Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Amit várunk az idei szezontól: podcast és írások

2018. szeptember 06. - Asbee

A nyakunkon az idei NFL szezon, úgy várjuk a vasárnapot, mint gyerekként a karácsonyt. Sokféle véleményt olvastunk már a csapatunk várható teljesítményével kapcsolatban, amiről nekünk is van egy elképzelésünk. Így most következzenek a megérzéseink!

Kezdésként itt a szezonbeharangozó podcastünk:

 

Itt pedig több szerkesztőnk tippje:

Szviko

Giants szurkolóként rég volt ilyen nehéz dolgunk, több tényező miatt is: egyrészt megemészteni a tavalyi, csúfos 3-13-as mérleget, másrészt véleményt mondani illetve reális elvárásokat támasztani az elöttünk álló szezonról. Egy top3-ban draftoló csapat általában nem egy holtszezonnyira van akár egy erős, pozitív mérlegtől, akár egy playoff szerepléstől, így rendkívül nehéz dolgunk van megjósolni, hogy mit várhatunk 2018-ban.

A teljesen új edzői gárda, s a velük érkezett, új támadó és védelmi sémákra való átállás szintén nehezítő faktor, ezért a nyári edzőtáborokban és adott esetben preseason meccseken nyújtott egyéni vagy kollektív teljesítményekből kell okosat jósolnunk.

A tavalyi -Beckham nélküli- offense gyakorlatilag majdnem minden mutatóban a liga legalján kullogott, így innen kis szerencsével csak felfelé vezet az út. Ennek érdekében Gettleman tett is bőven, megszerezte a szabadügynök piacról Soldert, a Draftról pedig Barkley-t és Hernandezt hozta segítségként az első és második körben. Nem mellékesen OBJ szerződéshosszabbításával a játékosnak is könnyebb lesz a teljesítményére koncentrálni. A skill pozíciókat nézve tehát egyáltalán nem állunk rosszul: Barkley-Bechkam-Engram trióra nagyon is lehet építeni. Az alapok tehát adottak, így ha az O-line összekapja magát, egy közepesnél jobb támadóegység állhat össze New Yorkban.

Defense oldalon még nagyobb a homály, hiszen mind a séma, mind a játékosállomány nagy része új. Az már látszott az előszezonban is -illetve tavaly sem rajtuk múlt-, hogy a D-line egész jól fest. A Harrison vezette egység a futást gyakorlatilag teljesen megette, valamint passrush-ban is voltak fel-felvillanások (Wynn), itt viszont még bőven van hova fejlődni. Sokan várják végre a breakout szezont Vernontól -ami a szerződését nézve már nagyon is elvárható-, aki új pozicíóban, OLB-ként terrorizálhatja majd az ellenfelek irányítóit. A LB sor hagyományainkhoz híven továbbra is iszonyat gyengének tűnt, coverage-ben gyakorlatilag csak az nem verte meg játékosainkat, akik a padon ültek. Nem fest szebb képet a secondary sem, a 2016-os “NYPD” is már nagyon rég volt. Két épkézláb játékosból (Jenkins és Collins), egy motiválatlan Apple-ből, és néhány, maximum cserekaliberből áll a díszes névsor. Érdemi javulás nem várható ettől a védelemtől, véleményem szerint ide még elkél majd még egy offseason-nyi segítség ahhoz, hogy komoly tényező legyen a Giants defense.

A fentieket összegezve a reális mérleg egy 5-11 vagy 6-10 lehet, viszont némi szerencsével lehozhatunk egy 8-8-at is (hello NFC East).

Strider23

Én a passzjáték minőségi javulását várom, bár a tavalyi szezonhoz képest nem lesz nehéz jobb számokat produkálni. Manning újra a régi fényében fog tündökölni, ehhez pedig nem csak OBJ és az elkapásokra is képes Barkley lesz segítségére, hanem a rég látott kvalitású tight end szekció is. Rhett Elisson lesz a meglepetés emberünk ezen a poszton, Pat Shurmur újra megtalálja a helyét és a neki testhez álló feladatokat, ahogy anno tette azt a Vikingeknél. Barkley versenyben lesz az Offensive Rookie of the Year elismerésért, Sterling Shepard pedig tovább fejlődik és karrierje legjobb szezonját hozza össze.

A defenseben a relatíve sok új arc ellenére javulást várok, de „középtájon” (LB sor) lesznek problémáink. Nem pont idén lesz újra egy rettegett védelmünk, de a séma váltás jó hatással lesz a csapatra, és lesznek meccsek, amiket ők húznak majd be számunkra. És idevenném még a speciális egységet, akik eddig igencsak biztató jeleket mutattak, Rosastól elkezdve a visszahordásokig. A ki-ki meccseken aranyat érhet egy (fejben is) jól összerakott special team.

Bold prediction: megcsípjük az egyik WildCard helyet a csoport 2. helyén az Eagles mögött, míg a Cowboys csoport utolsóként végez (Jason Garrettet kivágják a szezon vége előtt).
+1: Barkley és Beckham is All-Pro szezont fut.

MyG

Azt gondolom, nincs olyan szurkoló, aki ne fejlődést, jobb eredményt várna az idei szezonban, mint a történelmi mélypontot jelentő tavalyi 3-13-as mérleg.

Mi ad okot a bizakodásra?

Teljes „takarítás” az edzői csapatban, új GM, az utóbbi évek legjobb draftja. A draftok közül kiemelném Barkleyt és Hernandezt, akiktől sokat várok.

Saquon Barkley OBJ-hez mérhető kivételes tehetség, nagyot lendíthet az offense teljesítményén. Számottevő futójáték nélkül nem lehet messzire jutni, minden remény megvan arra, hogy ez megváltozzon. Barkley akár az év újonc játékosa is lehet, de Gallman előszezoni játéka is mutatott bíztató jeleket.

OBJ, Barkley, Engram, Shepard – elég erős támadóegység, Eli Manning-ben én mindig is bíztam. Ilyen támadóarzenállal, a QB suttogó Shurmur-ral a passzjáték is javulni fog. 

Az offense lesz a vezető erő, azért van, ami álmatlan éjszakákat okoz: az o-line jobb oldala. Ha már o-line, akkor meg kell említenem Soldert, aki nem véletlenül lett kapitánynak jelölve.

Defense oldalon Landon Collins kiemelkedő teljesítményre képes, ahogy Harrison is, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a futás elleni védekezésünk az előszezon legmagasabb értékét kapta a PFF-től. Érzésem szerint Jackrabbit is odateszi majd magát. Ők ösztönözhetik a többieket is.

A special team-et tekintve nyilvánvaló, a tavalyi nullánál többre lesz szükség.

Összességében rájátszást (akár csoportelsőséggel) várok. A játékosokban hihetetlen bizonyítási vágy dolgozik: aki megjárta a poklot, ritkán szeretne visszakerülni. Tudom, egy 3-13-as szezon után ez nem egyszerű, de ki adott esélyt nekünk 2008-ban a tökéletes szezont futó Patriots-al szemben?

Ja, a football istenek óvjanak minket a sérülésektől!

Csaba

Sziasztok!

Remélem ebben az évben már több pozitívumra számíthatunk mint tavaly. Jó volna ,ha elkerülnék a csapatot a nagyobb sérülések,és Eli-nak összejönne egy 4000 yard feletti szezon kevés eladott lasztival. Az elkapók adottak, OBJ-nek meg nagyon kell villantania pláne egy ilyen szerződés után.Minimum 1500 yardot várok tőle. Ha feltud nőni a futás is akkor szerintem nagy bajok nem lesznek a támadással,illetve a fal is bírja majd a rá nehezedő nyomást.

A védelemre kíváncsi leszek ,hogy mit tudnak kihozni az új sémából. Jellemzően sajnos az első évben ez nem szokott olyan hű de nagy változást hozni,de én remélem ,hogy nálunk máshogy alakul a helyzet. Hátul nem kellene nagy játékokat engedni,elől meg nagy nyomást kellene helyezni az ellenfél irányítóira.Jó volna fejlődést látni a védelemben is, nem liga elit lesz de egy jó középmezőny eleje felé kb

A ST-el szerintem nem lesz gond egész jónak tűnik. Vigyázni kell majd a lasztira nem kellene sok felesleges fumble. A csapatot a második helyre várom a csoportba ,7-8-9 győzelem körül összejön szerintem.A csoportot a Phily nyeri meg valószínűleg. Jó volna ha wild card hely is összejönne idén már igazán ideje volna. Egy jó szezont várok a kékektől.

Ti mit gondoltok az előttünk álló szezonról?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1714226513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása