Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt: a Cowboys sackjei + néhány egyéni vélemény

2018. szeptember 20. - Asbee

Egyelőre nem tudott összeállni az átalakulások alatt álló támadófal, hiszen nincs összhang a játékosaink között. Ezt remekül használta ki a Dallas Cowboys defensive coordinatora, Rod Marinelli, aki gyakorlatilag belelátott az edzőink fejébe. 6 sack és akadozó offense lett a végeredmény, nekünk pedig olyan érzésünk volt mintha ismét 2017-t mutatna a naptár.

A következő értékeléseket kapták az O line játékosai a PFF-től:

  • Nate Solder: 68,5
  • Will Hernandez: 81,8
  • Jon Halapio: 69,3
  • John Greco: 54,2
  • Patrick Omameh: 56,8
  • Ereck Flowers: 60,1

Jöjjenek a felvételek:

1. sack

Hat emberrel rohamozott a Cowboys és a vakoldalon csúsztak el a dolgok. Egyenes útja volt Taco Charltonnak, Nate Solder inkább Will Hernandeznek segített kettőzni a 3-tech DT-t. Innentől kezdve esély sem volt arra, hogy bármit is kihozzunk ebből a játékból.

2. sack

Komoly problémák lehetnek Shane Smith térlátásával, aki egészen egyszerűen nem vette észre a blitzelő linebackert és mintha a defensive endet figyelte volna. Túlságosan fellépett a zsebben, ez pedig óriási hiba amiért komoly árat fizettünk.

3. sack

Ismét a fullbackünk. Valami elképesztően rossz technikával akarta megblokkolni a szélről érkező védőt, bevette a legkisebb testcselt is. Ha minden igaz akkor érkezik is Elijhaa Penny a helyére.

4. sack

Ó az a drága kereszt... Demarcus Lawwrence vágott be a fal közepe felé, Flowers és Omameh pedig Tyrone Crawfordra figyel. Egyrészt nem kellett volna így megenni egy ilyen trükköt, másrészt tudniuk kellett volna, hogy Jon Halapio a fal bal oldala felé fog elmozdulni.

5. sack

Itt Will Hernandez nem tudta milyen rendezvényen van. Fogalma sem volt róla, hogy Halapio-nak segítsen be Jaylon Smith semlegesítésében, vagy Damien Wilsont próbálja hatástalanítani. Labdavesztés lett a vége.

6. sack

Ezt is leginkább Hernandeznek adom, aki nem tudott mit kezdeni Crawford keresztjével. Sokkal agresszívebben kellett volna támadni az ellenfelét, nem volt elég határozott. Igaz máshonnan is jött a nyomás, de ez volt a fő ok amiért semerre sem tudott elmozdulni Manning.

Összegezzük: az első sack szerintem Solder hibája volt, majd következett kettő Shane Smith bénázás, utána pedig a Flowers-Omameh-Hernandez trió. El kell ismerni, ez bizony csapatmunka volt. Ami a legszomorúbb az egészben, hogy egyénileg nem is volt probléma, azokat a feladatokat többnyire megoldották a játékosaink, de csapatrészként totálisan csődöt mondtak. Korábban többször is leírtam már, hogy az offensive line-nak legelőször egységként kell jól funkcionálnia és utána jönnek csak az egyéni képességek. Egy Nate Solder sokkal jobb játékos annál amit eddig bemutatott, kissé érthetetlen hogyan követhet el olyan hibát mint az első sacknél.

Az rendben van, hogy mind az öt poszton változás történt tavalyhoz képest, de ritkán látni ilyen szintű alázást. Senki sem magabiztos és az apróbb megingásokból nagyon rossz megmozdulások születnek. Azért is meglepő ezt látni, mert nem volt jele ennek az összeomlásnak, a Jaguars ellen kifejezetten pozitív dolgokat is láttuk és a Pats elleni győzelmük után valóban úgy gondolhattuk, hogy az első fordulós vereség ellenére is bizakodóak lehetünk. Ehhez képest visszateleportáltunk a tavalyi borzasztó szezonba, gyakorlatilag ugyanazokat az elemeket láttuk. Egy olyan esztendő után pedig joggal várhatnánk némi fejlődést még akkor is, ha valóban sok új elemmel kell megküzdeni. Máshogy állnánk egy ilyen rossz játékhoz akkor, ha 7-8 héten keresztül megismételtük volna a Jacksonville elleni játékunkat (hiszen ismerve az ellenfél erősségét ez tutira győzelmekkel is járt volna), de így rögtön a legrosszabbra gondol az ember. Teszem hozzá nem is alaptalanul.

Manning sem teljesen vétlen ebben a történetben, hiszen több olyan játék is volt, amelyet a támadófal gyengesége ellenére is kihasználhatott volna. Ezt mutatja meg a következő videó:

Bevallom, kissé fájdalmas volt végignézni és közben megfogalmazódott bennem az is, hogy lehet ennyi volt a történet. Amikor visszanéztem a mérkőzést hat olyan játékot írtam fel ahol legalább 3,5 másodperc állt a rendelkezésére a zsebben, de vagy rossz döntést hozott vagy Barkley-t találta meg. Könnyen előfordulhat, hogy valóban már csak egy game manager játékra képes Eli.

Egy biztos, kulcsfontosságú lesz a következő 4-6 játékhét. Ha egy győzelmet sem sikerül szerezni, akkor még a tavalyinál is mélyebb gödörbe kerülhetünk és ez ismét, rögtön egy év után újabb edzőkérdést eredményezhet. Azért jött Dave Gettleman és Pat Shurmur, hogy stabilitást adjon a csapatnak és hiába nem mondta ki senki, hogy nincs újjáépítés, de azt sem várták el a szurkolók, hogy legalább 10 győzelemmel zárjunk. Tudtuk, hogy nehéz a sorsolás és a Jaguars elleni vereséget is el tudtuk fogadni, úgy ki lehet kapni. Ezt a fajta szenvedést azonban nem tudom tolerálni, mert azt mutatja, hogy totálisan haszontalan volt az offseason munkája a teljes felkészüléssel együtt. Ha idén is 3-4 győzelemre leszünk csak képesek, akkor felmerül a kérdés, hogy valóban ennyi pénzt kell adnunk egy olyan irányítónak aki csak a checkdownokat dobálgatja, valóban szükség van-e az olyan 30-on túli vagy ahhoz közelítő játékosok megfizetésére, mint pl. Alec Ogletree, Snacks Harrison, Olivier Vernon, Janoris Jenkins.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4314250119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása