Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Ki lehet Jacobs utódja?

2012. március 10. - Asbee

Brandon Jacobs távozásával új helyzet állt elő a futók között. Jacobs évekig a franchise egyik arca volt, és ahogyan fogalmazott, távozásával csak ő hagyta el a klubot, a neve azonban mindig szerepelni fog a Giants mellett. Pótlására több megoldás is születhet.

Ahmad Bradshaw egyértelműen az elsőszámú futó a rosteren, 2010-es szezonja remekül sikerült, most azonban ő is megszenvedett a futásblokkolással. D.J. Ware 2007 óta a csapat tagja, túl sok mindent azonban nem tudott felmutatni. Hol sérüléssel szenvedett, hol nem kapott lehetőséget, most viszont nagyobb szerep juthat neki is. Idén volt a „legproduktívabb”, igaz most sem volt túl sokat a pályán. A futás mellett az elkapásokban is hasznos lehet, Eli számos alkalommal kereste őt a middle screen passzokkal. Személyében csak egy harmadik számú futót látok.

Aki egyértelműen profitálhat a helyzetből, az Da’Rel Scott. Victor Cruz után ő lehet a következő, aki a semmiből robbanik be a köztudatba. Az offseason során két big play-t is bemutatott (fake puntot hordott TD-re a Patriots ellen, a Bears ellen pedig egy 99 yardos TD futás), élesben azonban eddig még nem mutathatott túl sokat. Az idény közepén ugyan néhány alkalommal bevetette Coughlin, Saints elleni fumble azonban megpecsételte tavalyi sorsát. Gyorsaságára a jövőben nagy szükség lehet, Bradshaw mögött nagy eséllyel pályázhat a második számú RB pozícióra.

Andre Brown található még a rosteren, aki draftolásakor úgy érkezett, hogy akár a kezdő futónk is lehet. Ehhez képest sérülése(i) miatt több csapatot is megjárt, majd ismét New Yorkban kötött ki. A nyáron biztos kap még egy lehetőséget a rosterre kerülésre, túl sokat azonban ne várjunk már tőle. Mindhárom futónk előtte áll a rangsorban. Megjárta már Denvert, Indianapolis-t és Washingtont is, de mindenhonnan távozni kényszerült rövid idő után.

Ez a jelenlegi helyzet, most lássuk, hogyan alakulhat a jövő. Nekivághatunk 2012-nek ezekkel a játékosokkal, esetleg egy UDFA pályázhat egy roster helyre. A nagy kérdés az, hogy mennyire bízik az edzői stáb Scott képességeiben. Azt tudjuk, hogy Bradshaw és Ware mire képes, ha Scott fel tudja küzdeni magát második számú futónak, akkor akár elégséges is lehet a mostani játékosállomány. Ami aggaszt, hogy Bradshaw szinte minden évben küzd valamilyen sérüléssel, kiesésével tovább gyengülhet a futójáték. No és persze a run block… Amikor a futójáték megfelelően működött a passzok mellett, akkor szinte mindig megnyertük a meccset. Az offseasonben így biztosan az egyik fő prioritás a futásblokk feljavítása lesz.

Egy újabb futó érkezése tehát várható. A FA piacról véleményem szerint nem lenne sok értelme hozni valakit, sokkal inkább a draftról. Személy szerint Robert Turbint látnám szívesen a csapatban, brutális felépítése mellett gyors is. Méltó utódja lenne Jacobs-nak. 40 yard dash eredménye elfogadható, fekvenyomásban az élen végzett, nem vallott szégyent a combine-on egyik feladat során sem. Harmadik körben remek húzás lenne, ráadásul olyan helyzetben vagyunk, hogy akkor simán húzhatunk már ide is (mondjuk egy TE és egy OL játékos után).

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr144304174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása