Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt: Chad Wheeler a Texans ellen

2018. szeptember 27. - Asbee

Az elmúlt mérkőzés egyik legnagyobb változtatása az volt, hogy Ereck Flowers helyett Chad Wheeler került a kezdőcsapatba, amely számos szurkoló tetszését nyerte el. Én eléggé kétkedve fogadtam ezt a döntést, hiszen egyetértettem azzal, hogy eljött az idő Flowers padoztatására, de jelen pillanatban Wheeler sem nyújt nála jobb alternatívát. A mérkőzést ugyan sikerült megnyerni, de J.J. Watt több mint két év után szerzett sacket, mindjárt hármat is, a korábbi USC játékost pedig a Pro Football Focus a leggyengébb tackle-nek rangsorolta a héten. Lássuk mit mutatnak a felvételek.

Kezdem a pozitívummal, az első félidőben abból volt a több, csendben lehozta a mérkőzés ezen részét Wheeler. Agresszíven támadta meg az emberét Saquon Barkley touchdownjánál, Patrick Omameh pedig tökéletesen végezte a munkáját. Titkon erre a teljesítményre számítottunk.

Ugyanez a játék lassítva is:

Ezután azonban kicsit visszaesett a jobb oldali tackle-nk produkciója, hiszen egy baljós játék következett. Ugyan sokat haladt Barkley a labdával, de kevés kellett volna ahhoz, hogy Watt megölje a play-t.

A következő jelenet miatt tettem bele ezt a sikeres futást is, ami alaposan félresikerült.

Majd a passzblokkolással is akadt némi probléma és elszenvedtük az első Texans sacket is. Ebben az esetben nem hibáztatnám a játékosunkat, ugyanis ez offside volt. Lehet, hogy sokan azt mondják nem, azonban Watt nem a snapre reagált, hanem egyszer csak elindult. Lelassítottam a helyzetet, ott tisztán látszott. Képtelenség ilyen gyorsan kilőni a snapnél, senkinek sincs ilyen reakcióideje, így a sárga zászló lett volna nálam a helyes ítélet.

Át is léphetünk a második félidőbe, ahol alaposan beragadtak a támadóink és érkezett az újabb Watt sack. Itt az erővel és a technikával is problémája volt Wheelernek, nagyon nem volt a helyzet magaslatán. Nem szabad így előrehajolni.

Szóba került, hogy sokkal szervezettebben játszott az offensive line, sokat fejlődtek a Cowboys elleni mérkőzéshez képest. Ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy nem sokat blitzelt a Texans, úgy gondolták négy emberrel is meg tudják oldani a nyomást, de az egyik játéknál azt sem tudták merre mozduljanak a játékosaink, így ennek is sack lett a vége. A jobb teljesítmény ellenére sem érzem megoldottnak a fal helyzetét.

A következő videót csak Ereck Flowers play-nek hívom, a csapattársát idézte Wheeler:

Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen beigazolódott a meccs előtti félelmem, mégpedig teljesen mindegy, hogy Flowers vagy Wheeler játszik. Jelen pillanatban mindketten időzített bombának számítanak, annyi a különbség, hogy előbbit már jó ideje utálják a szurkolók. Ennek ellenére nem akarom bántani Wheelert, hiszen J.J. Watt ellen kellett játszania, aki újra visszatért a körforgásba, bár nem számolhat már vele hosszútávon a Texans hiszen több játék után is úgy nézett ki mint egy öregember és a fülén vette a levegőt. Ez még csak a második szezonja a korábbi draftolatlan játékosnak, így papíron tud még hová fejlődni, de jelenleg fizikailag nincs azon a szinten, hogy megbízható kezdő legyen az NFL-ben. Persze így is szervezettebbek voltunk, de félek, hogy egy agresszívebb védelem ellen újra előjönnek a Dallas-ban látott hibák.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2014267999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása