Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Christian Wilkins, DT (Clemson)

2019. április 15. - Asbee

Természetesen számos ígéretes játékost adhat az egyetemi bajnok Clemson a ligának és akár három játékosuk is gazdára kelhet az első három körben. Mindannyian védők, a D-line-t erősíthetik. Még egyikük sem került bemutatásra, így most Christian Wilkins-szel kezdem a sort.

1995. december. 20-án született Springfield városában, Massachusetts-ben. Itt kezdett el középiskolába járni, majd a második évére a Suffield Academy tanulója lett Connecticutban. A high school alatt 35 mérkőzésen 253 szerelést és 28,5 sacket hozott össze, amelynek köszönhetően a legjobb játékosok között tartották és természetesen öt csillagos tehetségnek rangsorolták. 2011-ben egy félresikerült drogkereső akcióban meggyilkolták a nagyapját, akinek a mostohafiát és két barátját keresték. Hosszú ideig vele lakott. A Clemsonra kötelezte el magát.

Ott aztán már freshmanként is komolynak mondható játékidőt kapott, amely 33 tackle-ben és 2 sackben nyilvánult meg. Ezt követően három évig egyenletes teljesítményt nyújtott és tavaly is jelentkezhetett volna a draftra, hiszen már 2016-ban is összejött neki az egyetemi bajnoki cím. Az utolsó három szezonjában mindig első csapatos All-ACC és All-American választott lett. 2017-ben nála landolt a legjobb védőfalembernek járó Bill Willis, 2018-ban pedig a tanulmányi eredmények után járó William Campbell Trophy.

Erősségek

Az öltöző egyik vezéralakja és a leendő csapatának az arca lehet. Rendkívül nagy tapasztalattal rendelkezik, ami folyamatosan kiváló teljesítménnyel párosult. Azonnal reagál a snapre és a gyors kezeivel előnyt harcol ki magának a kontaktnál. Az ellenfél vállvédője alatt tud maradni. Rövidtávon gyakorlatilag egy linebacker agilitásával rendelkezik. Jól pozicionálja magát a fal támadása közben. Rugalmas csípővel rendelkezik. Az üres területeken is hatékony tud lenni a zone blitzeknél. 15 leütött átadása van.

Gyengeségek

A mérkőzés előrehaladtával lassul a kezdősebessége. Lehetne erősebb is. Szenvedhet a two-gap sémákban. Hatástalan a double team ellen. Könnyen elveszíti az egyensúlyát a down blokkoknál. A magasabb falemberek ki tudják venni a játékból. Erőteljesen múlhat azon a sikeressége, hogy milyen sémába kerül.

Combine eredmények

Méretek: 6'3" és 315 lb
40 yard: 5,04 s
Fekvenyomás: 28
Súlypontemelkedés: 29,5 inch
Helyből távolugrás: 107 inch
20 yard shuttle: 4,55 s

Az első kör második felében vagy a második nap elején találhat gazdára, azon fog múlni, hogy melyik csapat szeret bele a játékába. Véleményem szerint korrekt 3-tech DT lesz belőle, akinek azonban nem látom annyira magasan a plafonját, hogy a liga legjobbjai között legyen. Ennek ellenére egy fizikális védőfalban észrevehető lenne a jelenléte és az öltözőben is ilyen arcokra van szükség, mint amilyen ő. Ha valamelyik csapat a jelenlegi képességet értékeli jobban az upside helyett, akkor Wilkins lehet az ő emberük.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6214765890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása