Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Sam Darnold, QB (USC)

2018. április 07. - Asbee

Vissza a top tehetségekhez, az 1/1-re talán legesélyesebb játékos kerül most bemutatásra. Ő nem más mint Sam Darnold, akinek a pályán mutatott játéka hagy kívánnivalót maga után, de a játékosmegfigyelők komoly fejlődési potenciált látnak benne és őt tartják a leginkább vezéralkatnak az irányítók között. Derítsük ki igazuk van-e.

1997. június. 5-én született Capistrano Beach-en Kaliforniában. A San Clemente High School tanulójaként a foci mellett kosárlabdában is remekelt és komoly jövőt jósoltak neki ott is. A futballcsapatban elkapóként és linebackerként kezdett, de a kezdő QB sérülése után ő ugrott be helyettesként és megnyerte a meccset. Ezután visszatért az eredeti pozícióiba, de később az övé lett a karmesteri pálca ahol bizonyította a rátermettségét és több rekordot is megdöntött. 4 csillagos tehetségnek rangsorolták. Az Oregontól, a Northwesterntől, a Utah-tól és a Duke-tól kapott ösztöndíjat, de az egyik edzőtábor során meggyőzte a USC edzőit, akik azonnal magukhoz csábították.

Ott a védőkoordinátor linebackerként szerette volna alkalmazni Darnoldot aki ezt elutasította, így redshirt miatt kihagyta az első évét. Csereként ment neki 2016-nak, de három mérkőzés után ő lett a kezdő és teljesen megfordította a USC szekerét. Nem véletlenül lett a Pac-12 konferencia legjobb freshmanje és az Archie Griffin Award is az ő kezében landolt. A legutóbbi szezont a Heisman egyik várományosaként várta, de a szezon eleje inkább az interceptionjeiről maradt híres. Később összekapta magát és a Rose Bowlon is nyerni tudtak, ami javított a megítélésén. Január. 3-án jelentette be, hogy profinak áll és jelentkezik a draftra.

Erősségek

Jó felépítésű, mobilis irányító. Remekül mozog a zsebben, a nagyobb tömegben is feltalálja magát. Kellően gyors és kreatív ahhoz, hogy meghosszabbítsa a játékot. Ugyan nem neki van a legerősebb karja, de a hosszú átadásoknál is megtalálja az elkapót. Mozgás közben is el tudja juttatni a célpontjához a labdát. Jól lát a pályán, nem ragad le az első readnél. Kiválóan oldja meg a rövid játékokat, amelyek a kulcsot jelenthetik a győzelemhez. Ezeknél a gyors play-eknél el tudja rejteni a technikájával kapcsolatos hiányosságokat. Fejben is megállja a helyét, nem hagyja, hogy befolyásolja egy rossz játék. A kulcsszituációkban is nyugodt tud maradni. Szívós játékos, 2016-ban mindössze hatszor, egy évvel később pedig 29-szer sackelték. Érettebb a koránál és a sikertől sem száll el. Kiváló mérleget produkált a USC-nél, 20-4-gyel fejezte be az egyetemet. Remek vérvonal, az édesapja falember volt, az édesanyja pedig röplabdázott.

Gyengeségek

Sokkal jobban kell ügyelnie a labdára, a 22 interceptionje mellett volt 21 fumble-je is. Sokat kell javítani a dobási mechanizmusán, eléggé kaotikus a lábmozgása és ez a pontosságát is befolyásolja. Nem fordít kellő figyelmet arra, hogy rendesen beleálljon az átadásaiba. Túl sok kockázatos játékot vállal be, nem olvassa a célpont közelében levő védők mozgását. Túlságosan is befolyásolta a gyenge támadófal a produkcióját. Kevés tapasztalattal rendelkezik, a középiskolában mindössze egy, az egyetemen pedig két szezont húzott le irányítóként.

Combine eredmények

Méretek: 6'3" és 220 lb
40 yard: 4,85 s
Súlypontemelkedés: 26,5 inch
Helyből távolugrás: 105 inch
3 cone drill: 6,96 s
20 yard shuttle: 4,4 s

Kockázatos lehet a kiválasztása, én elsősorban a scoutok véleménye miatt értékelem magasan, a játéka engem nem teljesen győzött meg. Mentálisan nagyon erős és akárhová kerül biztosan nem lesz problémája a beilleszkedéssel. A gyengébb játékára a kevés tapasztalat is válasz lehet, talán nem ártott volna neki még egy év az egyetemen, de üzletileg mindenképp indokolt a college-ból való búcsúja. Nem tudom róla kijelenteni, hogy egyértelműen a bukást várom tőle, de azt sem, hogy a Hall of Fame-ben látjuk viszont. Látok benne annyit, hogy tanítható legyen, azonban a megfelelő csapathoz kell kerülnie és várni kell a pályára küldésével, különben könnyen a bustok között emlegethetjük őt.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9813815918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása