Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Offseason értékelő: Washington Redskins

2018. július 05. - Asbee

A csapatunkról már készült egy offseason értékelő, azonban szinte az egész NFL-ben mozgalmasan telt az idei holtszezon, így a csoportriválisaink is bemutatásra kerülnek. Mindig történik valami az NFC Eastben, egyik csapatot sem lehet leírni és idén is nagy csatákat várhatunk. Most a Redskins kerül terítékre.
 

7-9-es mérleggel az NFC East 3-dik helyén végeztek 2017-ben, amely csalódásnak számított a fővárosban az egy évvel korábbi 8-7-1 után. Igaz az is fájó lehetett, hiszen az utolsó mérkőzésen Kirk Cousins kezében volt a rájátszást jelentő labda, ő azonban Dominique Rodgers-Cromartie-t vette célba. Kell is a győzelem, hiszen Jay Gruden az ötödik szezonját kezdi meg a csapat élén és eddig csak egyszer jött össze a play off. Nem is elégedettek vele a szurkolóik, hiszen úgy látják hogyha nem tud változtatni, akkor ismét rájátszás nélkül maradnak, ami Gruden állásába is kerülhet. A coordinatorok is maradtak, Matt Cavanaugh felel a támadókért, Greg Manusky a védőkért, Ben Kotwica pedig a speciális egységért.

Fontosabb offseason mozgások

Érkezett

  • Alex Smith QB - trade: Kendall Fuller + 3. kör. Hosszabbított, 4 évre 94 millió dollárért írt alá (71 millió garantált)
  • Paul RIchardwon WR - 5 év, 40 millió $ (20 millió garantált)
  • Orlando Scandrick CB - 2 év, 10 millió $
  • Pernell McPhee LB - 1 év, 1,8 millió $

Hosszabbított

  • Quinton Dunbar CB - 3 év, 10,5 millió $
  • Mason Foster LB - 2 év, 3,4 millió $
  • Dustin Hopkins K - 3 év, 6,9 millió $
  • Ty Nsekhe OT - 2. körös tendert kapott
  • Brian Quick WR
  • Zach Brown LB - 3 év, 24 millió $

Távozott

  • Kirk Cousins QB (Vikings) - 3 év, 84 millió $ (full garantált)
  • Bashaud Breeland CB - ?
  • Kendall Fuller CB (Chiefs) - a Smith trade miatt
  • Ryan Grant WR (Colts) - 1 év, 5 millió $
  • Spencer Long G/C (Jets)
  • Trent Murphy EDGE (Bills) - 3 év, 21 millió $
  • Niles Paul TE (Jaguars)
  • Terrelle Pryor WR (Jets)
  • Will Compton LB (Titans)

 

Természetesen az irányítókérdés kapta a legnagyobb figyelmet, hiszen évek óta húzódott Kirk Cousins hosszútávú szerződése, akiről végül lemondtak Washingtonban és egy csere keretében megszerezték Alex Smith-t. Megszokottá vált, hogy őrült pénzt kapnak a QB-k és ez mindkettejükre igaz. Nem biztos, hogy rosszul jártak ezzel a váltással, vannak kétségeim Cousins játékával kapcsolatban. Ugyan szép számokat tud hozni és a mérkőzések nagy részében magabiztosan osztogatja a labdákat, de közel sem biztos, hogy a kulcshelyzeteknél őt választanám, nagyobb biztonságot nyújthat Smith. Az érték is rendben van (Fullert szvsz túlságosan is kedveli a PFF) és továbbra is marad egy kezdő irányítójuk. Javítani kellett az elkapók állományán is, Paul Richarson érkezett "megmentőnek", de kicsit vastagon fogott nála a ceruza. Mindössze egy erős éven van túl és ahogy tavaly Terrelle Pryorral, úgy idén vele fürödhetnek be a Rézbőrűek. Persze ha tovább tud fejlődni Josh Doctson és Jamison Crowder is azt hozza amit tud, akkor akár kínos meglepetésben is részesülhetnek az ellenfelek cornerbackjei. A rutinos játékosok táborát fogja növelni Orlando Scandrick és Pernell McPhee, akik közül előbbi komolyabb összeget kapott, de ha kifogott már rajta az idő, akkor jövőre könnyen megválhatnak tőle.

Breeland és Fuller elengedésével szükség volt a cornerback sor mélyítésére, így megtartották Quinton Dunbart. Ha mindenki azt hozza amit tud, akkor okozhatnak némi fejfájást az elkapóknak a CB-k, de Norman és Scandrick is elmúlt már 30. Szépen lassan az a játékos lett Zach Brown, akinek anno a Titans gondolta és egy busás szerződést eredményezett a sok tackle. Egy jó rúgó is igen hasznos tud lenni, Dustin Hopkins pedig eddig mindegyik évében 80% feletti pontossággal rúgott, így ő is megkapta a megérdemelt hosszabbítást.

Cousins mellett Trent Murphy a legnagyobb nevű távozó, aki az előző szezont térdsérülés miatt kihagyta és várható volt, hogy a Bills ajánlatával nem fog versenyezni a Redskins. Ezt jó döntésnek tartom, hiszen Ryan Kerrigant a liga legjobb OLB-i között tartják számon és Preston Smith is képes az irányítók lezúzására. Összességében nem érte túl nagy vérveszteség a Washingtont, a távozók helyére bőven jöttek érkezők és több fontos játékossal is sikerült hosszabbítani.

Draft class

  • 1/13: Daron Payne DT (Alamaba)
  • 2/59: Derrius Guice RB (LSU)
  • 3/74: Geron Christian OT (Louisville)
  • 4/109: Troy Apke S (Penn State)
  • 5/163: Tim Settle DT (Virginia Tech)
  • 6/197: Shaun Dion Hamilton LB (Alabama)
  • 7/241: Greg Stroman CB (Virginia Tech)
  • 7/256: Trey Quinn WR (SMU)

 

Általánosságban elmondható, hogy jó értékelést kapott a Redskins draftja, de nekem vannak némi kétségeim. Remek alapanyagnak számít Daron Payne, akinek a játékából elsősorban a csapattársai profitáltak a Bamán (jó példa lehet a mi esetünkben Dalvin Tomlinson). A testalkatához képest hihetetlenül jól mozog, így ha jól alkalmazzák akkor nagy jövő állhat előtte. Derrius Guice is nagy fogás lehet, hiszen az első körbe várták, de én mindig ódzkodom ezektől a nagy csúszóktól, nem egyszer keltenek csalódást ezek a játékosok a profik között. Needre érkezett Geron Christian, de engem nem győzött meg az egyetem alatt. A harmadik körben már bátrabban lehet kísérletezgetni, de eléggé reach szaga van a Troy Apke picknek. Az idei és a tabalyi játékosbörzéből kiindulva elég komoly Bama fétis van Washingtonban.

Összegzés

Kissé mintha háttérben lenne a Redskins a többi NFC East csapathoz képest ami nem biztos, hogy olyan nagy probléma. Egyértelmű, hogy sokat beszélnek a bajnok Eagles-ről, a Cowboys a legnépszerűbb csapat az USA-ban és a csapatunk is elég sok tárgyalni valót generált. Mindig jó teljesítményt várnak a címvédőtől és a Dallas is a rájátszásba való visszatérésre készül. Többen is sötét lónak tartanak minket, hiszen elsősorban az edzői stáb hibája volt a tavalyi bukta. Ugyanúgy a Washingtonnak is reális esélye van arra, hogy megérkezzen a surranópályán.

Alex Smith személyében van egy intelligens és tapasztalt irányítójuk, aki tudja mi kell ahhoz, hogy győzzön a csapata. A támadóknál a skill pozíciókban inkább reménységeket találunk, hiszen Derrius Guice már újoncként komoly szerepet kaphat és Josh Doctsonnak is meg kell mutatnia, hogy megérte az 1. körös picket. Persze a támadófal segítségére is nagy szükségük lesz, akiknek egészségesnek kell maradniuk, különben a teljes offense döcögni fog. Erős lehet a védőfal, hiszen a közepébe Jonathan Allen és Matt Ioannidis mellé érkezett meg Daron Payne, a széleket pedig a Kerrigan-Smith-McPhee hármas fogja terrorizálni. A belső linebackereket átlagosnak ítélem meg és a secondary-vel is hasonlóan állok. Biztosan lesznek jó mérkőzéseik, de simán benne van, hogy az erősebb offense-ek ellen gyengélkedni fognak.

Azt gondolom, hogy a 8-8 körüli középszerű mérleg a legvalószínűbb a Redskins számára. Az én szememben két tényezőn bukhat el a pozitív azezon. Az egyik, hogy több olyan újonc vagy kevés tapasztalattal rendelkező tehetség van a keretben akiken sok múlhat és ha nem úgy halad a fejlődésük ahogyan várnák, akkor annak érezni fogják a hatását. A másik, nagyobb mértékben befolyásoló tényező az edzők tevékenysége. Némi szemléletváltásra van szükség Washingtonban, de nem biztos, hogy képes lesz erre Gruden. Amennyiben belátja, hogy neki is változtatnia kell, úgy ütőképes csapatot fog tudni kiállítani, de ellenkező esetben jó eséllyel maradhat a langyos vízben.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8014093737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása