Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Super Bowl XLII vs. XLVI roster összehasonlítás

2012. január 26. - balu10

Ebben a cikkemben összehasonlítom a 2007-es Super Bowl győztes keretet a mostani Super Bowlt játszó kerettel.

Irányítók: A Super Bowl XLII MVP-je, Eli Manning természetesen azóta is a keret tagja. A 2007-es Manning érzésem szerint nem volt ilyen jó, mint a mai. Azóta több remek szezonja is volt és a formáját tekintve azt mondhatjuk, hogy jelenleg a csúcspontján van. 2007-ben még bivaly erős futójáték támogatta, idén a liga leggyengébbje. Akkor mindösszesen 3336 passzolt yardja és 23-20-as TD-INT mutatója volt, míg 2011-ben ez 4933 yard és 29-16-os TD-INT mutató. A Ratingje is mintegy 20 ponttal jobb volt a mostani alapszakaszban. A cseréket tekintve Anthony Wright-Jared Lorenzen duó úgy gondolom nem erősebb, mint David Carr, bár adja az ég, hogy ne kelljen pályára lépnie, mert akkor nagy gondban lennénk. Tehát véleményem szerint itt 0-1 az XLVI keret javára.

Futók: A futó keretünk szinte változatlan 2007 óta. Annyi történt, hogy a Jacobs-Bradshaw duón kívül a csere RB-k mások. Reuben Droughns helyett DJ Ware és Da'Rel Scott a pozíció cseréje (már ha Scott tudja vállalni a játékot és nem ismételten az inaktívok listáján lesz). Mint az előzőekben említettem 2007-ben nagyon erős futójáték jellemezte a csapatot, hiszen akkor volt 1000+os futónk Jacobs személyében. Míg 2011-ben összesen nem futott 1000 yardot a csapat! Viszont az elmúlt években Bradshaw és Jacobs is túl volt 1000+os szezonon. A futójáték hanyatlása főleg a fal gyenge blokkolására vezethető vissza, úgyhogy itt mindkét keretnek 0,5 pontot adnék, így az állás 0,5-1,5 a mostani keret javára. 

Támadó fal: Az akkori keretből még most is nálunk játszik Deihl, Snee, McKenzie és Boothe. A Super Bowl XLII kezdő így nézett ki: Diehl-Seubert-O'Hara-Snee-McKenzie, míg a mostani várhatóan ez lesz: Diehl-Boothe-Baas-Snee-McKenzie. Az győztes SB-on a fal közepes teljesítményt hozott, hiszen mindössze 91 yardot futottunk és 3-szor is odaértek Elihez. De ugyan ezzel a kezdő fallal a 2008-as alapszakaszban elsők voltunk 157,4 futott yardal meccsenként! Ez majdnem kétszer annyi, mint a mostani alapszakaszban, két futónk Ward és Jacobs is 1000 yard feletti szezont produkált és a futásokból átlagosan 5,0 yardot haladtunk. Így én úgy vélem, hogy az akkori fal jobb volt, mint a mostani, így az állás 1,5-1,5.

Tight Endek: A 2007-es alapszakasz során elvesztettük a csapat legjobb TE-ét és emblematikus figuráját Jeremy Shockeyt. Így az újonc 5. körös választott Kevin Boss volt a kezdő. Idén is egy szintén tapasztalatlan játékos Jake Ballardal kezdünk a SB-ban. Viszont Ballardnak az idei évben, amikor nem sérülten játszott fantasztikus teljesítményt nyújtott 604 yardal, 4 TD-vel és fontos elkapásokkal. Ha Ballard azt a teljesítményét tudja nyújtani, mint a sérülése előtt, akkor hasonlóan jó játékos lehet belőle, mint akiből Kevin Boss vált. És ne felejtsük el a jolie joker Bear Pascoet sem, aki mind FB-ként, mind TE-ként bevethető és ő volt egy elkapott TD-je is a 49ers ellen. Így ezt a pozíciót is egálra adnám, ezzel 2-2 az állás. 

Elkapók: Igazából a 2007-es Plax, Toomer, Steve Smith, Tyree, Hixon, S.Moss keret sem volt éppenséggel gyenge, de én úgy gondolom, hogy az idei Nicks-Cruz-MM tiró a franchise valaha volt legjobb elkapó triója. Ezzel egyértelműen a mostani keretet érzem jobban ezen a poszton, tehát 2-3 az állás.

Védő fal: Itt is viszonylag sokan (Osi, Tuck, Tollefson) megmaradtak az akkori győzelmet jelentő csapatrészből, bár ugye a csapat egyik leghíresebb DE-je, Michael Strahan visszavonult, de jött hozzájuk még egy második évében már DPOY formában lévő Jason Pierre-Paul, és egy remek formát mutató Joseph-Canty duó. Mivel akkor a Patriots legyőzésében a védő fal volt a legfontosabb kulcs, ezért szentségtörés lenne az írni, hogy erősödött az óta a keret, így ismét megosztom a pontokat, tehát 2,5-3,5 az állás. 

Linebacker sor: Az akkori Kawika Michell-Antonio Pierce-Gerris Wilkinson (Kiwanuka sérülése miatt ő lett a kezdő) trió egy erős középmezőnybe tartozott akkor liga szinten. AP-nek akkor még a sebessége nem volt megkopva, és a csapat legjobb LB-je volt évekre visszamenőleg. A keret egyetlen helyen volt azonos a mostanival Chase Blackburn személyében, de ő akkor még csak Special Teamben szerepelt (ahogyan egészen 2011-ig). A mostani kezdő trió a Boley-Blackburn-Kiwi/Williams az előző évhez és a szezon elejéhez képest nagy előrelépés. Boley a védelem egyik legjobb játékosa, míg Blackburn is remekül, vezérként játszik az elmúlt mérkőzéseken. A Kiwi-Williams duó pedig szituációként váltját egymást, általában eredményesen. Mint sok helyen itt sem tudok erősebbet választani, így az állás 3-4.

Cornerbackek: 2007-ben az újonc Ross és a veterán Sam Madison duó kezdett és sokszor Webster és Dockery is pályára került. Míg most várhatóan a Ross-Webster duó fog kezdeni és az újonc Amukamara is lehetőséget fog valószínűleg kapni. Idén nagyon sokat szidtuk a CB-ket, de mostanában nem lehet nagy okunk a panaszra. A Falcons, a Packers és a 49ers ellen is remek teljesítményt nyújtottak, hiszen sem Alex Smith, sem Matt Ryan, sem Aaron Rodgers nem jutott 300 yard fölé. A legutóbbi mérkőzésen a 49ers ellen összesen 1 db elkapást engedélyeztek a WR-eknek! Mivel ilyen jó formában vannak, ezért 3-5-re módosítanám az állást, és remélem nem cáfolnak rám és le tudják venni a Super Bowlon a Branch-Welker párost. 

Safety: A Kenny-Rolle kezdő safety párosunk név alapján a liga első felébe tartoznak. A probléma ott kezdődik, hogy az alapszakasz és a 49ers ellen teljesítmény alapján pedig inkább a liga legalsó felébe. Rengeteg hosszú játékot "néztek" be a szezonban. Itt említeném még meg Grantat is. Idén rengetegszer alkalmaztuk a 4-2-5-ös védelmi felállást, amelyben ő szinte már annyira előretolt Safety szerepben játszott, hogy LB-nek is nevezhetnénk. Az alapszakasz során ez annyi nem akart működni, de mostanában már egyre többször működik jól. 2007-ben Gibril Wilson, James Butler és Michael Johson váltották egymást a Safety poszton. Butler a védelmünk tackle leaderje volt a SB XLII-n. Úgy gondolom, hogy teljesítményben itt is hasonló figyelhető meg, bár névben az idei sokkal erősebb. Az állás ezzel 3,5-5,5.

Punter: Jeff Feagles. Elég ennyit mondanom és az NFL fanok 90%-a tudja kiről van szó, pedig ő is "csak" egy punter volt. De 19 éven keresztül 352 mérkőzésen sorozatban játszott! Akár mekkora játékot is mutatott be Steve Weatherford a puntjaival és a győztes FG-nál bemutatott "labdamentésével", akkor sem lehet azt mondani, hogy felérne a "legendás" punterrel. Így 4,5-5,5 az állás.

Kicker: Mivel Lawerence Tynes a kicker az óta is és pont ugyan úgy egy hosszabbításban általa rúgott field goallal jutottunk be, ezért itt egyértelmű a megosztott pontszám: 5-6

Összességében tehát az én összehasonlításom alapján erősebb a mostani Super Bowl XLVI roster, mint a Super Bowl XLII győztes csapat.

GO GIANTS! 

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr53783493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása