Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 9: Cowboys 36 Giants 18

2019. november 05. - Asbee

Ugyan mutattunk életjeleket, azonban a negyedik negyed végére egyértelművé vált a mérkőzés sorsa és én is elkezdtem megírni a bejegyzést 4-5 perccel a lefújás előtt. Lehet a szokásoson kívül mást reagálni?

75123522_10221273702855101_1482611964571025408_o.jpg

A támadóegységünket az elszalasztott lehetőségek jellemezték. Nem tudtuk elég hatékonyan kihasználni a két labdaszerzésünket és a 65 yardos Barkley elkapásból is csak mezőnygól lett. Láttam már néhány rossz red zone szereplést tőlünk, de ez szinte mindent alulmúlt. Egy jó csapat, pláne egy csoportmeccsen kihasználja ezeket a lehetőségeket. Jelen pillanatban nagyon messze állunk ettől a kategóriától. Felvillanásai másoknak is vannak, ezekre nem nagyon tudok alapozni. Egyértelműen hibás a támadófal, szánalmas volt a futásblokkolás. Korábban már írtam, hogy a Zeitler-Hernandez kettős megszerzése jött be félig-meddig az erősítések közül, ez pedig nekem csalódás, pláne Dave Gettleman hangzatos kijelentései után. Pat Shurmur sem javított a megítélésén. Ugyan jól nézett ki Cody Latimer touchdownja, de összességében fantáziátlan play-eket láttunk. Egyáltalán nem tudtuk használni Barkley-t, ez pedig visszatérő motívum a Dallas ellen. Ami még fájóbb, hogy nem egyszer olyan ábrázattal állt az oldalvonal mellett a vezetőedzőnk, mint aki nem tudja, hogy mit keres ott. A szokásos játékát hozta Daniel Jones. A három labdaeladásából az utolsó nem nagyon számít, akkor már minden mindegy volt. Számos vitatémát fog adni, hogy melyek azok a turnoverek amelyek levetkőzhetőek és melyek azok amelyek nem. Ha engem kérdeztek, akkor jó eséllyel kevesebb fumble-t fog véteni a jövőben, ez a running backeknél is leküzdhető hiányosság (emlékezzünk vissza Ahmad Bradshaw-ra). A hosszú passzából született INT-t azonban nem ebbe a csoportba sorolom, a pontosság általában nem javul szignifikánsan. Egyébként borzasztó dobás volt, egy aluldobott labdát láttunk, amelynek sokkal hosszabban kellett volna repülnie és akkor egy esetleges pick esetén visszahordás sem lehetett volna belőle. Ja és Golden Tate óriási király volt az egykezes elkapásánál.

Valami hasonló játékra számítottam a védelemtől, szinte biztosnak vettem, hogy nem ússzuk meg 30 bekapott pont alatt (még úgy is, hogy ebben a támadóinknak is szerepe volt). Talált egy ügyes megoldást a Cardinals a védőfalunk kiiktatására, nem a jó képességű DT-k felé indították a futóikat, hanem az átlagosnál többször használták az outside és a stretch play-eket. Aki látott már legalább két Cowboys meccset az tudja, hogy ez Zeke Elliott erőssége. A falembereink messze voltak a labdától, a húzó guard kivette a linebackert és egy kamionnal is át lehetett volna hajtani a lyukon. Egymás után jöttek az olyan játékok, amikor legalább 4-5 yard után jött az első kontakt. Nem azt várom el, hogy lenullázzuk Elliottot, azonban ilyen játékosállománnyal minőségibb munkát kell végezni. Az Ogletree-Mayo páros harmatgyenge, szinte végig észrevehetetlenek voltak. Jabbril Peppers-nek volt egy kierőszakolt fumble-je, benne és Janoris Jenkins-ben mindig benne van egy nagy play. Ellenben DeAndre Baker a liga egyik legrosszabb kezdő cornerbackje. Mondom ezt annak ellenére is, hogy bedobtak rá egy rosszul megítélt szabálytalanságot. Egyedül a press coverage-nál alkalmazható, a játék többi elemében totál elveszett. Kezdem azt hinni, hogy az Amari Cooper TD is az ő lelkén szárad, a visszajátszásból úgy tűnt, hogy nem zónázást hívott Bettcher, hanem emberezést, ő pedig lazán hagyta elszakadni a WR-t.

A special teamről is említést kell tenni, hiszen volt két jó visszahordása Cody Latimernek, Aldrick Rosas pedig kihagyott egy extra pontot.

Kár ezért a befejezésért, hiszen a fellángolásnak hála sikerült élettel megtölteni a stadiont is, a végére azonban maradt a keserűség, pedig most a csapat mellé állíthatták volna a szurkolókat. Aki sok Giants meccset néz, az már az elején a kihagyott lehetőségek után tudhatta, hogy előbb-utóbb bedarál minket a Cowboys. A kiharcolt fumble után visszatért még kicsit a remény, azonban egészen nagy nyugodtsággal és beletörődéssel tudtam végignézni ezt a meccset. Persze az is lehet, hogy minden jó és csak a fekete macska zavart meg minket. Bővebben 20 órakor a live-ban!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6315289448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása