Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2019 NFL Draft: az első körös tippjeink

2019. április 25. - Asbee

Mint minden évben, így most is érkeznek a tippek az első körös pickjeinkre. Ezúttal különösen nehéz dolgunk van, hiszen két választási jogunk is lesz a nyitó napon, amelyek közül a másodikat totál lutri lesz megtippelni. Egy kis játék azonban sosem árt, így jöjjenek a megérzéseink!

Vikó

Giants szurkolóként soha nem volt egyszerű dolgunk megtippelni az első körös pickünket (áldott legyen Jerry Reese neve), ez azonban Gettleman érkezésével sincs egyelőre másképp. Egyrészt tavaly hiába reménykedtünk sokan a QB pickben, igazából szinte nyílt titok volt, hogy Barkley fog érkezni 1/2-re, másrészt a vezetés hitt a jelenlegi keretben rejlő potenciálban, ezért nem gondolták luxusnak a 2nd overall RB picket. Idén azonban már más a leányzó fekvése, hiszen Manning szerződésének - illetve jó eséllyel Giants-es pályafutásának - utolsó évébe ért, ezért adja magát utódjának megtalálása, amire az 1/6 remek lehetőséget nyújt, hiszen ELVILEG (az Arizona Kyler Murrayt viszi 1/1-re) nincs QB needy csapat elöttünk.

1/6

Sokáig robogott csapatunkkal kapcsolatban a Haskins hype vonat, szinte kivétel nélkül az ő neve szerepelt a Mockokban, egy időben gyakorlatilag mindenki tutira vette az ő draftolását. Engem azonban nem vett meg, igazából én sosem láttam őt reális és/vagy jó opciónak, egyrészt mert valahogy a Big10 QB-k Russel Wilson kivételével nem tudtak mostanség sikeresek lenni az NFL-ben, másrészt nem látok benne többet egy átlagos kezdő irányítónál, akinek szezononként 1-2 nagyon jó, s ugyanennyi borzalmas meccse lenne. Egészen sokáig meg voltam győződve, hogy hiába van nyakunkon a Manning-éra vége, Gettleman az 5-6 elit védőjátékos egyikét fogja választani az első választásunkkal, s az 1/17-tel esetleg valamelyik csúszó QB-ra startolhat rá. Időközben azonban kiderült, hogy egy Daniel Jones nevű sráccal a létező összes alkalommal találkozott a csapat vezetősége (vele a legtöbbet a QB prospectek közül), ami azért feltételez némi érdeklődést DG részéről. A média sokkal kisebb hype-pal kezeli őt, mint Haskinst, azonban rengeteg scout tartja őt jobb játékosnak, mint az Ohio State karmesterét. Szerintem hosszú távon Jones sikeresebb lehet, mint Haskins, egy év padozással, illetve Manning remek mentorálásával pedig 2020-ban megörökölné a kezdő irányító posztot. Az én pickem tehát Daniel Jones 1/6-ra.

1/17

A második pickünknél az a helyzet áll elő, hogy a blue chip playerek lekerültek a draftboardról, s van nagyjából - poszttól függetlenül - 15, közel azonos képességű játékos, akiknél azért már sokkal nagyobb a boom or bust faktor. Mivel hiányposzt bőven akad a keretben - RT, WR, illetve a védelembe gyakorlatilag bárhova elfér az erősítés, de a legégetőbb egy Edge rusher -, ezért gyakorlatilag itt a legnagyobb szórás a mockokban is. Véleményem szerint defense heavy első kört fogja kihasználni itt Gettleman, 1/17-re minden bizonnyal egy passzsiettetőt fogunk választani, hiszen egyrészt talán a legnagyobb need, másrészt egy igazi prémium pozícióról beszélünk. Ebben a magasságban elérhető lehet még Clenin Ferrell, illetve a két floridai passzsittető, Brian Burns és Jachai Polite is, bár a Combine óta Montez Sweat-ről is azt hallani, hogy lejjebb csúszott a boardokon, Rashan Gary pedig remélem már nem lesz bent az első kör közepén. Itt nagyon nehéz már megítélni, hogy melyik prospectet preferálja a Front Office, kiben látja azt a pluszt a többiekhez képest, amiért inkább az adott játékost választják ki. Hiába nem szimpatizálok a rákláb Florida State játékosokkal, azt gondolom, hogy a választásunk Brian Burns lesz 1/17-re

Lotus86

1/6: Drew Lock, QB, Missouri

Gettleman húz egy meglepőt. Haskins nem az ő embere, Jones túl kézenfekvő, behúzzuk Lock-ot. Személyiségét sokszor hasonlították Eli-hoz, 46 meccsen kezdett egyetemen, 3 különböző coordinator alatt edződött. Az egyik legtapasztaltabb irányító idén, rakéta karral, futni is tud viszont inkonzisztens és vannak problémák a dobásainak pontosságával is.

1/17 Rashan Gary, EDGE

Michigan Érdekes játékos, aki robbantott a combine-on és hihetetlen számokat produkált masszív méretei ellenére. Mindezek ellenére rizikó, mert vannak ellenére, hogy egy atletikus szörny, egyetemen valahogy elmaradt az a fajta domináns produkció, amit az member elvár ilyen számok láttán. Az ő potenciálját nehéz megítélni, mert minden találgatás as atletikus képességein alapszik.

Asbee

1/6: Quinnen Williams, DT (Alabama)

Némi csillaghullást várok az elején. Négy játékos van, aki kiemelkedik az idei class-ból, ők név szerint Nick Bosa, Quinnen Williams, Josh Allen és Devin White. Felerősödtek a pletykák, hogy Kyle Murray helyett Bosa lehet az 1/1, de úgy gondolom, hogy két irányító is gazdára talál a top 5-ben, mi pedig nem fogunk elmozdulni erről a helyről. Ebben az esetben elérhetővé válik valaki a nagy négyesből, Dave Gettleman pedig nem fog habozni.

1/17: Cody Ford, OT (Oklahoma)

Talán ő az akire nem sokan számítanak, de komoly OL runt várok az első kör közepére. Guardként és tackle-ként is van tapasztalata Fordnak, Gettleman pedig kedveli a nagy testű falembereket. Ugyan a center kivételével a belső posztokon megvagyunk, de egy jobb oldali tackle-re szükség van. Úgy érzem, megtaláltam a megfelelő embert, hiszen Ford inkább az O line szélén nyújtott jó teljesítményt, így a profik között is inkább itt teljesedhet ki a karrierje.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5014786392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása