Magyar New York Giants Szurkolói Blog

1/32-es pick lehet: Dont'a Hightower

2012. március 01. - Asbee

Következő célpontom az Alabama középső linebackere, Dont’a Hightower. Első kör végi prospect, igaz nagyobb esély van arra, hogy már előttünk elviszik, de bennmaradhat akár 1/32-re is.

1990. március. 12-én látta meg a napvilágot a Tennesse állambeli Lewisburgben. 6’2” magasságához 265 lbs tömeg párosul, felépítése tehát megfelelő az MLB poszthoz. Már high schoolban megmutatta kivételes képességeit, négy csillagos prospectként volt beharangozva. Utolsó középiskolai évében 168 tackle mellett kiharcolt öt fumble-t és leszedett öt interceptiont, az offense-ben pedig 19 TD mellett 875 yardot hozott. Pályafutását az Alabama egyetemi csapatában folytatta.

2008-ban újonc szezonjában már kezdőként szerepelt Rolando McClain mellett. Kiválóan szerepelt, 64 tackle-t gyűjtött be, a negyedik legtöbbet csapatából. Minden mérkőzésen volt legalább egy tackle-je, 7 meccsen pedig legalább 5. Legjobban az LSU ellen villogott, 11 alkalommal állította meg az ellenfél játékosait. 2009-es szezonja ellenben igen hamar véget ért, az Arkansas ellen ACL szakadást szenvedett. 2010-ben aztán visszatért, 70 tackle írható fel a neve mellé és egy interception is. McClain helyén a „mike” pozícióban kezdte a szezont, majd visszatért eredeti helyére. Utolsó évében aztán a Crimson Tide brutális védelmének a vezére volt, legproduktívabb idényét is ekkor produkálta, 81 tackle-vel és 3 sackkel.

Jó ösztönei vannak, emellett pedig méreteihez képest jó a reakcióideje is. A play-action playeket jól olvassa le, nem mozdul el a rossz irányba. Run stopban jó, méretének köszönhetően megeszi a futókat a lyukakban. Képes áttörni a falember blokkjain. Egy agresszív séma nagy esélyt adna neki a run blitzeknél a big playekre. Gyengébb sebessége miatt külső playeknél csak akkor képes szerelni, ha jó szögből érkezik. Ösztönei azonban kiválóak, így passzok ellen is sikeresen alkalmazható. A running back route-okat jól olvassa le. Hatótávolsága kisebb, rövid távon azonban man coverage-ben is jó lehet a TE-k, vagy slot WR-k ellen., misdirection esetén azonban problémája lehet. Tackle-ben erős, gyorsan reagál a blokkok ellen. A futókat az oldalvonalig képes üldözni. Pass rush-ban sem rossz, akár szituációs DE-nek is lehet alkalmazni. Gyorsaságával, erejével be tud törni a backfieldre. Irányváltása átlagos.

McClain NFL-be való távozása után átvette a vezér szerepét, egy ilyen típusú játékos pedig mindenképp jól jönne a LB sorunkba. Blackburnnél hosszabb távon jobb játékos kell, Williams és Boley pedig nem ilyen jellegű játékos. Sérülése után sikerült visszatérnie és ismét magas színvonalon játszani. A combine-on a 40 yard dash-t (4.68 s) és a vertical jumpot (32 inch) teljesítette, mindkettőt átlagos eredménnyel.  Első kör végére várják, talán benn marad még 1/32-re. Ez esetben pedig lehet esély Hightower draftolására.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr224274421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása