Magyar New York Giants Szurkolói Blog

1/32-es pick lehet: Coby Fleener

2012. február 29. - Asbee

Jerry Reese a draftok során rendszerint az elérhető legjobb játékost húzza be poszttól függetlenül (egy bizonyos kereteken belül). Ha needre tudunk hozni ilyen játékost, az külön öröm. A most induló sorozatban az első körben húzható játékosokat mutatom be. Elsőként érkezzen a Stanford tight endje, Coby Fleener.

A TE-k közül Fleener mellett Dwayne Allent jósolták első körösnek, azonban combine teljesítménye után mind Fleener, mind Charles megelőzte őt a ranglistán. Fleener 1988. szeptember. 20-án látta meg a napvilágot az Illinois államban található Lemontban. A high schoolban termete megvolt a TE, sebessége pedig a WR poszthoz. Senior évében 706 yarddal és 8 TD-vel zárt, így államában az egyik legnagyobb tehetségnek számított. Safety és WR poszton is megállta a helyét, valamint kosárlabdában is remekelt. 6’6” magasságával és 247 lbs tömegével ideális a posztra.

2007-ben nem volt a pályán, így a Stanfordban 2008-ban mutatkozott be, 13 elkapott passza volt, amivel 176 yardot hozott csapatának. Következő két évében elkapásban a harmadik legjobb volt csapaton belül, 2009-ben 21 elkapás, 266 yard, 1 TD, míg 2010-ben 28 elkapás, 434 yard és 7 TD volt a mérlege. Senior évében pedig kiváló évet hozott össze, a Stanford legjobbja volt 10 TD-vel. 32 elkapása 648 yardot ért, ezzel a legjobb TE prospectek között tartották számon. 20,2 yard/catch átlaga pedig igen impresszív, remek páros alkotott a leendő 1/1-es Andrew Luckkal. Kézenfekvő lenne tehát, hogy a Colts behúzza mindkettejüket, azonban könnyedén keresztülhúzhatjuk ezen törekvésüket.

Számos pozícióban alkalmazható, a tackle mellett, az H-back helyén, sőt akár slotban is. A snap után gyorsan reagál, gyors kezei vannak, képes megszabadulni védőitől. Elit sebessége nincs, azonban így is megfelelő a gyorsasága. Az elkapásokhoz megbízható kezei vannak, a pálya közepén is kiváló célpontot jelent. A labdáért is képes felugrani, remekül számítja ki a passzok ívét. Ahogy a számok is mutatják, Luck mélységi célpontja volt. A route-okat remekül futja meg, egyik erősségei közé tartozik. Release-ben kiváló, utána pedig elegendő sebessége van ahhoz, hogy meglógjon. Mozgása kiszámíthatatlan, ellenfelei nem tudhatják merre fog futni. Gyengébb sebessége ellenére a post route-okban is használható. Blokkolásban van még hova fejlődnie, azonban van potenciál e képességében is. Ugyan a labdával már robbanékony játékos, azonban erőben javulnia kell még.

Jelenleg Bear Pascoe az egyetlen egészséges TE a rosteren, így szükség lehet egy újabb emberre. Ugyan Jake Ballard kiválóan szerepelt, azonban egymaga nem életbiztosítás, Beckum csak elkapásban jó, Pascoe pedig FB-ként is szerepelni szokott. Fleener elkapásonként 20 yardot hozott senior évében, Nicks és Cruz mellett képes lenne összezavarni az ellenfél secondary-jét. Kiváló összhang volt közte és Luck között, ugyanez folytatódhatna Manninggel is.

Utoljára Jeremy Shockey személyében draftoltunk TE-t az első körben, most azonban ismét esélyt látok erre. Ugyan az elmúlt években nem foglalkoztattuk sokat a TE-ket, - itt elsősorban Kevin Boss-ra gondolok - azonban Manningham távozásával újabb célpontra lehet szüksége Eli-nak, akit Fleener személyében meg is kaphat.

A combine során csak az interjúkat és a fekvenyomást vállalta, utóbbiban Dwayne Allen mellett a második legtöbb alkalommal emelte fel a 102 kg-t, mégpedig 27-szer. A 40 yardot majd a Pro Day-en futja meg március 22-én.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr954222273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása