Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 16: Giants 41 Redskins 35 (OT)

2019. december 22. - Asbee

Egy pontgazdag mérkőzésen, a játék képéhez képest nagyon nyögvenyelősen, hosszabbítás után sikerült legyűrnünk a csoportrivális Washington Redskins csapatát. Lehet, hogy ezzel lemaradtunk Chase Youngról?

A támadóink brillíroztak, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy a legrosszabb arcát mutatta mindkét védelem. Folyamatosan szabadon voltak az elkapók, ezt pedig ügyesen használta ki Daniel Jones, aki karriercsúcsot jelentő 5 TD-t is bemutatott. Remélhetőleg a jövőben is ezt fogjuk látni tőle és az erősebb csapatok ellen is leredukálja a labdaeladások számát. Az MVP azonban nem ő, hanem Saquon Barkley volt, aki a második játékhét után a múlt héten volt először száz százalékos állapotban, most pedig összesen 279 scrimmage yardot (189 futott + 90 elkapott) hozott. Teljesen más dimenziókba helyezi az offense-t egy egészséges Barkley, remélhetőleg jó ideig nem kell szenvednie a sérülésekkel. Ugyan most is átlagon felüli volt Golden Tate és Sterling Shepard is, én azonban Kaden Smith-t emelném ki. A két touchdonwja mellett számos kulcsblokkot is kiosztott és ebben a néhány hétben egyértelműen bebizonyította, hogy Evan Engram mellett számítani lehet rá is.

A védelem mindent megtett azért, hogy Dwayne Haskins és Case Keenum is sziporkázzon. Bokasérülés miatt le kellett cserélni az idei első körös QB-t, de mintha mi sem változott volna, úgy jött előre a Redskins. Ezen a napon bármelyik irányítót nagy játékossá tettük volna. A D line ismét remekelt és Lorenzo Carter is a szebb napjait idézte, de a többiek totálisan katasztrófák voltak. Nincs NFL szintű cornerback a keretben. Hiába volt néhány jó mérkőzése DeAndre Bakernek, a jobb elkapók így is azt csinálnak vele amit akarnak. Olyan hibát követett el a végén Corey Ballentine, amely után már az óvodában is a padra ültették volna. Komoly változások kellenek a védelemben, a passzsiettetők, a linebackerek és a secondary-be is új emberek kellenek.

Bravúr kellett ahhoz, hogy hosszabbítás legyen és köszönjük meg Bill Callahannek, hogy nem mentek rá a 2 pontosra a végén. Mindig jó egy győzelem, de a jövőt tekintve könnyen lehet, hogy sokba fog kerülni ez a W és lemaradunk Chase Youngról. Az is bebizonyosodott, hogy el kell távolítani ezt az edzői stábot, sokkal simábban nyerni kellett volna. Nagyon remélem, hogy hanyagoljuk azokat a bullshiteket, hogy keményen küzdöttek a játékosok, Shurmur mellett van a csapat stb. Ha jövőre sem akarunk bukdácsolni, akkor itt hullani kell a fejeknek. Reménykedjünk abban, hogy egészséges marad Barkley és Jones is a mai formájával folytatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2315362960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása