Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2018 vs 2019: a támadóink

2019. július 10. - Asbee

A 2017-es szezon után egyértelművé vált, hogy komoly változtatásokra van szükség, amirt Dave Gettleman csak a tavalyi esztendő közepén vett észre. Az elmúlt két offseasonban teljesen kicserélődött a csapat kerete, valóban senki sem érezhette magát biztonságban. A változások remélhetőleg meghozzák a jobb eredményeket is, azonban a szurkolók egy része (nem feltétlenül jogtalanul) igencsak borúlátó. Vajon nekik van igazuk? Elsőként a támadók következnek.

QB

2018: Eli Manning

2019: Eli Manning, Daniel Jones

Bekövetkezett az aktuálissá vált első körös QB draft, bár nem úgy történt, ahogy azt előzetesen elképzeltük, szerintem senkinél sem merült fel a játékosbörze előtt néhány héttel Daniel Jones neve az 1/6-os picknél. A döntéssel azonban együtt kell élnünk, majd az idő eldönti milyen játékos válik belőle, de én addig szkeptikus leszek vele kapcsolatban, amíg nem villant valamit élesben is.

A kezdő azonban Eli Manning lesz, kérdés meddig. Egy rossz rajt után már az idény második felére Jones lehet a kezdő, aki néhány mérkőzést valószínűleg kapni fog. Kérdéses lesz, hogy milyen mértékben sikerül megvédeni Manninget, aki azért még mindig el tudja osztogatni a labdákat, de csodát már ne várjunk tőle, azok az idők már elmúltak mikor a hátára vette az offense-t és úgy nyerte meg a mérkőzést.

RB

2018: Saquon Barkley

2019: Saquon Barkley

Teljesen jogosan lett Saquon Barkley 2018 legjobb újonca a támadók között, a yardjainak kb. a 40 %-át az első kontakt után tette meg és az elkapásokhoz is ért. Ha egészséges marad, akkor valószínűleg ott fogja folytatni ahol abbahagyta, reális esélye van rá, hogy a liga legtermékenyebb futójává váljon. A tehermentesítésére ott lehet Wayne Gallman és Rod Smith, de akár újra elővehetjük Paul Perkins-t is.

WR

2018: Odell Beckham Jr., Sterling Shepard

2019: Golden Tate, Sterling Shepard

A liga egyik legkérdőjelesebb művelete volt OBJ Clevelandbe küldése, hiszen Barkley mellett a legjobb játékosunk volt. Ahonnan távozik egy ilyen kaliberű klasszis, az a csapatrész mindenképp gyengül. Persze az is kérdés, hogy milyen mértékben, hiszen Beckham helyére az a Golden Tate érkezett, aki még mindig 1000 yardos elkapó tud lenni. Ha végig egészséges marad, akkor kb. erre lehet képes Sterling Shepard is. Nagy kérdés, hogy ki lesz a következő WR a depth charton, persze azt is hozzá kell tenni, hogy ennek az elkapónak nem kell a harmadik számú célpontnak lennie, hiszen Barkley és Engram is komoly prioritást kell, hogy élvezzen.

Ugyan rendkívüli módon elkeserített Beckham távozása, de elméletileg van még néhány év Tate-ben, Shepard pedig nem véletlenül tartozik a liga klasszis slot elkapói közé (és jóval hatékonyabb az oldalvonal mellett is, mint gondolnánk). Ezek alapján tehát elegendő kell, hogy legyen ez a minőség, amennyiben szerencsénk lesz a sérülésekkel és javul a támadófal, úgy vélhetően nem ezeken a játékosokon fog múlni.

TE

2018: Evan Engram, Rhett Ellison

2019: Evan Engram, Rhett Ellison

Ideálisnak mondható tight end párossal rendelkezünk, hiszen Evan Engram az elkapáshoz, Rhett Ellison pedig elsősorban a blokkoláshoz ért. Azért itt sem száz százalékig megnyugtató a helyzet, hiszen Engram első szezonját a dropok, a másodikat pedig a sérülése hátráltatta. Idén előrébb kell lépnie, mert ellenkező esetben biztosan lesz némi hiányérzetünk vele kapcsolatban. Összességében azonban sokkal jobb állománnyal rendelkezünk, mint néhány éve, Engram pedig több lehetőséget kapott Beckham hiányában tavaly, így lehet okunk az optimizmusra.

OT

2018: Nate Solder, Ereck Flowers/Chad Wheeler

2019: Nate Solder, Mike Remmers

Csalódást keltően kezdett az aranyáron megszerzett Nate Solder, az év második felére azonban lényegesen javult. Egyelőre a bokaműtétje miatt nem tudott bekapcsolódni a munkába, de az edzőtáborra állítólag egészséges lesz. Mike Remmers a háta miatt feküdt kés alá, emiatt pedig viszonylag későn tudtuk csak megszerezni. A Vikings-ban nem remekelt guardként, meglátjuk a fal jobb oldalán mire lehet képes. Egyértelmű a javulás, bár van egy sanda gyanúm, hogy többször is pályára kell majd küldenünk Chad Wheelert, amit nem nagyon szeretnék. Sokan bizakodóak, de én itt „csak” egy átlagos tackle párost látok, akiket meg tudják verni a remek képességű pass rusherek és a sérülések is megkeverhetik a lapokat.

G

2018: Will Hernandez, Patrick Omameh/John Greco

2019: Will Hernandez, Kevin Zeitler

Nem tudom tavaly mi volt a célunk Patrick Omameh megszerzésével, de idén sikerült végre egy klasszis guardot szereznünk. A posztján a legjobbak között tartják számon Kevin Zeitlert, akiért Olivier Vernonnal fizettünk. Ha Will Hernandez is fejlődni tud, akkor igen komoly G párosunk állhat össze.

C

2018: Jon Halapio/Spencer Pulley/John Greco

2019: Jon Halapio/Spencer Pulley

Itt már nem ennyire jó a helyzet, hiszen súlyos bokatörés után tér vissza Jon Halapio, akinek a valódi minőségéről sem tudtunk még meggyőződni. Mögötte korrekt cserének számít Spencer Pulley, de ennél többre nem nagyon alkalmas. Nagyot kockáztatunk itt, de nem lehet minden poszton extraklasszis játékost igazolni.

Nekem nagyon fog hiányozni Beckham, aki bármikor képes egy villanással eldönteni a mérkőzést. Ez a képesség nincs meg az elkapóinkban, azonban így is jó minőséget képviselnek, bár a red zone-ban akadhatnak problémáink. Nemcsak azért, mert Manning rendre gyenge a pálya ezen területén, de Shepard és Tate sem veszélyes RZ célpont. Eli teljesítménye is kérdés, akármit nyilatkozik Shurmur szerintem biztosan látjuk idén Jones-t a pályán. Ugyan sikerült javítani a támadófalon, de Remmers-t csak egy átmeneti megoldásnak tartom és a centerek között is óriási a kérdés. Összességében egy átlagos offense-ünk van, amely a brusztolós futójátékra lett kitalálva. Nem tartom ezt jó stratégiának a mai NFL-ben, azonban a liga egyik legjobb futójátval, valamint egy kiöregedő és egy újonc QB-val nincs más választásunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2614924204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása