Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Super Bowl XLVI - 2. félidő

2012. február 07. - Asbee

Ahogy tegnap elhangzott ma jöhet a folytatás a második félidővel a győztesen megvívott Super Bowl-ról.


A 2. félidőt a Patriots kezdte Edelmann returnjével. Ott folytatták, ahol abbahagyták, egy szép Ochocinco, majd egy Green-Ellis elkapás, a RB pedig a következő play-ben a remek blokkoknak köszönhetően futotta meg a first downt. Mind a futás mind a passz jól ment a New Englandnek és könnyedén jutottak el a red zone-ba. 4 és fél percre volt szükségük a TD-hez, Aaron Hernandez kapta el Brady passzát és váltotta 6 pontra. Az extra pont után pedig 17-9-re alakult a mérkőzés állása.


Jernigan remek returnje nyitotta meg a drive-unkat. A first downt harmadikra sikerült megszerezni, Jacobs futása és Ballard elkapása után Nicks–nek köszönhetően haladhatott tovább a támadás. Nicks szerzett még egy first downt. Slant route-ját nem lehetett levédekezni, Eli-nak könnyű dolga volt. A következő play során ellenben nagy ütést kapott remek elkapónk. Drive-unk a 20 yardos vonal környékén fejeződött be, Tynes 38 yardos mezőnygólja pedig éppen célba talált. Ezzel 17-12-re változott az állás.


A Pats-nek legalább egy field goalra volt szüksége, hogy visszahozza kényelmesnek mondható előnyét. A nyomás ellenben egyre nőtt Brady-n, Canty ért el majdnem sacket. 3rd & 8-nál aztán eljött a várva várt sack Justin Tuck által! Brady mintha meg is ütötte volna bal vállát az esés következtében, további játékát ez azonban nem veszélyeztette.


Blackmon néhány yardos visszahordása után félpályáról indulhattunk! A Manning-Nicks páros továbbra is működött, a Patriots DB-i túlságosan is Cruzra koncentráltak, így több passz repülhetett a korábbi 1. körös pickünk felé. Ebben a drive-ban azonban hiba csúszott a gépezetbe, Nicks ellen fumble-t erőszakoltak ki, Hynoski azonban visszaszerezte a labdát. Jacobs futásaival pedig már a red zone közelében kopogtattunk. Egészen a 9 yardos vonalig haladtunk, ott azonban ismét megállt a tudomány és harmadikra Manninget sackelték. Tynes újabb mezőnygólt értékesített. 17-15!


Ezt követően a csapat is jobban pörgött, Hernandez nem tudta elkapni Brady passzát Boley ütközése miatt. Ellenben a következő play zűrzavarja következtében Branch ember nélkül maradt, aki így könnyedén first downt szerzett. A harmadik negyedet Green-Ellis futása zárta. Újabb futása után pedig a mérkőzés egyik legszebb játékát láthattuk. A 4 évvel ezelőtti SB biztosan lejátszódott jó néhány szurkoló, sőt valószínűleg Tom Brady előtt is. Linval Joseph sackjéből szabadult ki a QB, kimozgott a zsebből, beleállt dobásába és Gronkowskit vette célba. A sérüléssel bajlódó játékost azonban tökéletesen fogta Blackburn, aki lehúzta Brady labdáját! Remek fizikális play volt az újraigazolt LB-től, előzetesen senki nem várt tőle ilyen játékot, hogy a pályát végigfutva szerez picket. Újabb esélyt kaptunk tehát az előny megszerzésére!


Az interception után play action passzal kezdtünk, Manning átadása azonban rövid volt Nicks-nek. Utána Bradshaw következett egy futással, ami fumble lett! Chris Snee azonban jó helyen volt és rávetődött a labdára. Megúsztuk ezt is… Kisebb zűrzavar keletkezett ezután, a play-t nem sikerült volna elindítani időben, így időt kellett kérni. A 3rd down szituációnál sem sikerült pontosra a passz, offside miatt azonban a play 5 yarddal előrébb ismétlésre került. A játék sikeres lett Nicks elkapásával. Egy későbbi Cruz elkapás során Beckum után a másik tight end, Jake Ballard is kidőlt. Eli pedig újabb 3rd down szituációt oldott meg rutinosan. Manninghamnek is volt egy elkapott labdája a drive során, Manning tehát mindhárom elkapóját foglalkoztatta. A big play azonban nem jött össze, mivel Manningham elkapása közben kilépett a pályáról. 3rd down következett, az óra pedig ismét 0 felé haladt, így újabb időkérésre volt szükség. A zavaron ez sem segített, Boothe false startja után hátrébbról jöhettünk. A first down nem jött össze, elsősorban Moore szabálytalansága miatt. Moore keze egyértelműen Manningham vállán volt, akinek így szinte esélye sem volt az elkapásra. A jól induló drive-ot tehát pont nélkül zártuk.


A saját 8 yardos vonaláról jöhetett a Patriots, Joseph-nek pedig majdnem sikerült elkapnia Brady-t. A következő play során ismét jött a nagy nyomás, Brady azonban jól mozgott ki a zsebből és találta meg Woodheadet. 3rd downnál is hasonló volt a szituáció, a RB hasznos yardokat hozott. Újabb játékosunk, Antrel Rolle maradt lenn a pályán, sérülése azonban nem volt súlyos, így a későbbi play-ekre vissza tudott állni. Welkert pedig ismét futóként vetette be Bellichick egy WR reverse, az eredmény pedig újabb first down lett. 3rd & 3 és újra mehetett tovább a New England, ezúttal Hernandez volt a célpont. A Patriots közeledett a field goal pozícióhoz, öt percnél is kevesebb volt hátra a mérkőzésből. Welker pedig nagyon lendíthetett volna csapatán, azonban csúnyát dropolt. Teljesen üresen volt a 20 yardos vonal közelében, azonban a labdát nem tudta elkapni. 3rd &11. Az újabb 3rd down szituációt már nem tudta megoldani Brady, Webster remekül követte Branchet, így a rutinos elkapó szintén dropolt. Eli kezébe került a mérkőzés!


A csoda pedig elkezdődött. Manningham felé repült a labda, aki remek elkapást mutatott be az oldalvonal közvetlen közelében két cornerback mellett! Bellicheck challenge-t kért, azonban az elkapó mindkét lába lenn volt, így az elkapás szabályos. A momentum továbbra is nálunk. A kamera nem véletlenül mutatta az oldalvonal mellett álló David Tyree-t. Félpályánál voltunk, 3 és fél perc volt hátra. Egy incomplete passz után ismét Manningham szerzett first downt, ezzel megközelítve a mezőnygól távolságot. Egyértelműen ő volt a fő célpont a drive-ban. Az idő nem sürgetett már, a two minute warningra pedig a red zone-t is sikerült elérni Nicks elkapásával. Ezután Bradshaw már futhatott is, a Patriots viszont nem kért időt! Nicks felé repült a WR screen, aki azonban kilépett a pályáról, a first down ellenben meglett. Bradshaw komikus futása után összejött a TD is! A running back az 1 yardos vonalnál le akart ülni, azonban az end zone-ba érkezett, így touchdown lett a play-ből. A kétpontos kísérlet pedig nem sikerült. 21-17.


Brady-nek 1 perce volt a game winning drive-ra. Társai azonban idegesnek tűntek. Az első passzt Branch ejtette el, igaz abba a labdába beleért Phillips is, majd Hernandez követett el hasonló hibát. 3rd & 10-nél pedig eljött az, amit mindenki várt: sack! 4 DE állt fel a D line-ra és Tuck-nak sikerült ismét elkapnia Brady-t. Egy playen múlt tehát a New England szezonja. Empty backfielddel állt fel a Pats, jött a nagy nyomás, Brady kimozgott a zsebből és Branch-t találta meg, a támadás folytatódhatott. Újabb first down után, spike következett. 9 másodperc volt hátra. Az első passz sikertelen lett Branch felé. Jöhetett a hail mary! JPP majdnem sackelte Brady-t, a QB azonban az end zone irányába hajította a labdát, Hernandezre több védőjátékos is jutott, a lecsorgó labdát pedig Gronkowski sem tudta elérni!


Az idő pedig lejárt! A mérkőzés véget ért, ezzel megismételtük a 4 évvel ezelőtti győzelmet, újra legyőztük a New England Patriots csapatát, akiknek ezzel nem sikerült a visszavágás!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr514075808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása