Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft stratégia 1. kör

2012. március 30. - Asbee

Kevesebb, mint egy hónap van már csak a draftig és ugyan a mi csapatunk csak utolsóként választhat, azonban így is behúzhatunk értékes játékosokat. Jelen írásban nem feltétlenül a játékosok személye lesz a döntő, hanem a poszt, ahová húznunk kell.

Jerry Reese előszeretettel alkalmazza a „best player available” stratégiát, vagyis az elérhető legjobb játékost választja ki. Eddig ez nagyon bejött, gondoljunk csak JPP-re (pedig mennyire fogtam a fejem mikor őt draftoltuk, nem is a poszt, hanem a bust esély miatt), vagy akár Prince Amukamára, aki top10-es prospectnek volt beharangozva Patrick Peterson mellett. Super Bowl győztesként remek alkalom nyílik a BPA ismételt használatára, nagy lyukak nincsenek a csapatban, néhány pozíció azonban megerősítésre vár. Természetesen az első körrel nyitok megindokolva a posztokat is.

Ahová igen: OT, MLB

A Beatty, Diehl, Brewer hármas mellé mindenképp kell egy negyedik ember is. Beatty bevált a vakoldalon, Diehl viszont lassú már oda, mehet a túloldalra. Brewer egyelőre kiegészítő szerepet kaphat, egy rookie pedig tökéletesen meglenne mellettük. Kalil, Reiff és Martin valószínűleg nem lesz már elérhető 1/32-nél. Jöhetne Mike Adams vagy Zebrie Sanders. Előbbi mindkét oldalon bevethető (de inkább LT), utóbbi pedig jobb oldalon jelentene erősítést, amire véleményem szerint nagyobb szükség van. Hogyha oda húzunk, akkor érdemesebb lenne várni egy kört. Falembereket egyébként sem húzunk túl gyakran az első körökben, így van egy olyan érzésem, hogy most sem fogunk. Három mostani emberünk versenghet a kezdő pozíciókért, egy hátsóbb körös rookie pedig várhatja a sorát. Mindenezek figyelembe vétele ellenére azonban egy első körös OT pick nem lenne rossz húzás.

Másik sarkalatos pont a középső linebacker pozíciója. Évek óta várjuk/vártuk egy klasszis LB érkezését, azonban nem jött, a csapatrész pedig ahogy tudott összeállt. Nagy valószínűséggel Jonathan Goff és Chase Blackburn is távozik, így marad Greg Jones és Mark Herzlich. Előbbit kb. harmadik körös prospectként tartották számon, a drafton azonban egészen a hatodik körig csúszott, míg Herzlich betegsége előtt első kört ért volna. Mindketten kaptak már rookie évükben is kisebb-nagyobb szerepet, egy újonctól várható teljesítményt hoztak. Kettejük közül nekem Herzlich játéka tetszett jobban. A cap helyzet miatt egy erős free agent igazolására nem volt lehetőség, így ezt a drafton pótolhatjuk. Luke Kuechly és Dont’a Hightower érhet első kört, előbbi már nem lesz benn, utóbbi azonban New Yorkban köthet ki.

Ahová talán: OLB, TE, OG, WR

Ha már linebacker, akkor egy OLB-t is húzhatunk, mégpedig Zach Brownt. Ez esetben Boley behúzódhat középre (ahogy azt már megtette néhányszor), Kiwanuka (már ha nem tér vissza DE-be) és Williams mögött pedig tanulhatna Brown. Gyorsasága új színt vinne a linebacker sorba.

Ugyan a tight end posztot megerősítettük Martellus Bennett érkezésével, azonban Ballard és Beckum a szezonkezdetre vélhetően nem lesz jelen. Kettejük közül én már csak Ballardra számítok hosszabb távon, igaz az idény elején véleményem szerint kissé túlteljesítette magát. Bennett egyelőre talány, mellé azonban kell egy játékos, aki blokkolni is tud. Mi lenne, ha Coby Fleener lenne az? Nem minden csoportellenfelünk szeret védekezni a tight end ellen, Eli pedig minőségi célpontot kapna.

A fal belső részét jobbnak tartom a külső részénél, azonban egy emberre szükség van ide is a depth chartra. Chris Snee helye alap, míg Kevin Boothe végre kiérdemelheti a kezdő helyet a „franchise backup” titulus után. Az ajtón azonban erőteljesen kopogtat Mitch Petrus. Az első körben Kevin Zeitler vagy Kelechi Osemele lehet a legjobb választás 1/32-re, persze lecsúszhat akár Cordy Glenn is.

Igen, a WR-k… Manningham ugyan távozott, én azonban még mindig jónak látom a minőséget az elkapók között. Nicks és Cruz a csapat sztárjai, ha pedig rosszabb napot fognak ki, akkor a Hixon, Barden, Jernigan hármasból valakinek elő kell majd lépnie. A leendő rookie-k igen jó képességűek az elkapók között, szép számmal található magas játékos is, mint például Alshon Jeffery, Rueben Randle, vagy Stephen Hill. AZ ő képességük miatt érdemes fontolóra venni az első körös WR picket is. Ugyan az elsődleges cél, hogy Nicks és Cruz további évekre kötelezze el magát New Yorkban, azonban egy súlyosabb sérülés esetén már gondban lehetünk.

Ahová ne: RB, secondary, C

A mock draftokban előszeretettel írtak hozzánk az első körben futókat. Én viszont a következőket kérdezném: Ahmad Bradshaw tudott futni a fal segítségével? Nem. Brandon Jacobs tudott futni a fal segítségével? Nem. David Wilson tudna? Az offensive line rekonstrukciója nálam nagyobb prioritást élvezne, mint egy első körös futó. Az egyébként is közhely, hogy a RB posztnál hátsóbb körökben is nagy eséllyel lehet találni használható játékost. Korábbi első körös futóink pedig igen nagy százalékkal kapták meg a bust jelzőt.

Egy CB vagy egy S szintén feltűnt már egy-egy mock-ban. Ezt még nagyobb ökörségnek tartom. Tele vagyunk első és második körös pickekkel. Webster évek óta megbízhatóan teljesít, Thomas-t nagy pénzért most igazoltuk újra, Amukamara egészséges, a backupok pedig leszerződtek. A safety poszt az idei class-ban alapból elég gyenge, ha pedig backupot keresnénk még, azt találunk a szabadügynökök között is. Inkább safety-t prognosztizálnak első körben, egyedül Mark Barron rendelkezik első körös potenciállal.

Center posztra szinte biztosan nem húzunk, Dave Baas kapta meg a kezdő helyet, az edzői stáb bízik benne, ráadásul a pénzét is keményen megkapja. Peter Konz pedig nem villogott a combine során (fekvenyomásban 18…), így ha be is húzunk egy centert, azt maximum a hátsó körökben tesszük meg.

Tőletek olvasóktól pedig várom a kommentet, akár itt, akár facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr934350227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása