Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A Gettleman cserék értékei

2019. április 24. - Asbee

Elcserélte Frank Clarkot a Seattle Seahawks, a Kansas City-ben folytatja a pályafutását a kiváló defensive end. Nem volt olcsó a megszerzése, hiszen egy idei első, egy jövő évi második körbe került a Chiefs-nek ez a trade, ezen kívül pedig megcserélték az idei harmadik körös választási jogukat a csapatok. Ez a deal azonban csak még rosszabb színben tünteti fel Dave Gettleman offseasonban mutatott tevékenységét.

Franchise taget kapott a 2015-ben a második körben kiválasztott passzsiettető, a tárgyalások azonban elakadtak közte és a Seahawks között. Mint azt ilyenkor mostanában szokás egy holdout volt kilátásba helyezve, ezt pedig megpróbálta elkerülni a Seattle. Alaposan bevált a tervük, igen komoly értéket kaptak cserébe. Rögtön alá is írta Clark az új szerződését, vélhetően már a csere előtt megállapodtak vele. Emlékezzünk vissza, hasonló volt a helyzet tavaly Khalil Macknél is. Jelen esetben azonban nem ez a lényeg, hanem térjünk kicsit vissza Beckham és Collins helyzetére. A következő videó jut az eszembe:

Ezzel pont átbasztak, igen... Mi is kaptunk Beckhamért egy első kört, Jabrill Peppers-t (akinek az értékét mindenki ítélje meg úgy ahogy akarja, de jelen pillanatban nem ér második körnél többet), valamint egy gyenge harmadik kör végi picket. Úgy, hogy tonnányi dead money-t nyeltünk be. Természetesen nagyobb jelentőséggel bír egy pass rusher egy elkapóhoz képest, de OBJ a liga sztárja, akinek hosszú évekig érvényes szerződése volt, Clark pedig szimplán egy franchise tages klasszis passzsiettető. Az már csak hab a tortán, mikor olyan információk derülnek ki a cserénkről, hogy más csapattal le sem ültünk igazán tárgyalni.

És akkor Collins. Hajlandóságot sem mutattunk arra, hogy megtartsuk, pedig Clarkhoz hasonlóan a tag nála is alkalmazható lett volna. Nem feltétlenül kell azt mutatni a nagyvilágnak, hogy nem akarjuk megtartani, amekkora pénzt adott neki a Redskins, biztosan lett volna olyan franchise, amely legalább egy második kört ad érte. Jelen esetben maximum egy harmadik kör végi kompenzációt kapunk jövőre.

Persze a general managerünk elégedett az eddigi munkájával, szóval legyünk mi is azok. Nem szeretek előre hisztizni, de merem remélni, hogy valóban olyan eredményeket hoznak ezek a lépések, amelyekre számítanak odafenn. Két borzasztó szezonon vagyunk túl és nem erősödött a keretünk, szóval ott lesz a nyomás a játékosokon és az edzői stábon is. Nem csoda, hogy kritikusabb vagyok a megszokottnál, hiszen egyelőre nem nyerte el a front office a bizalmamat. Egyáltalán nem akarom előre leírni a csapatunkat, de amíg nem jönnek az eredmények, addig kritikusabban fogom értékelni a mozgásokat, amelyekből ráadásul többet is kihozhattunk volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5014783168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása