Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Komoly büntetések a Redskins és a Cowboys csapatánál

2012. március 13. - GaborKerek

 

A Giants két csoportriválisa, a Dallas Cowboys valamint a Washington Redskins csapata is komoly büntetésekkel kell, hogy szembenézzen, köszönhetően az NFL legújabb intézkedésének.

A FA piac megnyitása előtt egy nappal az NFL 36 millió dolláros cap büntetéssel sújtotta a Washington Redskins csapatát, valamint 10 millió dolláros büntetéssel a Dallas Cowboyst. Az ok a 2010-es cap (fizetési sapka) mentes évben elkövetett szabályszegés. Tehát ennyivel kevesebb pénzük lesz a játékosaik fizetéseire, újak igazolására. Annyi könnyítés van a dologban, hogy a büntetést a csapatok két részletben írhatják le idén és jövőre. Az Oakland Raiders és a New Orleans Saint (Zajlik az élet arrafelé, gondoljunk csak az elég friss „vérdíj” botrányra) is elkövetett kisebb rendű szabálysértéseket, de azok mértéke meg nem teljesen tisztázott.

A Redskins 2 nagy igazolásának, Albert Haynesworthnek és DeAngelo Hallank alakította úgy a szerződését, hogy gigászi mennyiségű option bónuszt (36 millió dollár) mint aláírási bónuszt csoportosítottak a cap mentes évbe, ezzel egy összegben megszabadulva későbbi cap terhektől,
a Cowboys pedig Miles Austin szerződését alakította úgy, hogy Austin az első évében 17.078 milliós alapfizetést kapott. A csapat ebből kifizetett 10 milliót (Ez a büntetés oka és mértéke is), a maradék 7.078 pedig, mint halasztott fizetés, 2011-ban vándorolt Austin bankszámlájára.

Az így keletkezett 46 millió dollárt ( 36 Washington + 10 Dallas) az NFL a fent említett 4 csapatot leszámítva egyenlően osztja szét a többi gárda között, akik így 1.6 millió dollárnyi fizetési sapka emelést kaptak.

A bonyodalom azonban még csak most kezdődik. A csapatokat (az összest) a cap nélküli év előtti tulajdonosi találkozókon figyelmeztették (Egyes források szerint legalább hatszor), hogy esetleges hasonló húzásoknak komoly következményei lehetnek. A Redskins már hivatalosan megkérdőjelezte a büntetések jogosságát, miután a General Manager Bruce Allen kijelentette, Semmiféle írott dokumentációt nem kaptak ezen lépéseikkel kapcsolatban az NFL-től, ráadásul mindkét szerződés jóváhagyásra került a liga által.

A kérdés csupán az, hogy ha 28 csapat megértette és fékezni tudta magát, akkor ők miért nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr704314176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása