elkapók pozícióját. Eddig legfőképp Sterling Shepard szerepelt a slotban, de láthatjuk ott Beckhamet és Cruzt is.

Ravens elleni injury report

A következőképp néz ki csapatunk sérültlistája:

Out

S Nat Berhe (Concussion)
T Marshall Newhouse (Calf)
S Darian Thompson (Foot)

Questionable

CB Eli Apple (Groin)
WR Dwayne Harris (Toe)
RB Rashad Jennings (Thumb)
LB Devon Kennard (Concussion)
DE Jason Pierre-Paul (Groin)
CB Dominique Rodgers-Cromartie (Groin)

Berhe, Newhouse és Thompson tehát továbbra sem lesz ott a pályán, azonban jó hír, hogy Rashad Jennings játékára már sokkal nagyobb esély van. Döntő jelentőségű lehet a két cornerbackünk egészségi állapota, valószínűleg DRC és Apple bevethetősége is az utolsó pillanatig kérdéses marad.

A Beckham szituáció

Eddigi életének talán legnagyobb feladatával kell szembenéznie csapatunk (egyik) legjobb játékosának, Odell Beckham Jr-nak. Az elmúlt években többször is magatartásbeli fegyelmezetlenség miatt büntették a bírók és idén már a pályán mutatott teljesítményére is hatással volt ez a viselkedés. Legutóbbi nyilatkozatában már olyat is mondott, hogy nem élvezi a játékot. Most megpróbálom kideríteni mi vezetett ide és mi lehet a megoldás a hullámvölgyből való kilábalásra.

Tovább

Ki lehet a kezdő futónk?

Mindenkit sokkolt Shane Vereen sérülése, aki műtétre szorul tricepszsérülése miatt. IR-re került, de visszatérhet, a hírek szerint kb. 2 hónap múlva ismét a pályán lehet. Mivel nem kell megjelölni, hogy kit szándékozunk visszarendelni a sérültlistáról, ezért ő lehet az egyik jelölt. De ki helyettesítheti a sokoldalú running backet?

Tovább

Darian Thompson nem játszhat a Redskins ellen

Rossz hírrel kezdődött a mai nap, hiszen az újonc safety lábsérülése nem jött rendbe, így nem léphet pályára vasárnap a Redskins elleni csoportrangadón. A Saints ellen sérült meg az utolsó drive közben, visszatérése egy vagy két hetet vehet igénybe.

Rajta kívül Marshall Newhouse és Robert Thomas sem edzett, Rashad Jennings pedig limitáltan volt ott a gyakorláson. Jó hír viszont, hogy Olivier Vernon teljes intenzitással edzett, múlt vasárnap egy kézsérülés akadályozta a teljesítményét. Jason Pierre-Paul nincs rajt a mérkőzés előtti sérültlistán.

Michael Hunter az aktív keretben

Változott csapatunk rostere, hiszen aktiváltuk a cornerback Michael Huntert. Az Oklahoma State egyetemére járt, a drafton nem kelt el és az utolsó keretszűkítés után lett a gyakorlócsapat tagja. Ezzel egyetemben Mykkele Thompson IR-re került, aki vasárnap szenvedett térdsérülést. Komoly gond ez neki, hiszen rookie évét is a sérültlistán töltötte. A practice squadba valószínűleg egy OT érkezik Laurence Gibson személyében.

Regular season week 2: Saints 13 Giants 16

Az idei második mérkőzésen is nagy csatában sikerült nyerni, ezúttal egy utolsó másodperces mezőnygól döntött a New Orleans Saints ellen. Hibákkal tarkított mérkőzésen, kőkemény küzdelemben, -3-as turnover mutatóval sikerült két vállra fektetni Drew Brees-éket és ezzel vissza tudtunk vágni a tavalyi fájó zakóért.

Tovább

Nagyító alatt a New Orleans Saints

A második fordulóban a New Orleans Saints csapata utazik New Yorkba, akikkel van egy elszámolatlan ügyünk, hiszen tavaly egy pontzuhatagos mérkőzésen maradtunk alul. Most is kemény csata várható, hiszen a nyitányon hasonló összecsapáson kapott ki otthon a Saints és nem szeretnének két vereséggel kezdeni, csapatunk pedig hosszú évek után végre újra két győzelemmel kezdhetné a szezont.

Tovább

Regular season week 1: Giants 20 Cowboys 19

Küzdelmes összecsapáson sikerült megszakítani a szezonnyitókon mutatott rossz formánkat és ezúttal felül tudtunk kerekedni a Dallas Cowboys csapatán. Ahogy az eredmény is mutatja az összecsapás nagy küzdelmet hozott, többnyire a várt forgatókönyvet láthattuk néhány meglepő elemmel. Ez a W azonban nagy megkönnyebbülést jelenthet.

Tovább