Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Kulcsjátékosok 1. - Giants

2012. február 02. - Asbee

Már csak hármat kell aludni a 46-dik Super Bowlig. Most azt vizsgáljuk meg, mely játékosok dönthetik el a mi javunkra a meccset.


Eli Manning


Eli remek idei idényével a legnagyobb klasszisokat tartalmazó szoba ajtaján kopogtat. Majdnem 5000 yardot dobott, gyengélkedő futás mellett is életben tartotta az offense-t. Évről évre fejlődött, mostanra pedig közel került teljesítőképessége csúcsához. Egy nagy baja van, hogy Manningnek született, Peyton pedig jobb nála. Igaz vele egy lapon szinte senki sem említhető. Amiben nálam mégis Eli vezeti az NFL-t, az a kulcsszituációkban való viselkedés. Ha választani kellene a mai irányítók közül, hogy kit küldjek be az utolsó, game winning drive-ra, akkor én mindenképp a mi Manningünkre tenném a voksot. A kulcs a jó Offensive line lesz, ha hagynak elég időt Eli-nak a passzra, akkor a feljavuló Patriots defense ellen is a passzjátékra építhet a támadó szekció.

WR sor


Steve Smith és Kevin Boss távozásával sem gyengült a passzjáték, sőt szinte erősödött is ez a sor! Érdemes visszamenni a lockoutig, mikor Eli az elkapóival készült fel a szezonra. Az egyik legkeményebben készülő WR Victor Cruz volt. Néhány meccs alatt megszokta az NFL légkörét, majd megmutatta mennyire fontos láncszem a big playeknél. A rájátszásban pedig azt is láthattuk, hogy igazi ereje nemcsak ezeknél a játékoknál van, hanem akkor is hasznos tagja a csapatnak, mikor 10-15 yardokat kell haladni. Ellenben TD-t még nem szerzett a playoffban, egy meccse azonban van még a bizonyításra… Az előző meccsekre Cruz szerepét Hakeem Nicks vette át, akiben szintén megvan a tehetség ahhoz, hogy két védővel a nyakában verekedje be magát az end zone-ba. Mario Manninghamről pedig még nem is szóltunk, aki ugyan nem tudhat magáénak idén +100 yardos mérkőzéseket, azonban a végére ő is belelendült és eddig minden playoff meccsen volt TD elkapása! Egyértelmű, hogy olyan hármas ez, amelynek képtelenség tartani mindegyik tagját a teljes mérkőzésig. A tight end Jake Ballard ellenben gyengélkedik (igaz ebben benne van sérülése is), így Travis Beckumot keresi inkább Manning a passzaival. Beckum egyébként is néhány play-nél az elkapó helyére áll be.

Defensive Line


A pass rush-t egyértelműen a DL-nek kell megoldania. Brady a legjobb QB blitzek ellen, arra meg ne számítsunk, hogy akármelyik CB-nk is egy az egyben leveszi Wes Welkert. Négy éve remekeltek Strahanék, a példa adott a JPP vezette sor előtt. A Pats fal azonban borzasztó kemény. Még az újonc Nate Solder is remekel passzjátéknál (igaz futójátékokban van még hová fejlődnie), nála azonban jelen van az újonc faktor, amit akármelyik DE kihasználhat. JPP második évére a teljes liga egyik legjobb védőjátékosává nőtte ki magát, Tuck sérülése a múlté, újra teljes gőzzel tud játszani, Umenyiora pedig még mindig az egyik leghatékonyabb pass rusher. A New England azonban tud futni is, ahogy láthattuk a Ravens ellen. Canty-ék + a LB sor azonban képes kell, hogy legyen Green-Ellis-ék semlegesítésére.

Chase Blackburn


2005-ben csatlakozott csapatunkhoz Blackburn és egészen az idei szezon kezdetéig nálunk is maradt. A szezon elején azonban inkább a rookiek-nak szavazott bizalmat a szakvezetés, így a rutinos LB távozni kényszerült. A sérülések miatt azonban szezon közben újraigazoltuk és egy pillanat alatt a csapat egyik vezéralakja lett. A korábbi években a special teamben töltötte be ezt a szerepet, egy csupaszív backup szintű játékost ismerhettünk meg benne. Játékán látszik, hogy mindent belead, próbál ott lenni mindenhol, képességbeli hiányosságát pedig hatalmas igyekezetével pótolja. Ez a tulajdonság pedig ösztönzőleg hat a védelem többi tagjára is. Egy SB-t játszott már, így vélhetően már az elejétől fogva fejben is száz százalékig a pályán lesz, így már akkor meglepetést okozhat!

Antrel Rolle


Rolle-t eredetileg ballhawk safety-nek hoztuk, azonban eddig inkább a tackle gyártásban jeleskedett. Összességében teljesítményét és fizetését figyelembe véve hagy némi kívánnivalót maga után a játéka, azonban a szezon során volt egy-egy szép megmozdulása, ha ezekből egyet hozni tud vasárnap is, az meccsnyerő lehet. A Jets elleni derbi előtt Deon Granttel volt egy hosszú beszélgetése, elmondása szerint ez pozitívan hatott játékára. A Cardinals tagjaként már játszott egy vesztes Super Bowlt, így gondolni sem akar arra, hogy ismét vesztesként hagyja el a pályát. Ez a fajta bizonyítási vágy a szezon során egyszer már győzelmet jelentett csapatunknak, pont Rolle korábbi csapata ellen. Akkor egy picket és egy remek meccs végi védekezést láthattunk tőle.

Steve Weatherford


Két évtizedig Jeff Feagles személyében nem volt problémánk punter poszton, visszavonulása után pedig Matt Dodge-t draftoltuk. Dodge újonc idénye „nem a legjobban” sikerült, így az offseasonban Weatherfordot hoztuk vetélytársának. A versenyből utóbbi került ki győztesen és remek teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. Touchbacket alig rúg, pontossága mellett az erővel sincs problémája, így ha annyit kell puntolnunk, mint Frisco-ban, akkor lényeges szempont lehet, hogy Brady-ék honnan kezdhetik meg a drive-t.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr934051037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása