Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Mihez kezdjünk a szabadügynökeinkkel?

2020. január 21. - Asbee

Azt már korábban tudtuk, hogy Dave Gettleman marad a general managerünk és az edzői stáb is összeállóban van, úgyhogy egyre nagyobb figyelmet kell fordítanunk az előttünk álló szabadügynök piacra. Több játékosunk szerződése is lejár, lássuk kik ők és mihez kezdhetünk velük.

 

Eli Manning

Ugyan nem tudunk még biztosat mondani vele kapcsolatban, de jó eséllyel visszavonul. Nincs értelme annak, hogy Daniel Jones mögött padozzon, érzésem szerint itt az idő az eredményes karrierjének a lezárására. Az utolsó mérkőzésén szépen el tudtuk búcsúztatni, ezt se szúrjuk már el.

Leonard Williams

Érdekes módon került hozzánk, hiszen a szerződésének lejárta miatt többen is érthetetlennek tartották a cserét. Való igaz elég nagy rizikó volt benne, pláne úgy, hogy többet vártak volna a draftolásakor Williams-től és mindössze 0,5 sacket szerzett idén. A szezonzáró sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta Gettleman, hogy egyértelműen hosszabbítani akar a játékosunk, de az elmúlt két évben nem egyszer kummantott már a GM. A legkisebb logika is azt diktálná, hogy megtartjuk, ennek a lépésnek már a trade előtt létre kellett jönnie a fejekben. A spotrac szerint évi 8.2 millió dollár lehet a piaci ára, amivel igencsak elégedettek lehetnénk, ennyiért vélhetően nem fog aláírni Williams a piac nyitása előtt. Érzésem szerint a defensive tackle a 10 millió dolláros határt lövi be célértéknek.

Hogy én hosszabbítanék-e vele? Az előző kijelentés után furán hangozhat, de közel sem biztos. A Tomlinson-Lawrence-Hill hármas is korrektül megoldja a falemberi feladatokat, a védelem többi része pedig romokban áll. Biztosan erre a csapatrészre kell még költenünk?

Markus Golden

Nagy bajban vagyunk a passzsiettetők között, ahol kellemes meglepetést keltett Markus Golden. 72 szerelést és 10 sacket mutatott be, ez pedig tekintélyes statizstikának számít. Apró szépséghiba, hogy az eddigi 5 szezonjából elért 29 sackjéből 22,5-t két év alatt hozott össze. Semmire sincs garancia, de az ő esetében reális esélyt látok egy újabb visszaesésre. Emiatt nem szabad túlfizetni, bár hozzá kell tenni, hogy prémium pozícióról beszélünk. A spotrac évi 13,5 millió dollárra taksálja, ennyit én nem adnék neki, hiszen kicsivel nagyobb befektetéssel jobb és biztosabb játékost találnánk nála. Persze ha az ár rendben van, akkor vissza kell hozni.

Mike Remmers

Vészmegoldásnak érkezett tavaly és olyan szinten is játszott. Nem ő volt a támadófalunk erőssége, a PFF-nél a 81 értékelt offensive tackle-ből a 48. helyen végzett. Egyértelműen jobb játékost kell hoznunk ide, nem hiszem, hogy egy újabb évet kapna tőlünk.

Michael Thomas

Safety-nek gyenge, special teamernek továbbra is jó. Mindenki tegye meg a tétjeit.

Cody Latimer

A liga egyik legszürkébb elkapója, nem tudott kilépni az árnyékából. A Slayton-Shepard-Tate hármas mögé inkább egy olyan fiatalt hoznék, aki nagyobb upside-dal rendelkezik.

Russell Shepard

Nála is hasonló a helyzet.

Zak DeOssie

IR-re került a szezon végére, úgy gondolom, hogy Manning mellett itt az idő az ő visszavonulásához is.

David Mayo

A képességeihez képest meglepően jól szerepelt idén, de ő sem oldotta meg a linebacker problémáinkat. A futások ellen elit szinten teljesített, de a játék többi elemében átlag alatti volt. Vélhetően kis pénzért megtartható lesz és a rotációban továbbra is alkalmazható.

Deone Bucannon

Én nem marasztalnám és James Bettcher távozásával vélhetően más sem fogja.

Corey Coleman

Ő volt a szezon egyik legnagyobb vesztese. Óriási bustként kezdte a pályafutását, de 2018-ban otthonra talált nálunk és a korábbi hisztis magatartása sem tért vissza. Szerepet kapott volna idén is, de a nyáron összeszedett ACL szakadása keresztülhúzta a számításait. Ha felépült belőle, akkor érdemes lehet rá egy újabb pillantást vetni. Az új edzői stáb miatt vélhetően máshol kell szerencsét próbálnia.

Jon Halapio

Ő pedig Achilles-ín szakadással zárta az évet. Legalább 7-8 hónap kell a felépüléséhez, így vélhetően PUP listán kezdené meg az edzőtábort. Nem tudom miért voltak belezúgva Shurmurék a képességeibe, ráadásul sorozatban a második szezonjában szenvedett súlyos sérülést, így én elköszönnék tőle.

Aldrick Rosas

Egy szinte tökéletes és két gyenge szezont tolt eddig, így komoly válaszút elé érkeztünk. Egy biztos, nagy fizetést nem szabad neki adni. Nagyon zavaró az inkonzisztens játéka, ugyanakkor ott van a 2018-as teljesítménye, amikor 97 százalékkal értékesítette a mezőnygóljait, aminek Pro Bowl szereplés lett az eredménye. Nem lepődnék meg azon, ha kipróbálná magát a piacon. Kis összegért visszahoznám, de az edzőtáborra szereznék mellé egy riválist és győzzön a jobb.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6815419440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása