Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Posztonkénti áttekintő - védők

2012. február 12. - Asbee

A támadósor után jöhet védelmünk összehasonlítása is. A csapatrész nagy érdemben járult hozzá a Super Bowl megszerzéséhez, hiszen a rájátszásra régi fényében tündökölt, elsősorban persze a D line.

Természetesen a védőfallal kezdjük. Idén is kitettek magukért, főleg Jason Pierre Paul. A második évét a ligában töltő JPP akár a legjobb védőjátékosnak járó címet is megérdemelte volna, hiszen 16,5 sack-je mellett begyűjtött összesen 86 szerelést is! Nemcsak egy kiváló passrushert ismerhettünk meg személyében, hanem az ellenfél futásait is remekül hatástalanítja. Osi Umenyiora fizetésemelés utáni vágyát követően sérülést szenvedett, így számos meccsen nem tudott pályára lépni. Ennek ellenére amikor játszott, akkor kiválóan teljesített és a 10 sackes álomhatár is egy híján összejött neki. Justin Tuck sérülése miatt nem tudott az elvárt szinten teljesíteni, a Super Bowlon szerzett két sack-jével azonban Eli mellett akár ő is lehetett volna az MVP a nagydöntőben. Dave Tollefson kiegészítő szerepe ellenére jó teljesítményt nyújtott, 5 sacket neki is sikerült begyűjteni.

Áttérve a DT posztra kezdő párosunk, Chris Canty és Linval Joseph nem játszott rosszul, azonban klasszis teljesítményt sem láthattunk tőlük. Inkább a futás semlegesítésében jeleskedtek. A rookie Marvin Austin kiesésével Rocky Bernard lett a csere, róla is hasonló dolgok mondhatók el, mint Canty-ékről. 3rd down szituációknál számos esetben láthattuk, hogy akár három vagy négy DE-el álltunk fel a vonalra ezzel elősegítve a hatékonyabb passrush-t. Várhatóan jövőre is látjuk majd ezt a formációt.

A LB sor egész idényben felforgatott volt a sérülések miatt. Szinte két egymást követő mérkőzés nem volt mikor ugyanazzal a három linebackerrel álltunk volna ki kezdőként. IR-re került Jonathan Goff és Clint Sintim, Chase Blackburnt sérülése után elküldtük, Kiwanukát LB poszton hasznosítottuk… A preseasonban Spencer Paysinger hívta fel magára a figyelmet, ő azonban végül maradt a backupok között. A főnök Michael Boley lett, aki egyértelműen a legjobb linebacker volt a rosteren. A második legtöbb tackle-t szerezte Antrel Rolle mögött és számos emlékezetes produkció fűződik a nevéhez. Az alapszakaszban a New England ellen játszott a legjobban, majd a rájátszásban a Green Bay ellen szerzett két sack-je tette emlékezetessé játékát. Mathias Kiwanuka nem a legjobb coverage-ban, azonban ha ember van a közelében, akkor ott nincs tovább… DE-ként hatásosabb játékot tudna nyújtani, azonban a sérülések miatt a LB sorban volt rá szükség. Nagy kérdés jövőre melyik poszton számítanak rá.

A rookie-k közül némi meglepetésre Jacquian Williams volt a legproduktívabb. UDFA playernek várták a tavalyi drafton, Reese azonban a hatodik körben behúzta a villámgyors LB-t. Az újoncok közül a második legtöbb tackle-t érte el, sokoldalúságát pedig mutatja, hogy coverage-ban is megállja a helyét. Számos alkalommal őrizte az ellenfél egy-egy tight endjét. Nagy fogásnak számított a rákbetegségből felépülő Mark Herzlich, akit szinte az összes csapat akart, azonban ő New Yorkba jött! Super Bowl győzelme után vélhetően nem fog kételkedni döntésének helyességében. Az idény közben a Philly elleni vereségkor megkapta helyét a kezdőben, majd egy hétre rá New Orleans-ban megsérült, utána pedig már nem tudott a csapat hasznára lenni. Remek offseasont kell bemutatnia, ha rosteren akar maradni! MLB poszton Greg Jones-szal is próbálkoztak Coughlinék, a kötelezőt hozta, azonban egyelőre nem kezdő szint, idővel viszont azzá válhat. Végére hagytam azt a játékost, aki a szezon végére rettentő nagy lendületet adott az egész defense-nek. Gondolom mindenki kitalálta már, Chase Blackburnről van szó. Az offseason során ő is megsérült, emiatt ki is rakták, majd a Packers elleni alapszakasz meccs előtt újraigazolták az ismételt sérülések miatt. Rögtön bemutatott egy interceptiont. Innentől fogva végig remekül teljesített, átvette a vezér szerepét, hatalmas szívével pedig újabb Super Bowl győzelemmel ajándékozta meg New Yorkot. Mert a döntőben bemutatott újabb pick-je pályafutása eddigi legszebb játéka volt.

A secondary-ben még a LB sornál is kritikusabb volt a helyzet. Szinte felsorolni is képtelenség a kiesett játékosokat, erre azonban mégis kísérletet teszek: Prince Amukamara (igaz szezon közben visszatérhetett), Michael Coe, Bruce Johnson, Terrell Thomas, Justin Tryon, Brian Witherspoon. Komplett CB sornak sem lenne rossz ez a névsor. A legnagyobb veszteség TT kiesése volt, aki a legjobb cornerback volt 2010-ben és már egy szerződéshosszabbítás is szóba került. Amu Patrick Peterson mellett a draft class másik klasszisa volt posztján, sérülése viszont tönkrevágta a szezonját. Visszatérése után sokszor csak kereste magát a pályán, egy rookie-ra azonban nem lehet haragudni. Jövőre az egyik klasszisa lesz a csapatnak! Én személy szerint majdnem ekkora kiesésnek éreztem Bruce Johnson elvesztését is. UDFA playerként jött 2009-ben, első évében azonban remek számokat produkált. Utána megsérült, így a 2010-es szezont kihagyta, ahogy az ideit is. Így valószínűleg ennyi volt a giants-es karrierje. Kár érte… Azért voltak egészséges játékosaink is. Corey Webster eddigi legjobb szezonját futotta, 6 picket ért el, ügyesen levette az ellenfél egy-egy elkapóját. Igaz ekkora pénzért illik is. A másik kezdő pozíció Aaron Ross-ra szállt át, aki eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Idén sem volt pro bowler szint, azonban némileg javított a megítélésén, persze egy korábbi első körös pick-től ennél több kell. Ha Thomas marad, akkor nem létszükséglet az ő megtartása is. Főleg hogy 30 éves lesz. Will Blackmon nyugodtan távozhat. Leginkább returnerként használtuk, különleges dolgokat ott nem mutatott, amikor pedig a Packers elleni alapszakasz meccsen rá bízták Nelsont a szívroham kerülgetett.

Safety poszton szerencsére elkerülte a csapatot a sérüléshullám. Ugyan Chad Jones természetesen még mindig nem állt rendelkezésre, társai azonban végigjátszották a szezont. Antrel Rolle legtöbbször nyilatkozatai miatt került az előtérbe, azonban a csapat legtöbb tackle-jét ő gyűjtötte be. A sokat használt nickel felállásban szinte a linebackerek mellől várta a snapet. Igaz anno ballhawk safety-nek érkezett, egy ilyen teljesítménnyel ellenben nem kell szégyenkeznie. Kenny Phillips továbbra is a secondary egyik alappillére. Bemutatott 4 interceptiont, több mint 80 tackle-t, sérülése már a múlté. Nem egy elkapást hiúsított meg azzal, hogy akkorát ütött az elkapókra, hogy az életkedvük is elment. Deon Grantet újabb szezonra hoztuk vissza. Nem egy mai gyerek, teljesítményén meglátszott az életkora is. Számos bosszús perceket okozott, az idény végére azonban az ő teljesítménye is feljavult, így a csapat erőssége tudott lenni. Újabb szezonra azonban maximum backupként szabad csak megtartani. Tyler Sash volt a negyedik ember, újoncként inkább a special teamben vitézkedett, jövőre nagyobb szerep hárulhat rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr544096727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása