Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Kulcsjátékosok 2. - Patriots

2012. február 03. - Asbee

Ezúttal a New England Patriots legveszedelmesebb játékosairól lesz szó, azokról a klasszisokról, akik gondot okozhatnak csapatunknak.


Tom Brady


Azt hiszem Brady-t senkinek sem kell bemutatni. Berobbanása óta a Patriots vezére, igazi amerikai sikersztori az övé, mindössze a hatodik körben draftolták. Idén is kiváló teljesítményt nyújtott, először passzolt 5000 yardnál többet egy szezon alatt. Emellett dobott 39 TD-t, ez a második legnagyobb szám, amit egy szezon után produkált (2007-ben volt 50 darab hat pontos átadása). Csak 12 interceptiont dobott, a legtöbb ebből a mutatóból 14, ebből is látszik milyen biztos kezű irányítóról van szó. Remekül kezeli a nyomást, blitzelni nem érdemes Brady ellen. Ugyanakkor idén 32 sacket szedett be, utoljára 2003-ban szenvedett el ennyit a New England. Természetesen még ez sem olyan katasztrofális teljesítmény, Tuckéknak nehéz dolguk lesz. A meccsenkénti passzolt yardok tekintetében (317,8 yard/meccs) a második helyen áll Brady, a New England offense játékát tehát (természetesen) a passzjáték határozza meg. A Ravens ellen nem volt olyan magabiztos a sztár QB, mentalitását ismerve azonban vasárnap a jobbik formáját fogja mutatni.

Wes Welker


Az NFL-ben számos esetben az apró elkapók azok, akik a legfélelmetesebbek tudnak lenni az ellenfél számára. Nincs ez másként Wes Welker esetében sem. 2007 óta játszik a Patriots színeiben és egy szezon kivételével mindig 100 elkapott labda és 1000 yard felett teljesített. Legjobb teljesítményét idén nyújtotta, 1500 elkapott yard felett végzett. Remélhetjük, hogy ez múlt idő, azonban úgy tűnik Welker ellen tényleg nincs semmiféle ellenszer. A rájátszásban eddig elmaradt az alapszakaszban nyújtott teljesítményéhez képest, igaz a két 50 yardos teljesítmény másnál remekül mutatna. A mérkőzés egyik kulcsmomentuma lehet, hogy Welker vagy Cruz nyújt-e jobb teljesítményt.

A két tight end: Rob Gronkowski és Aaron Hernandez


Rob Gronkowski és Aaron Hernandez már rookie szezonjukban is jól teljesítettek, idén azonban talán még a várakozásokat is felülmúlták. Az alapszakaszban mindketten jól játszottak ellenünk, TD-t is szereztek. Semlegesítésükbe a LB sornak is be kell kapcsolódnia. Korábban már készült is erről statisztika, hogy vajon mely játékosunk lenne a legmegfelelőbb a TE-k semlegesítésére. Fewelléknek központi kérdésről van szó, ha minél kevesebb jó passz jut el Hernandez és Gronkowski felé, az mindenképp döntő lehet. Utóbbi sérülése rengeteg beszédtémát szolgáltat, azonban biztosan játszani fog. A Super Bowlról van szó, kizártnak tartom, hogy kihagyja Gronkowski élete eddigi legnagyobb megmérettetését. Valószínűleg teljesítményét sem fogja hátráltatni a néhány kihagyott edzés és a sérülés.

Vince Wilfork


Wilfork egyértelműen a Patriots védőfalának motorja. Leginkább a futások megállításában jeleskedik, azonban passz ellen sem kutyaütő, amit mi sem bizonyít jobban, mint a rájátszás során elért 2,5 sack. Idei évünk egyik jellegzetes momentuma mikor Bradshaw vagy Jacobs kapja a labdát, a falat azonban összenyomják előttük, így a line of scrimmage környékén meg is halt a támadás. A futásokkal ellenben biztosan próbálkozni fogunk most is, ahogy négy éve, ezzel tartva Brady-t az oldalvonal mellett. Ennek az elrontója elsősorban Wilfork lehet. Képességeiről az is mindent elárul, hogy idén neve mellé írhatunk két interceptiont is.
Mark Anderson és Rob Ninkovich


Wilfork mellett ők ketten jelenthetnek igazi veszélyt Manningre. Anderson kiegészítő emberként kezdett, mára azonban eljutott oda, hogy a Patriots védelmi egységének egyik fontos tagja lett. A passz ellen remekel, 10 sacket is begyűjtött idén. Pozitívum lehet azonban, hogy ellenünk nem szerzett egyet sem, pedig azokban a hetekben csúcsformában volt! Jelenleg sem játszik rosszul, egy sacket szerzett a Ravens ellen. Ninkovich inkább OLB-ként hasznosítható, a futás ellen is nagy szerepe van. A 6,5 sack mellé több mint 70 tackle-t is fel lehet írni a neve mellé. Ha Eli megfelelő időt kap a zsebben, akkor vélhetően fog elkapókat találni, a Patriots védelme azonban legutóbb is jobb teljesítményt nyújtott a vártnál…

Jerod Mayo


Ugyan Mayo nem nyújt idén olyan fantasztikus teljesítményt, mint tavaly, aggodalomra azért mégis ad okot. Képességeiről mindent elmond, hogy eddigi négy szezonja alatt egyedül most nem zárt 100 tackle felett, öttel maradt el a bűvös számtól, ellenben van idén két interceptionje is. A legkiválóbban a Miami előtti utolsó előtti fordulóban játszott. Ugyan nem látok benne akkora veszélyt, mint a Bowman-Willis kettősben, azonban mindenképp egy remek játékost tisztelhetünk személyében.

Kyle Arrington


Egyértelműen a nem túl erős Patriots secondary legjobb tagja. Idén futott be igazán, amit mi sem mutat jobban, mint a 7 darab pick-je. Ezek közül egyet ellenünk szerzett saját end zone-jában. Akkor az azóta már IR-n pihenő Andre Carter tört be a backfieldre, Eli pedig az end zone sarkába dobva a labdát pont Arringtont találta meg.
Meskó Zoltán


Nemcsak udvariasságból írom fel Zolit erre a listára, hanem tényleg az NFL legjobb punterei között van a helye. Idén 57 puntjából mindössze 3 lett touchback, 24 inside 20 mellett. Ugyan az átlagnál kevesebbet foglalkoztatták, azonban képességei és mutatói alapján két év alatt top 10 punterré nőtte ki magát Meskó.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr974059567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása