Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Preseason week 2: Giants 30 Lions 17

2018. augusztus 19. - Asbee

A Siófokon történtekről nem szeretnék itt mesélni, de végre volt időm letölteni és visszanézni az előszezon mérkőzésünket. Igaz a feltöltő rossz vágásának köszönhetően néhány perc kimaradt, de a lényeget talán láttam. Hangover edition következik.

Azt a javulást hozta Davis Webb amit vártunk tőle és valóban úgy játszott, mint akiben lehet bízni. Egy-egy hibát leszámítva nem volt vele probléma, végre sokkal nyugodtabban játszott és több pontos átadást is eleresztett. Eli Manning szabadnapot kapott, így Webb játszhatta le az első félidőt. Ugyan ezt a teljesítményt se reagáljuk túl, de ez egy olyan produkció volt, amelyben előzetesen reménykedhettünk. Kicsit halványabban szerepelt Kyle Lauletta, aki több labdát is túldobott (igaz nem mindegyik volt az ő hibája), viszont megmutatta az atletikusságát, hiszen a touchdown futásánál két védőt is beültetett a hintába. Kissé meglepő játék volt, de jó látni, hogy van egy olyan futónk, aki lábon is yardokat tud hozni. A futók közül Jalen Simmons agyrázkódást szenvedett, de Wayne Gallman és Robert Martin játékával is elégedettek lehettünk. Előbbinek volt egy futott és egy elkapott touchdownja is és azt hiszem egyre jobban bebizonyítja, hogy ő lesz Saquon Barkley első számú helyettese. Élményszámba ment ahogy kivágott oldalra a TD futásánál, sok ilyen játékot szeretnék még látni. Az elkapók is megmutatták magukat, a két Shepardnak és Roger Lewis-nak is volt egy-egy 20 yard feletti elkapása. Sajnos azonban a támadófal nem mindig támogatta a többiek elképzelését, a jobb oldalon nagyon nagy gázban lehetünk, hiszen ahogyan várható volt Ereck Flowers ott sem tudott javulni és Patrick Omameh sem úgy játszott ahogy a fizetése alapján várnánk. És itt most nemcsak az összeszokottságról, hanem az egyéni képességek hiányosság beszélek, ráadásul mélység sincs a poszton, hiszen Chad Wheeler is maximum csere szintet képvisel.

Ellenben a kezdő védőfal lényegesen jobban szerepelt a vártnál, Olivier Vernon és Kareem Martin is folyamatos nyomást jelentett Matthew Staffordra. Nagyon remélem, hogy végre szerencsés lesz OV és nem fogják a sérülések gyötörni, mert valóban erős éve lehet. Akit ki kell még emelni az Kerry Wynn. A védelemben és a special teamben is remekelt és ugyan nem neki vannak a legjobb fizikai képességei, de minden játéknál száz százalékot nyújt. Az új rendszerben elsősorban 3-4-es defensive endként számítanak rá, míg az egyértelmű passzjátékoknál defensive tackle lehet. A linebackerekről nincs ilyen jó véleményem, elsősorban Alec Ogletree-t pécézhetik ki az ellenfél támadói, aki borzasztó a coverage-ban és újra megégették. Nem akarok vészjósló lenni, hiszen papíron ő a legjobb LB a keretben, de ha így folytatja, akkor előfordulhat, hogy jövőre egy másik csapatban találja magát. A secondary is gyenge lábakon áll, hiszen egy-egy sérülés esetén óriási gondban lehetünk.

Aldrick Rosas volt a special team sztárja, aki értékesített egy 55 yardos mezőnygólt és érezhető előnybe került Marshall Koehnnel szemben, aki elhibázott egy extra pontot. Javulást várok a visszahordóktól, főleg Hunter Sharptól, aki nehezen tudta megszelídíteni a felé repülő kirúgásokat.

Sikerült előrébb lépni, látszott az elmúlt héten elvégzett munka. Bőven van még hova javulni, de kellemes meglepetéseket is láthattunk. Az interjúi alatt kicsit álmosító tud lenni Pat Shurmur, de a mérkőzés alatt kétszer is kikelt magából és üvöltött a játékvezetők felé. A győzelem ilyenkor is jól esik és remélhetőleg folytatódik az a trend is, hogy egyik játékosunk sem szenved súlyos sérülést.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8414190095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása