Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Clelin Ferrell, EDGE (Clemson)

2019. április 22. - Asbee

Számos első körös potenciállal rendelkező passzsiettető került már bemutatásra, Clelin Ferrell azonban még nem, így most ő következik.

1997. május. 17-én született Richmond városában Virginiában. A helyi középiskolába járt és a legjobb high school prospectek között tartották számon, hiszen 4 csillagos tehetségnek és Virginia állam ötödik legjobb játékosának rangsorolták. Az egyeteméül a Clemsont választotta.

Ott mind csapat, mind egyéni szinten sikeresen szerepelt, hiszen két egyetemi bajnoki címet szerzett a Tigers-szel. 2017-ben és '18-ban is első csapatos All-ACC, valamint All-American választott lett, ráadásul tavaly ő volt a konferenciájának a legjobb védője és az első számú defensive endnek járó Ted Hendricks Award is az ő ölében landolt. Már tavaly is jelentkezhetett volna a draftra, de inkább maradt a redshirted junior szezonjára.

Erősségek

Prototípus pass rusher testalkat hosszú karokkal és széles vállakkal. Jó statok, 2017 óta 21 sacket és 36,5 TFL-t szerzett. Kiválóan reagál a snapre. Át tud surranni a nyíló lyukakon. Jól használja a kezeit. Szívós stílusa van. Kontrollálni tudja a blokkolni igyekvő ellenfelet. Hatékony power rush-ra képes, de sok van a spin move-jában is. Sackekre tudja váltani a kialakított nyomást.

Gyengeségek

Lehetne agilisabb játékos. Javítania kell az insinde move-jain. Nem mindig van összhangban a kéz- és a lábmunkája. Lelassul a mérkőzés előrehaladtával. Nehezen vált irányt az üres területeken és limitált a laterális agilitása. Jobban is behajlíthatná a térdeit.

Combine eredmények

Méretek: 6'4" magas és 264 lb tömegű
Fekvenyomás: 25
3 cone drill: 7,26 s
20 yard shuttle: 4,4 s
60 yard shuttle: 12,07 s

 

Kb. a 10. és a 20. pick közé várom, a mérete és a képességei alapján bele kell, hogy szeressen egy 4-3-as csapat. Egy nagyon kicsit JPP-re hasonlít a játéka, bár a korábbi játékosunk lényegesen erőteljesebb nála. Emiatt nem biztos, hogy tökéletesen beilleszthető lenne 3-4-be, de az biztos, hogy a 17. picknél már jó értéket képviselne. Egy komoly aggályom azonban mindenképp van vele kapcsolatban, mégpedig az, hogy a Clemson számos bustot adott már ezen a poszton a ligának.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5014779788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása