Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A szurkolói idiotizmus

2019. június 18. - Asbee

Aki mélyebben követi az NFL-t tudja, hogy a New yorki szurkolók (és persze a média) az egyik legkritikusabbak a saját csapatukkal szemben és előszeretettel fejtik ki a véleményüket. Senki sem örült az elmúlt évek szenvedéseinek, most azonban ismét túl messzire mentek, miután kifütyülték Daniel Jones-t egy Yankees mérkőzésen.

A draft egyik negatív szenzációját keltette a korábbi Duke QB kiválasztása, miután Josh Allen is elérhető volt, akit top 4 játékosnak tartottak. Az elégedetlenségemnek én is hangot adtam és addig fenn is tartom az álláspontom amíg nem bizonyosodik be, hogy Jones a real deal (igaz egy 1/6-os pick bebukását könnyebb megemészteni, mint egy 1/1-t). Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy akár tetszik ez a választás akár nem ő a mi játékosunk és ugyanúgy mellé kell állni és megadni neki a támogatást, mint a többi újoncnak. Nem ő draftolta le saját magát, nem az ő hibája, hogy a vártnál korábban talált gazdára.

Az ilyen szintű kritizálása azonban szimplán undorító. Egyetlen snapet sem töltött el még a pályán, néhány edzésen van túl, amelyekből semmilyen következtetést nem lehet levonni. Én személy szerint egyébként is általában türelmesebb vagyok a fiatal játékosokkal mint mások, nem szoktam döntő véleményt mondani valakiről egy év után. Az NCAA-ből az NFL-be való megérkezés talán az egyik legnehezebb váltás a sportok világában, szinte minden játékosnál bekövetkezik a rookie wallnak nevezett mélypont.

Egy szabadügynök leigazolásakor érthető, ha nem tudunk teljes mellszélességgel mellé állni, sőt akár egy újoncnál is, akinek valamilyen pályán kívüli ügye volt. Jelen esetben azonban erről nincs szó, én mindegyik rookie-nak teljes szívvel tudok szurkolni és nagyon bízom benne, hogy meghatározó játékosokká válnak - még úgy is, hogy közel sem tetszett mindegyik választás. A pickeket azonban már nem tudjuk megváltoztatni, együtt kell élni velük és nálam mindenki tiszta lappal indul. Kívánom, hogy cáfoljon meg engem és sok más szurkolótársamat Jones és érjen el olyan sikereket, mint Eli. Ha valóban nem válik be, akkor jogos lesz minden kritika, jelen pillanatban azonban szimplán parasztság az ilyenfajta negatív reakció.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7314900638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása