Fact or fiction: 35 sack felett zárunk

2018. július 16. - Asbee

Komoly átalakulások előtt áll a csapatunk védelme, hiszen James Bettcher érkezésével sémaváltás is történt. A játékoskeret sem maradt a régi, elcseréltük Jason Pierre-Pault és megszereztük Alec Ogletree-t, a drafton pedig többek között érkezett Lorenzo Carter és B.J. Hill. Vajon feljavul a pass rush?

Tovább

Nem lazsálnak a sztárjaink

Több játékosunk is együtt készül Los Angeles-ben és elmondható, hogy nem nyaralni mentek. Azt hiszem a szorgalomra nem lehet panasz:

GAINS SZN ��� @saquon @sterl_shep3 @obj

New York Giants (@nygiants) által megosztott bejegyzés,

 
Vajon meghozza a befektetett munka az eredményét?

Offseason értékelő: Washington Redskins

A csapatunkról már készült egy offseason értékelő, azonban szinte az egész NFL-ben mozgalmasan telt az idei holtszezon, így a csoportriválisaink is bemutatásra kerülnek. Mindig történik valami az NFC Eastben, egyik csapatot sem lehet leírni és idén is nagy csatákat várhatunk. Most a Redskins kerül terítékre.
 

Tovább

OBJ és Collins: Megengedhetjük magunknak mindkettőt?

Az egyik legnagyobb függő kérdés az edzőtáborra és a 2018-as szezonra készülődve Odell Beckham Jr. szerződése.

Beckham nem zárja ki, hogy az edzőtábor egy nyomásgyakorlási eszköz lehet a tárgyalóasztalnál, a Giants pedig szeretne biztos lenni abban, hogy a sztár WR teljesen egészséges, mielőtt bármilyen ajánlatot is tenne neki.

Nem szükséges, hogy a dolgok eldurvuljanak, de akár ez is megtörténhet. Beckham a törött bokáját rendbehozó műtét után lábadozik és a Giants, akinek 8,4 millió dollárjába már biztosan belekerül idén a játékos, óvatos. A játékos nagyon komoly munkát végzett a holtszezonban, ami önmagáért beszél, képviselői egy kicsit több bizalmat várnak el a csapattól, mivel az edzőtábor közeledik.

Feltételezhetően a szerződést egy nyilvánosan garantált elég magas fizetéssel fogják megkötni, de tartalmazni fog halasztott, feltételhez kötött alapfizetés emeléseket, ami nem lesz hatással a csapat eléggé terhelt idei fizetési sapkájára. Általános az egyetértés abban, hogy OBJ legalább olyan jól meg lesz fizetve, mint a többi WR, de nem lesz a legjobban fizetett játékos. Mint tudjuk, ez általában a QB-k kiváltsága.

Ahhoz, hogy Beckham a legjobban fizetett WR legyen, a Giants-nek olyan szerződést kellene aláírnia, ami évi 17 millió dollárt garantál neki, ez a jelenleg legjobban fizetett WR - Antonio Brown, Pittsburg Steelers - átlaga. Persze sok függ attól is, mennyi lenne a bónusz és az előre garantált egyéb juttatások összege.

Alapvetően a Giants-nek nem 2018 miatt kell aggódnia, sokkal inkább az azt követő szezonok miatt. Néhány változtatást kell eszközölniük, hogy a fizetési sapkában legyen hely Beckham-nek és a szintén potenciális free agent Landon Collins-nak, aki szintén egy magasabb fizetésre tart igényt 2019-ben.

Tovább

Az offseason értékelése

Mozgalmas offseasont élünk meg, hiszen a tavalyi idény közben elbocsátottuk a head coach Ben McAdoo-t, illetve a GM Jerry Reese is lapátra került, így nemcsak a játékoskeretben történtek változások. Ugyan nem volt akkora hely a fizetési plafon alatt, mint két éve, de így is akadt némi mozgástér a változtatásra. A draftot is izgatottan várhattuk, hiszen ritkán választunk ilyen jó pozícióban.

Tovább

Beckham is jelen van a minicampen

Amíg a Patriots-nál Tom Brady és Rob Gronkowski nincs jelen, a Falcons-os Julio Jones pedig az új szerződésért tüntet, addig a fekete báránynak kikiáltott Odell Beckham Jr. jelen volt New Jersey-ben.

Ugyan limitált munkát végzett, csak egyedül készült, de a lényeg, hogy ott volt a pályán. Sokat nem lehet még elmondani róla, hiszen a mozgása nem nézett ki rosszul, de az edzők próbálták minél jobban óvni. A leendő szerződéséről nincs új infónk, az viszont jó előjel, hogy részt vesz ezeken a gyakorlásokon is és a játékra koncentrál.

Szerencsére nincs túl sok hír a mai edzésről, ami azt jelenti, hogy mindenki egészséges és nem történt sérülés. Maradjon is így.

Mennyire igaz O'Hara állítása?

A következőket nyilatkozta a korábbi centerünk: "Elpazarolták Manning pályafutásának az elmúlt néhány szezonját, azt az időt amikor a csúcson volt. Nehéz ezt csendben tűrni és nézni. Örülök, hogy találtak ebből egy kiutat, mert még mindig jól tud játszani Eli." Vajon igaz amit mondott O'Hara? Ha igen, akkor kik a felelősek érte?

Tovább

DRC visszatérőben?

"Úgy néz ki újra látni fogtok" -ez a mondat hagyta el Dominique Rodgers-Cromartie száját a Landon Collins által rendezett jótékonyság softball mérkőzésen. Vajon tényleg igazak a szavai, vagy csak a médiával játszik?

Akárhogy is van szükségünk lehet egy új cornerbackre. Janoris Jenkins a legjobb CB a keretben, őt pedig Eli Apple követi, aki igen komoly kérdőjelnek számít. A slotban újra megtalálhatja a helyét DRC, ahol vélhetően William Gay lesz a kezdő. Esetleg safety-ként is bevethető lesz, amennyiben úgy látjuk, hogy Darian Thompson nem megfelelően játszik. Azt sem zárhatjuk ki, hogy egy másik NFC East csapatnál köt ki. Ti szívesen látnátok őt újra a csapatban?

Napi WTF stat

Egy érdekes számra bukkantam:

Evan Engramet használták a második legkevesebb alkalommal a slotban a kezdő TE-k közül. Azt hiszem mindenki tisztában van a tavalyi első körösünk képességeivel, csak az előző edzői stáb nem. Remélhetőleg megszűnik ez a fajta fafejűség és jobban kihasználják a játékosaink képességeit, mert a névsor alapján ennek az offense-nek szignifikánsan javulnia kell.

Dave Gettleman

General Managerünk, Dave Gettleman kedden bejelentette, hogy limfómát állapítottak meg nála.

Dave 67 éves, betegségét az éves orvosi ellenőrzés során fedezték fel.

"Részt vettem az éves vizsgálaton, ahol megállapították, hogy limfómám van." - mondta Gettleman. "A múlt hét során több tesztet is végeztek, hogy meghatározzák a kezelés menetét, ami a nagyon közeli jövőben el is kezdődik."

"Az orvosok elmondták, mit várhatok a kezeléstől és ők pozitívak. Így én is az vagyok".

"Folytatom a munkát, amennyire csak a kezelések engedik. Amikor nem vagyok az irodában, folyamatosan kapcsolatban leszek Pat-tal (Pat Shurmur) és Kevin-nel (Kevin Abrams GM helyettes) és a többiekkel."

"Előre is köszönöm, hogy tiszteletben tartják az én és a családom magánszféráját a betegséggel vívott harcom során. Remélem, hogy mielőbb erősen térek vissza és teljes energiámmal azon dolgozhatok, hogy segítsem ezt a 2018-as New York Giants-et olyan naggyá tenni, amilyenné csak lehetséges."

Mielőbbi gyógyulást, sok erőt és kitartást, Dave Gettleman!

gettleman1.jpg