Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Ami várható...

2012. február 05. - Asbee

Az eredmény megtippelésére nem vállalkozom, arról azonban szívesen írok, hogy mit várok a 46-dik Super Bowlon Indianapolis-ban.

A csapat legutóbbi két összecsapása nem szolgáltatott pontzuhatagot, igaz a kilencedik héten az utolsó negyedben mindkét támadó egység igen hatékonyan játszott. Ennek a folytatását várom. A kezdeti idegesség valószínűleg mindkét alakulaton látszani fog, azonban ezen hamar túlteszik majd magukat a klasszisok. Ennek a lámpaláznak is komoly hatása lehet, hiszen egy-egy meccs eleji turnover meghatározhatja az egész mérkőzés tempóját is.

A futójátékokban egyik oldalon sem látok túl nagy fantáziát. Ahogy legutóbb, a két guard között valószínűleg ezúttal sem futnak sokat running back-jeink (elsősorban Wilfork miatt). Bradshaw és Jacobs bármikor képes 100 yard feletti teljesítményre, azonban a futásblokkolás idén "nem a legjobb". A Patriots futásaitól sem várok big playeket, igaz ahogy láthattuk a Ravens ellen, a földön is kiválóan tudnak haladni, nemcsak a levegőben. A két veszélyes Patriots TE közül kezdetben Hernandez lehet a veszélyesebb, Gronkowskit sérülése miatt fokozatosan dobják majd be a mélyvízbe. Welker ennek ellenére így is összekeverheti a D-t, elsősorban a play előtti motionben való mozgásaival. Rolle-ra kulcsszerep hárulhat! A meccs első részében valószínűleg szenvedni fog a Giants secondary a passzjáték ellen. Ugyanez elmondható a Patriots defensive back-jeiről is. Nicks, Cruz, Manningham hármasa NFL szinten is elit (hol van már Steve Smith?), Ballard és Beckum is bármikor előkapható, Bradshaw és Ware szereti a screen passzokat, sőt a FB Hynoskit is remek kezekkel áldotta meg a sors. Mindkét oldalon egy valamin fog múlni az offense hatékonysága: a támadó faltól. Ha sikerül megvédeni az irányítót, akkor az elkapókkal karöltve hozza a QB a fontos yardokat, ha nem, akkor akár a meccs is elúszhat.

Ezzel át is tértünk a passrushra. Elsősorban a defensive line-tól várom a big playeket. A két secondary szétpasszolására nagy esélyt látok, a LB-k teljesíteni fogják a feladatukat, egy-egy betörés a backfieldre azonban meccsdöntő lehet. A neveket nem kell sorolni úgy gondolom. Korábbi írásokban már esett szó róla, illetve ismert klasszisok vannak mindkét oldalon. A támadó falat nagyjából egyenlően erősnek érzem, a mi védőfalunk azonban jobb. Szituációtól függően remekül lehet variálni a játékosokat, ezzel megadva a pihenőidőt is. Fewelltől fantáziadús playhívásokat várok. Ezalatt több dolgot értek. A játékosok variálása már megszokottá vált. 3rd down esetén Tuck rendszerint behúzódik középre, a helyére pedig Umenyiora áll be. A DE-k oldalait is gyakran érdemes változtatni ezzel összezavarva a Pats OL-t. Elsősorban Nate Solderre, a rookie OT-re gondolok, aki vélhetően sokat lesz pályán, ekkor pedig nagy nyomást kell rakni a rutintalan játékosra. Másik variáció lehet (ezt is láttuk már) a három emberes OL, JPP-vel a LB-k helyén. Természetesen ez esetben ő is a QB-t rohamozná, azonban nagyobb lendülettel érkezne, ezáltal könnyebben a backfieldre tudja verekedni magát.

Összefoglalva tehát kezdeti bizonytalanság után precízen működő offense játékot várok mindkét oldaltól. Egy-egy turnover kritikus lehet. Az egész meccsen azonos hőfokon kell pörögniük a játékosoknak, egy újabb harmadik negyedbeli Giants betlizés ezúttal már a mérkőzésbe fog kerülni. A special teamekben egyik oldalon sincsenek Hester szintű játékosok, a visszahordóknak nem szabad túlvállalniuk magukat, a labdát nem ejthetik el! Egyik csapat sem kimagasló esélyes, néhány ponton fog múlni a mérkőzés, könnyen az utolsó drive dönthet. Hosszabbítást is el tudok képzelni...

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr484068117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása