Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 15: Titans 17 Giants 0

2018. december 16. - Asbee

Visszatértünk a szezon eleji formához, a rájátszásért küzdő Tennesse Titans már rágós falatnak bizonyult a játékosainknak és négy negyed kilátástalan játék után sima vereséget szenvedtünk.

Nagyon hiányzott Odell Beckham Jr., egyik elkapónk sem tudja megközelíteni az ő színvonalát. Ugyan Evan Engram mutatott szép játékokat, de Sterling Shepard inkonzisztens volt, a többiek pedig csere színvonalat képviselnek. Ott bukott el a történet, hogy természetesen a futójátékra építettük a gameplant, de megoldást talált Saquon Barkley-ra a Titans, aki az egyik leggyengébb játékával rukkolt elő. Ki sem próbáltuk Wanyne Gallmant, a passzjáték pedig ugyancsak döcögött. Amikor felcsillant némi remény, akkor pedig jött Eli Manning és emlékeztetett a bugyuta játékaira. Kétszer is eladta a labdát (INT + fumble), ráadásul pont olyan pillanatokban amikor mindenképp szükség lett volna a pontszerzésre. Érthető, hogy hiányzott a legjobb célpontja és a támadófal is vegyes játékot nyújtott, de egyrészt a Tennessee sem remekelt, másrészt ilyenkor kell egy franchise QB-nak ezeket a play-eket megcsinálnia. Ha valóban a nagy eredményekre pályázunk, akkor rövid időn belül tovább kellene lépni...

A védelem puhán játszott. Nem tudtak szerelni, Derrick Henry azt csinált velük amit akart. A Titans is a futójátékra alapozta az offense-t, számíthattunk is ezekre a játékokra, de képtelenek voltunk megállítani a földi támadásokat. Pass rush nem volt, fizikailag dominálták a védőfalunkat. Ahogy a támadóknál OBJ, úgy itt Landon Collins hiányzott nagyon, komikusnak tűntek B.W. Webb próbálkozásai. Nem tűnik soknak a kapott pontmennyiség, azonban az ellenfelünk is hozzátett ehhez, Mariotáék sem úgy játszottak ahogy egy rájátszásba készülő csapatnak kell. Alaposan ráfér erre az egységre az upgrade, de ezt tudtuk eddig is.

A special teamben is láttunk egy wtf jelenetet, volt egy Riley Dixon punt ahol a játékosunk nem tudta megszelídíteni a labdát, így elrúgni sem. Szerencsére volt akkora lélekjelenete, hogy nyomban elindult vele és megfutotta a first downt. Sajnos ez sem tudta felrázni az offense-t...

A hurráhangulat után visszakerültünk a földre, ezúttal nem egy totál szétesett ellenfél ellen kellett helytállnunk, amely a kezdő irányítójával állt fel. Egy jóval motiváltabb Tennessee-t láttunk, ez pedig tökéletesen levehető volt a játék képéből, sokkal keményebben játszottak nálunk. Hiányzott Beckham és Collins, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy jelenleg az 5-11 és a 7-9-es mérleg közötti csapatok táborában vagyunk, ennyit tudtunk előrébb lépni. Előzetesen is erre számítottam és szerintem világosan látszik, hogy milyen irányba kell elmozdulni a következő offseasonban.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2714492064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása