Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Lehet-e 9-7-tel Super Bowlt nyerni?

2012. január 28. - Asbee

A New York Giants lehet az első csapat az NFL történetében, amelyik 9-7-es alapszakasz mérleggel Super Bowlt nyer. Ehhez az Arizona Cardinals állt a legközelebb 2009 februárjában, azonban az utolsó pillanatban a Steelers kifogott rajtuk. Vajon lehet-e ilyen mérleggel is az NFL trónjára ülni?


9-7-es mérleggel sok esetben nem lehet playoffba kerülni. Gondoljunk csak a tavalyi szezonunkra, mikor 10-6-tal álltunk, mégis elbúcsúztunk a küzdelmektől. 2008-ban leendő ellenfelünknek a 11-5-ös mérleg sem jelentett rájátszást! Ellenben tavaly az NFC West gyengélkedése miatt a Seattle Seahawks 7-9-cel is ott volt a playoffban, sőt le is győzte az akkori címvédő New Orleans Saints csapatát! Szintén három éve verte meg a Chargers a Colts-ot 8-8-as alapszakasszal. Ezek az alakulatok azonban kevés kivétellel a bravúros győzelem után rögtön vereséget is szenvedtek.


Ugyan nincs két egyforma szezon, de elkerülhetetlen az összehasonlítás a Giants és a Cardinals között. A 9-7-es mérleg adott. Természetesen a két franchise a wildcard körben kezdett, az ellenfél akkor is és most is az Atlanta Falcons volt. Mindkét esetben az Atlanta mérlege volt a jobb, így annak ellenére, hogy ők utaztak, őket tartották az esélyesebbnek. Ez azonban nem jelentett semmit, mindkét esetben ez a forduló volt a végállomás Mike Smith csapatának. További hasonlóság, hogy Antrel Rolle Arizonából igazolt New Yorkba, így idén mindenképp javítani szeretne.


Az Arizona egy újabb NFC South csapatot, a Carolina Panthers-t kapta ellenfélül, míg mi a fagyos Green Bay-be utaztunk. A Panthers abban az évben mögöttünk a második helyen masírozott be a playoff-ba, így Kurt Warnerék utazhattak. Minden Giants szurkolónak szomorú élmény ez a kör, hiszen a várt Giants-Panthers NFC döntő helyett a Cards a Philedelphiával játszott a Super Bowl szereplésért. Ez egyben egy újabb hazai meccset jelentett a Cardinals-nek. Mi pedig idén a címvédő és legjobb alapszakaszt produkáló Green Bay Packers-t kaptuk ellenfélül. Az alapszakaszban parázs meccsen, Rodgers kiváló game winning drive-jával és némi bírói segédlettel akkor az északiak győztek, azonban a Lambeau Fielden már nem kegyelmeztünk.


Az NFC döntőben mindkét esetben csodáról beszéltek a szimpatizánsok. Három éve két 9 győzelemmel álló csapat állt egymással szemben (az Eagles McNabb tudatlansága miatt 9-6-1-gyel jutott rájátszásba), idén pedig a tudásához méltó, bajnokot verő Giants és a szebb időket is látott 49ers csapott össze. Az Eagles abban reménykedett, hogy végre összejöhet már nekik egy SB győzelem, azonban Fitzgeraldék rajtuk is kifogtak. Nekünk pedig fordulatokkal teli csatában, hosszabbítás után sikerült győznünk.


Vajon miért nem volt eddig 9-7-es mérleggel Super Bowlt nyerő csapat? Lesz-e ilyen? Előbb-utóbb mindenképp. 1980 januárjában három negyeden át kiválóan tartotta magát a Los Angeles Rams csapata, sőt ekkor még vezettek is! Az utolsó negyedben azonban hengerelt a Steelers, két touchdownt is szereztek, a Rams pedig egy pontot sem. Három éve még szorosabb volt a csata, a Pittsburgh Big Ben (és persze az MVP Santonio Holmes) utolsó drive-jának köszönhetően nyert 35 másodperccel a vége előtt.


Vajon számít-e a rosszabb mérleg jövő vasárnap? Aligha. Mint az előző két esetből látható, mindkét vesztes csapat egyenrangú ellenfél volt. A New Englandet utolsó két találkozásunkkor le tudtuk győzni. Csapatunk pedig a Jets elleni győzelem óta szinte újjászületett. Legyőztük az NFC két legjobb alakulatát, védelmünk újra a régi fényében tündököl. Négy éve történelmet írtunk a Patriots legyőzésével, miért ne sikerülhetne most is?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr423963245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása