Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Free agent helyzet

2012. március 21. - Asbee

Eltelt egy hét a free agent piacból, lássuk, hogy állunk, kik azok, akik érkeztek, akik maradtak, és azok a játékosok, akiknek a sorsa egyelőre nem tisztázott.

Akik maradnak

Domenik Hixon, WR/KR

Steve Weatherford, P (tag, majd 5 év 12,75 millió $)

Bruce Johnson, CB (1 év 540 ezer $)

Jake Ballard, TE (1 év 540 ezer $)

Justin Tryon, CB

Michael Coe, CB

Terrell Thomas, CB (4 év 28 millió dollár)

David Carr, QB (1 év 990 ezer $)

A két legfontosabb újraigazolt játékosunk egyértelműen Terrell Thomas és Steve Weatherford. TT sérülése előtt a legjobban teljesítő cornerback volt a rosteren, míg Weatherford szinte elfeledtette Matt Dodge bénázásait. A CB helyzet gyakorlatilag teljesen megoldódott a backupok újraigazolásával. Számomra külön öröm, hogy Bruce Johnson kap egy újabb esélyt. Jake Ballardot is könnyű volt megtartani státusza miatt.

Akik érkeztek

Larry Donnell, TE

Joel Reinders, OL

Martellus Bennett, TE (1 év 1,8 millió $)

Chris Horton, DB

Nem túl acélos az érkezők névsora, igaz Martellus Bennett bebizonyíthatja, hogy a kezdők között is helye van. A Dallas-ban Jason Witten mögött nem volt esélye erre. Felépítése azonban kedvező a játékrendszerünkbe. Chris Horton Washingtonban töltött el három szezont, rookie évében kiváló volt, utána azonban sérülések hátráltatták, tavaly pedig nem lépett pályára. Egy esélyt még kap tőlünk.

Akik távoztak

Brandon Jacobs, RB – cut

Mario Manningham, WR – 49ers (2 év)

Aaron Ross, CB – Jaguars (3 év, 15,3 millió $)

Már az FA piac nyitánya előtt szakítottunk Jacobs-szal, mivel a vezetőség nem tudott megállapodni vele egy új szerződésben. Eddig nem kellett senkinek, így napvilágot láttak olyan hírek, miszerint visszatérhet New Yorkba. Mario Manningham a csapat hasznos tagja lehetett volna Cruz és Nicks mögött, a nehéz cap helyzetben azonban nem volt esély a megtartására. Thomas újraigazolásával lehetett számítani Ross távozására is, aki Jacksonville-be távozott.

Akik távozhatnak

Rocky Bernard, DT

Will Blackmon, CB/KR

Michael Clayton, WR

Deon Grant, S

Kareem McKenzie, OT

Devin Thomas, WR

Dave Tollefson, DE

Tony Ugoh, OL

Derrick Martin, DB

Jimmy Kennedy, DT

Jonathan Goff, LB

Chase Blackburn, LB

Egyelőre a legtöbb játékosunk jövője nagyon bizonytalan, legtöbben azonban valószínűleg távoznak. Az már korábban kiderült, hogy McKenzie-t életkora miatt elengedjük, ő szinte biztosan nem tér vissza, ahogy Dave Tollefson sem. Csere DE-nek megfelelő, ellenben ezen a poszton igen jól állunk, ő pedig szeretne jobban kibontakozni. Erre a sorsa juthat a playoff hősünk, Chase Blackburn is. Ugyan visszatérése után túlteljesítette magát, azonban a hírek szerint inkább a fiatalokkal számolnak a linebacker sorban. Jonathan Goff sérülésből lábadozik, pedig tavaly robbanhatott be volna igazán a klasszisok közé. A szakértők szerint kissé alulértékelt, azonban voltak mérkőzések, mikor csak a sajtótájékoztatón találkozott az ellenfél futóival… Devin Thomas leginkább special teamer, a lehetőséget remélem megkapja a bizonyításra és maradni fog. Deon Grant nickelben kezdett Phillips és Rolle mellett, életkora (és teljesítménye) miatt viszont véhetően távozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr484329571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása