Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Melyik picket lehet feláldozni Rosenre?

2019. március 29. - Asbee

Kevesebb, mint egy hónap van hátra a draftig és őrültebbnél őrültebb hírek jelennek meg. Egymást cáfoló pletykákat olvashatunk úgy, mint biztosnak mondott információk és azt sem tudjuk hova kapjuk a fejünket. Éppen ezért a bulvárt most hanyagolnám és ahogyan szinte mindig, most is a szakmaibb dolgokra helyezném a hangsúlyt. Ahogy a cím is mutatja Josh Rosenről lesz szó, akinek egyre biztosabbnak tűnik a Cardinals-tól való távozása. De vajon mi lehet az értéke?

Nagyon megörültem tavaly amikor Rosen és Darnold is bejelentette, hogy jelentkeznek a draftra, hiszen mindkettejük kiköthetett volna nálunk. Visszagondolva sokkal jobban jártunk volna, ha várnak egy évet. Így is úgy is Saquon Barkley lett volna az 1/2, idén pedig plusz két irányítóból válogathattunk volna. Az pedig kijelenthető, hogy idén Rosen és Darnold lett volna a két top QB. Persze ebben az esetben legalább eggyel, de inkább kettővel több olyan csapat lenne, amely egy irányító megszerzésére szorul.

Sajnos a pletykákra is hagyatkoznunk kell, hiszen nem tudjuk pontosan mi a tervünk, csak sejtésünk lehet róla. Az azonban szinte biztos, hogy tavalyhoz képest sokkal intenzívebben teszteljük a quarterbackeket és bevett szándékunk, hogy megszerezzünk valakit. Balszerencsénkre az idei class nem annyira erős, a félmegoldásokat (Drew Lock, Daniel Jones) pedig inkább hanyagolnám, így 2020-ban eljuthatunk oda, hogy a lelkünket is el kell adnunk egy top tehetségért. Igen ám, de ott van Josh Rosen, aki a hírek szerint megszerezhető. És mennyiért?

Az első pletykák felröppenésekor egy harmadik kört emlegettek vele kapcsolatban, amin jót röhögtem. Hülye lenne ennyiért eladni őt az Arizona, sokkal nagyobb értéket kaphatnának érte. Ha igaz lett volna ez az állítás, akkor már régen más csapat keretében lenne a korábbi UCLA QB. Az elmúlt két-három napban kezdett el forrósodni az ügy, hiszen számos csapat nevét bedobták és egy második kör lett a kikiáltási ár. Ez már közelebb jár a valósághoz, de a nagy érdeklődés komoly licitháborút is eredményezhet. Így jutottunk el egészen az első körig, állítólag a Chargers és a Patriots sem sajnálná érte a nyitó napos választási jogát. Ez simán érthető, meglepődnék, ha 20-nál több rookie-nak adtak volna első körös értékelést, így pedig könnyebb szívvel lehet meghúzni a ravaszt.

Az első és a legfontosabb dolog Rosennel kapcsolatban, hogy látjuk-e benne a franchise QB potenciált. Ha nem, akkor nincs miről beszélni, teljesen felesleges lenne bármilyen értéket ajánlani érte. Két éve a harmadik körben draftoltuk Davis Webbet, tavaly a negyedikben Kyle Laulettát (akit azért fura egy év után leírni), előbbit tavaly kivágtuk, utóbbiról pedig egyáltalán nem esik szó. Egyszer-kétszer meg lehet lépni ezt a kinevelősdit, hátha kihúzzuk a következő Russell Wilsont, de több ilyen lépést nem szeretnék mostanában látni.

Azonban mi van akkor, ha úgy látjuk, hogy Rosen a legjobb elérhető opció? Ebben az esetben nem kell sajnálni a picket. Ugyan a Patriots-nak is 12 darab választási joga van, de mi könnyebb helyzetben vagyunk. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy itt a jövőnk, úgy oda kell adni az 1/17-t. Minek vacakoljunk? Ha az én kezemben lenne a döntés joga, akkor próbálnék a lehető legoffenzívebb lenni és megmutatni a Cardinals-nak, hogy valóban kell az ő játékosa. Úgy gondolom, hogy ezt a picket simán fel lehetne áldozni rá, mint írtam az első nap második felében nem tartom túl erősnek a draft class-t. Az 1/6-tal rámehetünk a védelem erősítésére, az 1/17-tel pedig megszereznénk Rosent. Ez egy teljesen vállalható forgatókönyv, hiszen kapnánk egy irányítót, aki Eli utódja lehetne és négy évig olcsón játszana, ráadásul a védelembe is érkezne egy valóban klasszis tehetség. Sokkal inkább ez, mint mondjuk Daniel Jones az első kör közepén.

Összegezve a leírtakat, ha nem látjuk Rosenben a kellő potenciált, akkor el kell őt felejteni, még második kört sem szabad érte adni. Ha viszont ő a mi emberünk, akkor a szituációtól függően nem szabad megállni a második körös picknél. Ha a Patriots felajánlja az 1/32-t vagy a Chargers az 1/28-t, úgy be kell dobnunk az 1/17-t. Szerintem ez is elfogadható, de az is, ha inkább Haskins-ben bíznánk. Egy dolgot szeretnék, mégpedig azt, hogy legyen valami koncepciónk, mert néha mintha két lovat akarnák egy seggel megülni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7814726083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása