Magyar New York Giants Szurkolói Blog

3/95: Oshane Ximines, EDGE (Old Dominion)

2019. április 27. - Asbee

Szükség volt a pass rusher állomány erősítésére, amely a harmadik kör végén következett be. Ismét egy elég egyedi választást sikerült bemutatni, hiszen az egzotikus nevű Oshane Ximines-t húztuk ki az óriási Old Dominion egyeteméről.

A személyében egy helyi gyereket sikerült elhozni, hiszen New Yorkban született. A családja egyébként Jamaicából származik, a születése előtt költöztek az USA-ba. Középiskolába North Carolinába járt, innen pedig az Old Dominion következett.

Itt az első évében redshirtöt kapott, amit folyamatosan javuló produkció követett. Az egyetemi karrierje során 32,5 sackig jutott, ebből 11,5-t 2018-ban szorgoskodott össze. Az utolsó két évében első csapatos C-USA választott lett.

Erősségek

Fejleszthető játékosnak mondják, odafigyel az edzőire. Összehangoltan mozgatja a kezeit és a lábait. Jól lő ki a snapnél. Dominálni tudta a gyenge ellenfeleit. Kiegyensúlyozottan teljesített, meccsről meccsre gyűjtötte össze a sackeket, nem egy-egy mérkőzés dobta meg a statisztikáját. A tight endek hatástalanok ellene. Sebességvesztés nélkül tud betörni a fal belső részére is.

Gyengeségek

Nem biztos, hogy el tudja látnia egy 3-4-es pass rusher feladatait. Átlag alatti egyensúlyérzék. Futásblokkoláskor dominálni tudják a nagy testalkatú offensive tackle-k. Csak átlagos sebessége van. Rosszul választja meg a szögeket, emiatt pedig több szerelési kísérletet is elhibázott.

Combine eredmények

Méretek: 6'3" magas és 253 lb tömegű
40 yard: 4,78 s
Fekvenyomás: 24
Súlypontemelkedés: 34 inch
Helyből távolugrás: 118 inch
3 cone drill: 7,13 s
20 yard shuttle: 4,57 s

Projekt játékos, aki kezdetben a harmadik downoknál kaphat szerepet és kizárólag pass rush-ra alkalmazhatjuk ekkor. Nagy repertoárral rendelkezik az irányító terrorizálásakor, azonban coverage-ba nem szívesen tenné oda az ember. Megfelelő értéket képvisel a harmadik kör végén, ami viszont aggaszt, hogy az Old Dominionról eddig egyetlen játékos húzta egy évnél tovább a ligában, ő pedig nem más, mint Rick Lovato, az Eagles long snappere.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr214788484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása