Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Vajon melyik csapatrészt fogjuk megerősíteni?

2019. október 17. - Asbee

Csak egy meccses hátrányban vagyunk hat forduló után az NFC East első helyéért folytatott „harcban”, de komoly meglepetés lenne, ha mi jönnénk ki ebből a legjobban. Emiatt érdemes a (közel)jövőre is vetni egy pillantást, hiszen februártól tovább alakul a csapatunk kerete. Vajon hova kellenek új játékosok? Ezt fogom most megvizsgálni.

Irányítók

Daniel Jones lett az emberünk, aki egész korrektül mutatkozott be. Ez Eli Manning New yorki karrierjének a végét jelenti, aki láthatóan beletörődött a helyzetébe és nagy meglepetés lenne, ha új csapatot keresne magának a télen. A kérdés, hogy ki lesz Jones cseréje. Korábban két éves szerződést kötött Alex Tanney, akit kiraktunk egy hete és a visszahozatala után csak egy évre tartottuk meg. Nem tartom kizártnak, hogy évi 3-4 millióért hozunk majd egy papíron jobb képességű backupot.

Futók

Saquon Barkley a no.1 ez egyértelmű. Remélhetőleg úgy be tudjuk vonni a játékba, mint tavaly. Nagyon rosszkor jött Wayne Gallman sérülése, aki megmutathatta volna ezekben a hetekben, hogy mit tud. Nem véletlen Javorius Allen leigazolása, ha jól szerepel akkor akár kaphat egy újabb esélyt is 2020-ban. Nem kell running backre költeni, de el tudnék viselni egy nagyobb testalkatú játékost is, azonban ők rendre olcsón megszerezhetők.

Elkapók

A szezon előtt hosszabbított Sterling Shepard, aki jó eséllyel 2022-ig bebetonozta magát. Golden Tate-nek valószínűleg egy évvel kevesebb jut, vélhetően számítunk rá jövőre is. Az offense talán legnagyobb meglepetése Darius Slayton, aki sokat volt sérült az előszezonban, amely átnyúlt az alapszakaszra is, de a visszatérése után azonnal odacsapott a lovak közé és majdnem mindig benne van 40-50 yard. Persze nem szabad elkényelmesíteni ezeket a játékosokat és ha nem érkezik szabadügynök, akkor a draft második napján jó eséllyel nálunk köthet ki egy WR. Ne feledjünk, hogy Tate eltiltás, Shepard és Slayton pedig sérülés miatt hiányzott már idén. Ha rendelkezésre állnak, akkor teljesen rendben van ez a névsor, persze ehhez az is kell, hogy valóban az az elkapó váljon Slaytonból, akit várunk.

Tight endek

Bevált Evan Engram, bár a kisebb sérülései igencsak zavaró hatásúak tudnak lenni. Ha végig egészséges tud maradni, akkor az 1000 yard is összejöhet neki, ez pedig instant Pro Bowl szereplést jelentene (kivéve ha Super Bowlba jutunk… :D). Mögötte azonban nagy a szakadék. Rhett Ellison elsősorban a blokkolásokhoz ért, de a képességéhez képest irtó sokat keres, így tőle valószínűleg elköszönünk majd. A helyére egy hasonló stílusú, de olcsóbb megoldást várok.

Támadófal

A pozíció, amelyet hosszú ideje nem sikerül maradéktalanul megoldani. A leggázabb az OL széle pláne úgy, hogy Nate Solder a harmadik legnagyobb szerződéssel rendelkezik a posztján. A szezon végén 6,5 millió dollárt spórolhatunk az elküldésével, de nem valószínű, hogy ezt bevállalja Gettleman, inkább átsrukturál majd a kontraktus utolsó esztendejére. Csak egy évre írt alá Mike Remmers, aki talán Soldernél is gyengébb, egyszerűen nem lehet maradása. Szerencsére a két guardunk rendben van, bár azt azért mindenképp meg kell említeni, hogy nem az az elit guard Kevin Zeitler, akinek sokan gondolták és Will Hernandeznek is van még hová fejlődnie, Jon Halapio pedig csere szintet képvisel. Összességében tehát úgy néz ki, hogy két offseason alatt mindössze két pozícióra találtunk valódi, hosszútávú megoldást, ez pedig nagyon kevés.

Védőfal

Na itt már pozitívabbak lehetünk, hiszen nagyon szép jövő állhat Dexter Lawrence előtt. Nincs egyszerű dolga, nagyon nehéz a D line közepén azonnal kiemelkedőt alkotni. Mellette ott van Dalvin Tomlinson, aki szintén kezdő szintet képvisel, a harmadik emberünk pedig B.J. Hill, aki ugyan visszaesett tavalyhoz képest, de így is helye van. A rotációba elfér R.J. McIntosh, mögé pedig nem nehéz egy újabb belső falembert találni. Nagyot robbanthat jövőre ez a névsor!

Passzsiettetők

Itt már nem lehetünk annyira optimisták, még annak ellenére sem, hogy 5 sacknél jár Markus Golden. Egy évre érkezett és nagy pénzre számíthat márciusban. Nem vagyok benne biztos, hogy lenne értelme belemenni egy licitháborúba, a szolgálatát pedig vélhetően valaki alaposan meg fogja fizetni. Ebben az esetben el tudom képzelni, hogy inkább más irányba indulunk el. Ebben az esetben a free agent piacról és a draftról is érkezhet egy értékes játékos, mert ha azt gondoljuk, hogy Oshane Ximines és Lorenzo Carter megoldja majd a gondjaikat, akkor szerintem tévúton járunk. Ugyan mindketten meg tudtak már villanni, de jobb minőséget várnék ide, ráadásul Carter esetében hasznos lehet egy szerepkör váltás is.

Linebackerek

Nem tudom mire gondolt a költő, amikor gigaszerződést adott Alec Ogletree-nek még a Rams-nél, most pedig mi fizetünk neki 11 millió dollárt. Nagyon sokat spórolhatunk rajta, így vagy megválunk tőle vagy belemegy egy fizetéscsökkentésbe, más megoldást nem látok. Jól mutatkozott be David Mayo, de attól tartok, hogy ő sem fogja megoldani a gondjainkat. A legrosszabbkor jött Ryan Connelly ACL szakadása (bár az mikor jön jól?), hiszen az erős előszezonja után elkezdte felvenni a tétmeccsek ritmusát is. Tae Davis-t nyugodtan elfelejthetjük. Legyünk őszinték, mindenhonnan jól jönne a segítség ide.

Cornerbackek

A világ nyolcadik csodája, hogy nálunk játszik még Janoris Jenkins, akinél kevés inkonzisztensebb játékos van a ligában. A végén még megtartjuk jövőre is. De legalább ha jó, akkor kiemelkedően jó. Az első körben érkezett DeAndre Baker, akit nagyon lájkoltam az egyetemen mutatott játéka alapján, de jelenleg közel sem vagyok optimista a képességeit illetően. És hát azt se feledjük, hogy az a Seahawks ment bele a draft napján a trade-be, akiknek szintén nem ártott volna egy CB és értenek ehhez a poszthoz. Mindenképpen várok ide érkezőket, hiszen Grant Haley nagyon gyenge idén, Corey Ballentine-t pedig nem merjük a pályára küldeni. De majd jön Sam Beal, aki már attól megsérül hogyha ránéznek.

Safety-k

Jabrill Peppers az egyetlen biztos pont, de ő is nagyon hullámzó. Az 5. éves opciójának hála ezen az idényen kívül még két esztendőt át tarthatjuk meg. Antoine Bethea túl öreg és felejtős, Michael Thomas pedig inkább special teamer. Az pedig sokat eláruló jel lehet, hogy nem merjük a pályára küldeni Julian Love-ot.

Ti hogyan látjátok, vajon melyik csapatrészek kerülnek megerősítésre 2020-ra?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3715226000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása