Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Drew Lock, QB (Missouri)

2019. április 16. - Asbee

Szándékosan hagytam a végére a top irányítókat, akiket egészen biztosan megemlítenek majd a csapatunkkal kapcsolatban. Ugyan elég nagy esélye van arra Kyler Murray-nek, hogy ő legyen az 1/1, de Drew Lock is egyre népszerűbb játékos lett mostanában. Vajon a Missouriról is ki tud jönni egy jó irányító?

1996. november. 10-én született Columbia városában Missouriban. A Lee's Summit High Schoolra járt középiskolába, ahol kimagasló játékot mutatott be, így az övé lett 2014-ben a Thomas A. Simone Award, amit a legjobb Kansas City környéki középiskolai tehetségnek adnak oda. 4 csillagos tehetségnek és az évfolyama hatodik legjobb pro style quarterbackjének rangsorolták, az egyeteméül pedig a Missourit választotta.

Már a szezonnyitó freshman mérkőzésen kapott két drive-ot, néhány héttel később pedig ő lett a Tigers kezdő irányítója. Ez utoljára Corby Jones-nak sikerült 2015-ben. Egy évvel később ő passzolta a legtöbb yardot az SEC-ben (3399), de országos szinten is minden fontos statisztikában a legjobb 20-ban volt. 2017-ben a touchdownok számában jeleskedett, a 44 passzolt TD-vel rekordot állított fel a konferenciájában. Apró szépséghiba, hogy ez 13 interceptionnel párosult. A jó játék All-SEC első csapatot jelentett. A legutóbbi szezonban visszaesett kicsit, de így is összejött az All-SEC második csapatos tagság.

Erősségek

Prototípus méretek. Remek karerősség. A teljes pályát a figyelme alatt tartja és gyorsan végigmegy a célpontjain. Jól mozog a zsebben. Gyors release. Van töke, el meri engedni a rizikósabb hosszú átadásokat is. Hatékonyan találja meg a cover 2 védelem gyenge pontjait. Befolyásolni tudja a szemeivel a safety mozgását. Mobilis játékos, számos sacket hiúsított meg. Mozgás közben is látja az elkapókat. Nem brillíroztak a célpontjai, számos drop rondított bele a statisztikájába.

Gyengeségek

Roppant inkonzisztens. Akkor is izomból dobja meg a labdát, mikor más átadásra lenne szüksége. Rendre az elkapó mögé engedi el a játékszert a slant útvonalaknál. Sokkal fegyelmezettebb lábmunka kell tőle a zsebben. Nehezen kezeli a nyomást. Visszaesik a teljesítménye, ha ki kell mozogni a zsebből. Képes belehajszolni magát a rossz döntésekbe. Rendre szenvedett a top ellenfelek ellen, ami számos labdaeladásban mutatkozott meg.

Combine eredmények

Méretek: 6'4" magas és 228 lb tömegű
40 yard: 4,69 s
Súlypontemelkedés: 31 inch
Helyből távolugrás: 112 inch
3 cone drill: 7,03 s
20 yard shuttle: 4,12 s

Tipikus boom or bust QB. A snapek nagy részében elfogadhatóan teljesít és vannak játékok, amelyeknél tökéletesen végzi a dolgát. Sajnos azonban óriási mélységekbe is képes zuhanni, ilyenkor érthetetlen döntéseket hoz. Közel sem kész játékosról beszélünk és az első évét mindenképp a padon kell töltenie. A karrierje szempontjából kulcsfontosságú lesz, hogy milyen edzői stábbal kezdi meg a profi életet. Sokan Josh Allenhez hasonlítják, ami szerintem nem teljesen helytálló. Hogyha a tervnek megfelelően tudják alakítani a fejlődését, akkor ő lehet a következő Patrick Mahomes, azonban ennek hiányában ott végezheti, mint DeShone Kizer. Olyan szempontból jó helyen lenne nálunk, hogy kezdetben nem lenne rajta nyomás, nyugodt körülmények között vehetné fel az NFL ritmusát, azonban egy vertikális offense-ben tudna igazán brillírozni, így totál idegennek tartom Pat Shurmur rendszerében. Ami további aggodalomra ad okot, hogy szenvedett az SEC csapatok ellen és számos bustot adott már a Missouri a ligának. A hatodik picknél lennének jobb és biztosabb opcióink is.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5614770052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása