Magyar New York Giants Szurkolói Blog

1/32-es pick lehet: Dwayne Allen, TE

2012. március 12. - Asbee

Dwayne Allent a class legjobb tight endjének tartották, olyan játékosnak, akit már az első körben elvihetnek. A combine nem sikerült túl jól neki, a pro day-en azonban visszaszerezte régi respektjét. Ennek fényében valóban már az első körben gazdára találhat.

Nézzük meg közelebbről ki is az a Dwayne Allen. 1990. február. 24-én látta meg a napvilágot a North Carolina állambeli Fayetteville-ben. 6’4” (193 cm) magasra nőtt, és ha a mérlegre áll, akkor a mutató 255 lbs-t (116 kg-ot) mutat. A középiskolát befejezve - ahol összesen 68 elkapást és 1257 yardot ért el – a harmadik legjobb TE prospectnek tartották. Egyeteméül a Clemsont választotta a Florida State, Georgia, North Carolina és a Virginia Tech előtt.

2008-ban redshirted player volt, így 2009-ben kezdte meg egyetemi pályafutását. 10 elkapásból 108 yardot és 3 TD-t ért el. Nagy szerepet játszott a Miami elleni hosszabbításos győzelem során 4 elkapásával. Első elkapásából pedig mindjárt touchdownt szerzett a Georgia Tech ellen. 2010-ben már produktívabb volt, igaz csak egy TD-t szerzett, azonban 373 elkapott yarddal zárt 33 elkapással. Nemcsak elkapásban, hanem blokkolásban is megmutatta remek képességeit. Utolsó egyetemi évében potenciális veszélyt jelentett az ellenfél end zone-ja környékén, amit mutat 8 TD-je is. Kettő híján összejött az 50 elkapás is 577 yard kíséretében.

A snap pillanatában jól lő ki, alacsonyan kezdi meg a route-t, remekül gyorsul. Indulás előtt képes besegíteni a blokkolásban a pass rusher ellen. Elég erős ahhoz, hogy megverje a jammeket. Remek, puha kezekkel rendelkezik, az üres elkapásokat magabiztosan teljesíti. Az elkapott labdát egyből képes biztonságosan birtokolni. Emberrel a nyakán is képes lehúzni a labdát és ellenállni az ütéseknek. A route-ot remekül futja meg, könnyen elszakad az emberétől, nehéz követni. Jól gyorsul és fordul, sebessége jó, azonban nem elit. Az elkapás után agilis, erőteljes futó, elfogadható stiff armmal. A defensive backeken képes átgázolni és hasznos yardokat hozni egy rövid elkapásból is. Térdét remekül használja a blokkoláshoz, kezeit jól helyezi el az ellenfélen. Ereje elfogadható. A downfielden mozgásból való blokkolásban kiváló. Személyiségéről tudni kell, hogy mindent belead, komolyan veszi a focit. Pro style offense-ből jön, amiben kulcsfontosságú játékos volt. Jól döntött, hogy redshirt juniorként kijött a draftra. Leginkább Alge Crumplerhez hasonlítható. 2011-ben John Mackey díjat kapott.

Az előző sorokból tehát kiderül, hogy csupa jót lehet elmondani Allenről. Első kör végére jósolták, akár lecsúszhat a 32-dik helyig is. A combine után azonban Fleener mögé helyezték, azt mondták, hogy legfeljebb csak a második körben kelhet el, a remek pro day azonban ismét az első kör környékére repítette. A free agent piac holnap kezdődik, a cap helyzet miatt azonban nem valószínű, hogy klasszis játékosokat tudunk hozni, így elsősorban a draftról várható erősítés. A második kör végén már biztosan nem lesz benn, az első körben azonban megfontolandó a draftolása.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr64312685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása