Magyar New York Giants Szurkolói Blog

All-22 Re-Watch: DeAndre Baker

2019. szeptember 19. - Asbee

Egyelőre óriási negatív benyomást kelt DeAndre Baker, aki a Dallas Cowboys és a Buffalo Bills ellen is szenvedett. Tisztes távolból nézte az ellenfeleket, ezzel pedig több nagy játékot engedve. Múlt vasárnap azt mondtam, hogy jegyet kellett volna vetetni vele. A meccsfelvétel visszanézése után most bővebb véleményt mondok róla.

A PFF sem volt elragadtatva tőle, a bűnrossznak számító 24,4-es értékelést kapta. A két szerelését jól hajtotta végre, azon kívül azonban mindenben katasztrofálisnak bizonyult. 9 átadás repült az embereire, amelyből 7 elkapást, 140 yardot és egy TD-t engedélyezett. Elkapásonként 20 yardot szereztek ellene a WR-ek. Az első héten tökéletes QB ratinget produkáltak róla, az elmúlt héten a 158,3-as érték 155,8-ra "romlott le".

Az első félidő az egyik legrosszabb CB teljesítmény volt Bakertől, amelyet valaha láttam. Mint írtam néhány méterről követte az embereit, akiknek nem tudta lereagálni a mozgását. Mintha túlságosan is a hosszú passzok elleni védelmet kérték volna tőle, már a Cowboys ellen is megfigyeltem ezt. Egy biztos: az off-man coverage nem fekszik az első körös választottunknak. Túl nagy teret enged az elkapónak és nem tud időben beavatkozni. Egy curl vagy egy comeback route és vége is a play-nek. Az elején számos játéknál elcsúszott Baker, átlag alatti egyensúlyérzékkel rendelkezik. Persze az is lehet, hogy a pálya talaja is benne van ebben, de elég idegenül mozgott a rá bízott szerepkörben. Totál elveszett volt, az egyik hosszú elkapásnál pedig mintha ő hibázott volna és rossz embert vett fel.

Fordulás után azonban változott az összkép. Végre arra használták, ami az erőssége, rendre közelebb helyezkedett el a line of scrimmage-hez és kereste a kontaktot. Folyamatosan tapadt az emberére és jól használta a kezeit. Egy büntetést ugyan begyűjtött, de inkább egy-egy sárga zászló, mint 3-4 elengedett passz. Az egyensúlyával sem volt gond és általában lépést tudott tartani az ellenfelekkel. A legtöbb második félidei játéknál úgy nézett ki, mint egy NFL cornerback. A gyorsabb elkapókkal vélhetően meg fog még néhányszor gyűlni a baja, azért látszott, hogy nem rendelkezik top sebességgel.

Számos alkalommal megemlítik, hogy mennyire fontos az, hogy egy újonc a megfelelő csapatba kerüljön. Főleg az irányítókra igaz ez, ott van példának mondjuk Jared Goff. Persze más pozícióra is igaz ez, sok játékost ki tud csinálni egy rossz edzői stáb. Vannak kétségeim James Bettcher képességeivel kapcsolatban, az az érzésem, hogy nemcsak a gyenge keret, de az ő munkássága is komolyan benne van a védelem gyengélkedésében, erre pedig tökéletes példa Baker. A nyitó játékrészben úgy játszott, mint a liga egyik legrosszabb cornerbackje, majd fordulás után sokat javult a press coverage térnyerésével. Emiatt azt gondolom, hogy nem szabad lemondani róla, hiszen van benne potenciál, de az off-man nem az ő világa. Talán az önbizalma sem esett túlzottan vissza, hiszen a szünet után fel tudott javulni. Emiatt figyelni kell az alkalmazására, de jó játékossá válhat, azonban arra is bőven van esély, hogy túlzottan is egysíkú cornerré válik.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9515135120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása