Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Mennyi pénzt szabadíthatunk fel az offseasonban?

2018. november 05. - Asbee

Már hetekkel ezelőtt véget ért számunkra a szezon, az egyetlen kérdés, hogy milyen draftpozíciót „szerzünk meg” 2019-re. Mivel komoly átalakulások előtt állunk, ezért a lehető legtöbb helyre lesz szükségünk a fizetési plafon alatt és gyakorlatilag az összes nagy pénzt kapó veterán játékos veszélyben érezheti magát. A spotrac szerint a jelenlegi állapotok alapján kb. 164 millió dollárral terhelnénk meg a capet jövőre, ami nem feltétlenül ideális. Lássuk kik azok, akiken spórolni tudnánk.

 

Eli Manning

Szerintem mindenkinek az ő neve ugrik be elsőként, hiszen idén már egyértelművé vált, hogy eddig tartott az uralkodása. 22,2 millió dollárt kereshet jövőre, de az elküldése/visszavonulása esetén 17 millió zöldhasútól szabadulnánk meg, a teljesítményére pedig egy jóval olcsóbb QB is képes lenne. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy egy Case Keenum vagy Brock Osweiler szintű irányító leigazolásának nem lenne értelme, Kyle Laulettáról pedig nem sokat tudunk. A múlt héten letartóztatták, de állítólag így is reális esélyünk van rá, hogy látni fogjuk idén. Nem látok rá sok esélyt, hogy jövőre is Eli legyen a kezdőnk, de az tény, hogy egy kóklert felesleges lenne alkalmazni helyette, a jövő évi draft class-t pedig még túl korai megítélni.

Felszabadítható keret: 17M $

Olivier Vernon

Megvan a képessége ahhoz, hogy a liga klasszis passzsiettetői között tartsuk számon, de mikor egyenesbe jönne akkor mindig közbe jön valami sérülés. Már a szerződtetésekor tudtuk, hogy kissé túlfizettük, de kezdetben ez nem jelentett problémát. 11,5 millió dollárt tudnánk rajta spórolni 2019-ben, bár azt is hozzá kell tenni, hogy nem kevés a 8 millió dolláros dead money. A pass rusherek pedig aranyáron kelnek el, Kareem Martint 6 millió dollárral dobtuk meg évente… Fontos lehet Vernonnak a második félév, ha jól játszik és egészséges marad, akkor nem feltétlenül lenne rossz döntés a megtartása, de ha nem tud bizonyítani, akkor ő is a cut áldozata lehet.

Felszabadítható keret: 11,5M $

Janoris Jenkins

Még úgy is jóval nagyobb esély van az ő elküldésére, hogy rajta kívül nincs minőségi cornerbackünk. Igaz idén ő is adós a jó játékkal, a labdaszerzései ellenére is túl sok yardot és TD-t enged, ez pedig megengedhetetlen egy első számú CB-nél. 7,5 millió dollárral lehetünk „könnyebbek” az elküldésével, ezt pedig vélhetően meg is fogjuk lépni. Remélhetőleg van akkora potenciál a hamar megsérülő Sam Bealben mint azt gondoljuk.

Felszabadítható keret: 7,5M $

Alec Ogletree

Felemás a megítélésre, a fizetése ellenére nem tartozik a liga legjobb belső linebackerei közé, de így sem játszik annyira rosszul mint azt néhányan gondolják, többször is biztosítékot jelentett a pálya közepén. 11,75 millió dollárt kereshet, amelyből 6,5 milliót lehetne megspórolni, de ezt csak akkor lépném meg, ha robbantana egyet a B.J. Goodson-Tae Davis páros. Azt se feledjük, hogy őt már Gettleman hozta New Yorkba, így elvileg jobban ragaszkodik hozzá, mint az előző rezsim gyöngyszemeihez.

Felszabadítható keret: 6,5M $

Rhett Ellison

Nagyot esett vissza tavalyhoz képest, a passzjátékban csak sokadik célpont, a futásblokkolásban pedig nem elég hatékony. 5,75 millió dollárral gazdagodhat jövőre, ez pedig óriási pénz egy második számú tight endnek.

Felszabadítható keret: 3,25M $

Kareem Martin

A mai napig talány az ő leigazolása, James Bettcher lát benne valamit amit más nem. 3,2 millió indokom van rá, hogy miért ne tartson velünk jövőre.

Felszabadítható keret: 3,2M $

Patrick Omameh

Az ő leigazolása sem vált be, hiába mozgott biztatóan tavaly, nem tudja hozni azt a szintet. Meg is sérült és a helyettesei még rosszabbak voltak… Na talán majd Jamon Brown. Rajta is kb. annyit tudnánk spórolni mint Martinon és könnyen megléphetjük majd ezt a cutot.

Felszabadítható keret: 3,25M $

Connor Barwin

Szépen lassan kezd kikopni a ligából, már nem az a veszélyes edge rusher aki korábban volt, Lorenzo Carter meggyőzőbb nála.

Felszabadítható keret: 1,5M $

Van itt hely az újjáépítésre és ha ezekkel a játékosokkal is a liga legrosszabb csapatai között vagyunk, akkor miért marasztaljuk őket? Persze nem támogatom, hogy ész nélkül rakjunk ki mindenkit, még ebből a névsorból is vannak olyanok akiket szívesen látnék viszont jövőre. Abban az esetben, ha mindegyik itt megemlített játékost kiraknánk/elcserélnénk, úgy kb. 53,7 millió dollárnyi helyet szabadítanánk fel a salary cap alatt, amit hozzáadva a jelenlegi elkölthető pénzmennyiséghez és a várható növekedéshez azt jelenti, hogy kb. 80-100 millió dollárból gazdálkodhatnak a vezetőink márciusban.

Erre az összegre már azt tudom mondani, hogy megfelelő egy rebuildhez és elég nagy mozgásteret adna a manőverezésre. Persze nem kellene úgy lerabolni a piacot mint három éve, de egy vagy két nagy igazolás így is logikus lépésnek tűnne. A cap rollover szempontjából is fontos, hogy minél kevesebb alulteljesítő játékost tartsunk meg és remélem tényleg eljutottak oda Gettlemanék, hogy a jövőt is szem előtt tartják.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6514354335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása