Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Érdekességek és statisztikák a Panthers elleni mérkőzésről

2018. október 10. - strider23

Szoros, ám sajnos nem fair módon vezetett összecsapáson a Giants ismét legyőzve hagyta el a pályát a Carolina otthonában. Lássunk néhány említésre méltó érdekességet és információt az összecsapásról.

panthers1.jpg

- OBJ-nek átlagon felüli meccse volt, még úgyis, hogy neki az átlagos mást jelent, mint a többi WR nagy részének. 8 elkapásból 131 yard, 1 elkapott TD, 1 passzolt TD (57 yard), 3 punt-return 15 yardért és egy kick-off return 26 yarddal. Beckham harmadik 100+ yardos mérkőzése volt ez idén, 22. profi karrierjében. Ezzel beállította Amani Toomer franchise-rekordját. 

- Egyes forrásokra hivatkozva, Odell Beckham legalább 1970 (!!!) óta az első Giants WR, aki sikeresen passzolt egy támadás során. 

- Hogy fokozzuk még: Beckham az első olyan Giants játékos 1959 novembere óta, aki egy adott mérkőzésen passzolt és el is kapott egy touchdownt.

 

- Kedvenceinknek nem sikerült egyetlen harmadik kísérletet sem sikerrel abszolválni a 7 próbálkozásból... Ilyen legutóbb 2006-ban a Saints ellen történt meg, akkor 0/10 volt a "hatékonyság". Negyedik kísérletre 1/2 volt vasárnap a mérlegük.

- Manning 36 passz kísérletéből 22 volt sikeres, 326 yardért. Kettő TD-passz és kettő INT került még a neve mellé. Az első interception megszakította Eli karrierjének 2. leghosszabb sorozatát INT nélkül: 151 egymást kővető átadása volt anélkül, hogy az ellenfél lehúzta volna azt a levegőből. A rekordja 176 passz interception nélkül.

- Barkley 48 yardott tudott összehozni 15 futási kísérletből, 81 yardot pedig 4 passz játékból. 129 yardjával ő lett a harmadik olyan játékos az NFL történelmében, aki első 5 profi meccsén is 100+ yardot tudott szerezni. Előtte erre csak Adrian Peterson és Kareem Hunt volt képes.

panthers2.jpg

- Barkley 57 yardos elkapott TD-je a leghosszabb volt Giants running back által 2009 decembere óta, amikor is Brandon Jacobs volt eredményes 74 yarddal. 2013 óta szintén ő az első RB-nk, aki 2 rouchdownt tudott szerezni egy mérkőzésen (akkor szintén Jacobs tett ilyet, de ő mindkettőt futásból). Viszont legutóbb 22 éve volt olyan Giants futó, aki 2 TD passzt is kapott.

 

- A rookie WR, Jawill Davis megszerezte első 2 elkapását - rögtön egymás után - 27 yardért. Ő lett a 88. játékos, akinek Eli Manning karrierje során az alapszakaszban sikeresen passzolt.

- Aldrick Rosas megszerezte karrierje leghosszabb mezőnygólját 53 yard távolságból. (Eddig 52 yard volt a legnagyobb rúgása a Raiders ellen tavalyról.) Legutóbb 2015 novemberében sikerült ilyen távolságból 3 pontot szereznie Giants kickernek (Josh Brown).

-  A védelem 2 INT-jét Curtis Riley és Janoris Jenkins szerezte, előbbinek ez volt az első New York kék felében. Eli Apple visszatért a kezdőbe, és 5 szerelés mellett egy fumblet is kiharcolt.

panthers3.jpg

- Connor Barwin (LB) szerezte a Giants egyetlen sackjét az összecsapáson. 

- Graham Gano (CAR) győzelmet jelentő utolsó másodperces 63 yardos field goalja 1970 óta nem látott tett volt az utolsó negyed utolsó percét nézve. Természetesen ezzel ez lett a Giants ellen értékesített leghosszabb FG, átadva a múltnak Jake Elliott tavalyi 61 yardos találatát. A Panthers rúgója egyetlen yarddal maradt le az NFL-rekordtól, amit Matt Prater tart 64 yarddal...

- Öröm az ürömben, hogy végre sikerült megszakítani egy borzalmas sorozatot (és NFL-csúcsot) a 31 szerzett ponttal. 36 alapszakasz + 1 rájátszás meccset követően sikerült újra 30+ pontot szereznie az Óriásoknak. Az 1975-79 közötti Giants 57 meccsig húzta ezt a hasonló sorozatát.

- Ebben a szezonban először vesztették el az Óriások a pénzfeldobást.

- A legutóbbi 3 találkozót egyaránt a Panthers nyerte, ezzel már 6-4-re vezetnek e tekintetben a Giants ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2814293605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása