Magyar New York Giants Szurkolói Blog

FA piac első nap avagy a washingtoni nagybevásárlás

2012. március 14. - GaborKerek

A FA (Free Agent – szabadügynök) piac első napján a frissen megbüntetett Redskins nagybevásárlást tartott elkapók terén, míg más nagy nevek is új otthonra leltek.

A frissen kiszabott 36 millió dolláros cap büntetés (Aminek most már biztos, hogy felét idén kell elviselniük) ellenére a Washington Redskins nagyon aktív volt a FA piacon, különösen az elkapók terén. Pierre Garcon szerződéséről már olvashattatok, de ide tette át székhelyét Josh Morgan is (5 év, 12 millió, 7.5 garantált ) valamint a volt korábbi Broncos játékos Eddie Royal iránt is nagyon érdeklődnek, korábban már az a hír is napvilágot látott, hogy sikerült megegyezniük, de ezt később mindkét fél cáfolta. Mindezek mellett a csapat újraigazolta DE játékosát, Adam Carrikert. (4 év, 20 millió, 7 millió garantált - képen)

 

A Seattle Seahawks csapata is új szerződést adott védőfala egyik tagjának, Red Bryantnek. Mivel a Patriots is érdeklődött a játékos iránt, ezért nem tétlenkedtek, és egy 5 éves, 35 milliós ( 14.5 millió garantált) ajánlattal láncolták magukhoz a duci defensive endet.

 

San Diegóban is zajlik az élet, a szurkolók egyik szeme sír, a másik szeme haj….ja, elnézést, az más. Örülhetnek, hiszen újabb 3 évet fog eltölteni a csapatban a kiváló center, Nick Hardwick. A korábbi 3. Körös választás 13.5 millió dollárral gazdagodik a hosszabbításnak köszönhetően.
Ami miatt nem teljes az örömük, az az, hogy bekövetkezett, amire már sokan számítottak, a szenzációs elkapó, Vincent Jackson (képen) elhagyta a csapatot (Miután folyamatosan franchise tag alatt játszott, nem is meglepetés) és Tampába szerződött. (Freeman arcát szerettem volna látni, amikor megtudta) A szerződés 5 évre szól, 55.555.555 dollár értékben, 26 millió dollár garantált pénzmennyiséggel. További érdekesség, hogy az első 3 év alatt akár 36 milliót is zsebre tehet Jackson.

 

A balhés sztárelkapó, Brandon Marshall is új otthonra lelt, igaz őt elcserélték. A Chicago Bears idei és jövő évi 3. Körös választási jogáért hagyta el a Miami csapatát. Ezzel újra összeáll a korábbi denveri Cutler – Marshall sikertandem....Chicagóban. Hozzá kell tenni, hogy a jelenlegi chicagoi QB edző, Jeremy Bates volt anno az offensive coordinator a Broncosnál.

 

Maradva az elkapóknál, a Colts legenda Reggie Wayne 3 éves hosszabbítást írt alá csapatával, a szerződés részleteit még nem hozták nyilvánosságra.

 

Mivel az elkapók ellen védekezni is kell, ezért pár csapat a CB pozíciót erősítette meg. Elsőként nézzük a St. Louis Rams csapatát, ahol a friss HC Jeff Fischer nem tétlenkedett, és leigazolta korábbi játékosát, a Tennessee Titans volt Pro Bowl cornerbackjét, Cortland Finnegant. A szerződés 5 évre szól és belsős hírek szerint 50 millió dollár körüli. A szerződés két okból sem meglepő. Mint írtam is, Fischer már dolgozott együtt Finnegannel, másrészt tavaly a Rams teljes CB alakulatán példátlan dögvész söpört végig, kellett az egészséges játékos.

 

A tavalyi parádés éve után a San Francisco 49ers csapata új szerződéssel ajándékozta meg a CB Carlos Rogerst. A 2011-ban 6 interceptiönnel záró játékos 4 évre írt alá nagyjából 31.3 millió dollár értékben, részletek egyelőre ismeretlenek.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr484315888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása